Menu
Меню сирного гурмана — що приготувати на цих вихідних

Меню сирного гурмана — що приготувати на цих вихідних

Макарони з плавленим сиром, вареники з сулугуні, деруни з бринзою, салат з проволоне, смажені сирні кульки моцарели, зрази з адигейським сиром — у цій статті ми зробили підбірку сирних страв, які можна приготувати вже на цих вихідних.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Сьогодні існують сотні різних видів сиру: м'які та розсільні (такі як моцарела, бринза, сулугуні), напівтверді (такі як проволоне), тверді (чеддер, мааздам, гауда, голландський). І, якщо ви любите сири, то напевно куштували різні сирні страви. У цій статті ми підібрали 7 страв, які можна приготувати з різними видами сиру на цих вихідних.

Макарони з плавленим сиром чеддер

Сир чеддер — всесвітньо відомий сир, родом з Великобританії. Сьогодні сир чеддер виготовляють сировари в усьому світі, в тому числі в Україні. Чеддер — твердий сир, з неповторним смаком. Він просто незамінний на сирній тарілці, а крім того сир чеддер широко використовується в кулінарії: з ним готують сирні супи, овочеві запіканки, сендвічі та бутерброди.

чеддер

Якщо ви любите сирні страви, пропонуємо вам приготувати макарони з плавленим сиром чеддер — це поживна та смачна страва. Щоб приготувати такі макарони (macaroni and cheese або mac and cheese, якщо скорочено), вам знадобиться не так багато інгредієнтів: макарони, вершкове масло, молоко, сир чеддер, трохи борошна, сіль та перець. Час приготування — не більше однієї години.

макарони

Рецепт — в статті З чим приготувати вареники — 10 ідей для української господині

Вареники з сиром сулугуні

Напевно, хоча б кілька разів у житті ви готували справжні домашні вареники: вареники з кисломолочним сиром, вареники з картоплею, вареники з бринзою або вареники з адигейським сиром. Крім того, можна приготувати вареники з сиром сулугуні. Тісто для таких вареників можна приготувати як зазвичай (на кефірі або молоці), а для начинки знадобиться сир сулугуні та червоний перець.

Вареники з сиром сулугуні

Сир сулугуні — розсільний грузинський сир, з яким можна приготувати багато смачних страв. Так, з сулугуні готують чвіштарі (смажені кукурудзяні коржі з сиром), солону випічку (хачапурі, пеновані), яєчню з помідорами та сулугуні, смажений сулугуні в паніровці та навіть сирний шашлик з сиру сулугуні.

сулугуні

Більше про те, як приготувати вареники, читайте в статті З чим приготувати вареники — 10 ідей для української господині

Деруни з бринзою

Якщо ви любите справжні українські деруни і деруни з сиром, спробуйте приготувати деруни з бринзою та зеленню. Готуються вони так само, як і деруни з кисломолочним сиром, і виходить дуже смачно.

бринза

Рецепт — у статті Як та з чим приготувати смачні деруни — 5 рецептів справжніх дерунів

Смажені сирні кульки з моцарели

Якщо ви любите сирні страви, то вам напевно сподобаються смажені сирні кульки з моцарели. Для того щоб їх приготувати, візьміть розсільну моцарелу в кульках (таку як моцарела ТМ «Яготинське» або ТМ «Славія»), борошно, яйця, панірувальні сухарі, зелень, сіль, приправи.

моцарелла

Рецепт — у статті Кулінарія для сирних гурманів — 3 рецепти з моцарелою, проволоне та сиром чеддер

Салат з макаронами та сиром проволоне

Салати з макаронами — італійська страва, і, звичайно ж, для салатів з макаронами часто беруть італійські сири, такі як моцарела, проволоне та інші. Якщо ви любите італійську кухню, але ще не пробували приготувати салати з макаронами, то зараз саме час це зробити.

Салат з макаронами та сиром проволоне

Для того щоб приготувати смачний салат з макаронами, вам знадобляться макарони (фузілі, ротіні або інші), сир проволоне, два види салямі, свіжий болгарський перець, маринований перець, оливки без кісточок і заправка для салату. Просто та смачно!

провволлоне

Рецепти — в статті Готуємо по-італійськи — 5 ідей для салату з макаронами

Зрази з адигейським сиром

Напевно, ви не раз куштували картопляні зрази з різними видами начинки. Якщо вам подобається ця страва, спробуйте приготувати зрази з адигейським сиром. Для цього знадобляться такі інгредієнти: відварена картопля в мундирах, адигейський сир, цибуля, морква, вершкове масло, зелень, борошно, сіль, приправи.

адигейський сир

Рецепт — в статті Що приготувати з адигейського сиру — сирники, зрази, картопляна запіканка і смачний салат

Піца з чеддером та моцарелою

Який сир ідеально підходить для піци? Таке питання поставили вчені з Оклендського університету (Нова Зеландія). Вони оцінювали текстуру, запах та смакові властивості різних сирів і прийшли до висновку, що найкращі сири для піци — це поєднання моцарели та чеддеру.
А оскільки піца сама по собі — це дуже смачно, то чому б не приготувати піцу вже на цих вихідних? Корж для піци можна спекти самостійно (на молоці або кефірі), а можна купити заморожений. Крім того, існує безліч варіантів начинки для піци. Наприклад, можна приготувати піцу з яловичим фаршем (тушкується з цибулею, часником та приправами), чеддером, моцарелою і томатним соусом. Просто і дуже смачно!

Піца з чеддером та моцарелою

Більше — читайте в статті Як і з чим приготувати смачну піцу — 2 рецепти тіста та 10 ідей для начинки

А що готуєте на вихідних Ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття