Готуємо незвичайні та смачні пироги – 3 приголомшливих рецепти
Ми підібрали для вас декілька неймовірно смачних та оригінальних пирогів, які підійдуть як для повсякденного чаювання, так і до святкового столу.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Ми підібрали для вас декілька неймовірно смачних та оригінальних пирогів, які підійдуть як для повсякденного чаювання, так і до святкового столу.
Приготувати такі десерти не складе труднощів, а результат вас приємно порадує. Приступимо!
Дієтичний грушевий пиріг з розмарином і ванільним соусом – рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 100 г кукурудзяного борошна
- 50 г рисового борошна
- 50 г цільнозернового пшеничного борошна
- 2 яйця
- 200 г знежиреного кисломолочного сиру
- 1 ч. л. розпушувача
- 800 г груш
- 0,5 ч. л. солі
- 1 стакан молока
- 2 ч. л. кукурудзяного крохмалю
- 1-2 ст. л. свіжого розмарину
- 1 ваніль в стручках
- 1 ст. л. кориці
Готуємо тісто. Змішайте яйця, сир, борошно, розпушувач і цукор. Замісіть тісто. Оберніть в плівку і залиште в холодильнику на 1-2 години.
Готуємо начинку. Почистіть і наріжте кубиками грушу. Змішайте її з 1 ст. л. крохмалю, сіллю, цукром і корицею. Окремо з'єднайте молоко, цукор, 1 ч. л. крохмалю, подрібнений розмарин і насіння ванілі. Перемішайте, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Готуйте до тих пір, поки суміш не почне густіти. Потім з'єднайте соус з грушами і перемішайте.
Розділіть тісто на дві частини. Більшу частину розкатайте для основи і викладіть у форму для запікання, зробивши бортики. Потім викладіть начинку. Розкатайте другу частину тіста і поріжте на 8 смужок. Викладіть на пиріг, щоб вони перепліталися. Відправте пиріг в духовку при 180 градусах на 40-60 хвилин. Потім остудіть його і подавайте до столу.
Смачного!
Пиріг з журавлиною – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 240 г борошна
- 150 г вершкового масла
- 240 г цукру
- 2 яйця
- 125 мл молока
- 2 ст. л. сметани
- 250 г журавлини
- 1 апельсин
- 1,5 ч. л. розпушувача
- дрібка солі
У сотейнику з'єднайте журавлину, половину цукру, 65 мл води і вичавлений апельсиновий сік. Поставте на вогонь і варіть протягом 10 хвилин до тих пір, поки журавлина не стане м'якою. Потім зніміть з вогню і остудіть.
Збийте м'яке вершкове масло і цукор до пишного крему. Додайте яйце, збийте, після чого додайте ще одне яйця і знову добре перемішайте.
Борошно просійте з сіллю і розпушувачем. Додайте в масляну суміш по черзі борошно, молоко і сметану, кожен раз добре збиваючи. Всипте апельсинову цедру.
Форму для випічки змастіть маслом і присипте борошном. Влийте і розрівняйте тісто. Зверху акуратно додайте журавлинову начинку. Відправте пиріг в духовку при 175 градусів на 40-45 хвилин. Потім остудіть і подавайте до столу.
Більше цікавих рецептів читайте в статті Час пирогів з фруктово-ягідною начинкою — з чим та як спекти смачний пиріг
Гарбузово-мигдальний пиріг з шоколадом – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 200 г очищеного гарбуза
- 1/4 ч. л. меленої кориці
- 170 г цукру
- 70 г мигдалю
- 75 г вершкового масла
- 3 яйця
- 125 г пшеничного борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- 70 г шоколаду
- 100 г шоколаду для глазурі
Наріжте гарбуз кубиками і з'єднайте з 50 г цукру, корицею і 100-120 мл води. Поставте гарбуз на плиту і доведіть до кипіння. Потім продовжуйте готувати на невеликому вогні до м'якості. Остудіть і злийте рідину, якщо вона залишилася. Після чого подрібніть гарбуз за допомогою блендера.
Подрібніть горіхи і змішайте з борошном і розпушувачем. Відокремте білки від жовтків. Збийте вершкове масло з цукром до кремоподібної консистенції. Добре збийте, по черзі додаючи жовтки. Додайте гарбузове пюре, збийте, потім з'єднайте з борошняною сумішшю і замішайте тісто.
Подрібніть шоколад, додайте в тісто і перемішайте. Форму для випічки застеліть пергаментним папером і перекладіть сюди тісто. Відправте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Розтопіть трохи шоколаду і масло на водяній бані. Полийте глазур'ю остиглий пиріг і подавайте до столу.
Смачного!
Більше рецептів з гарбузом читайте в статті Що приготувати з гарбуза – 4 класних рецепти
Читайте також: Незвичайний і смачний десерт — три способи приготувати кокосовий пиріг
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття