Menu
Незвичайний і смачний десерт — три способи приготувати кокосовий пиріг

Незвичайний і смачний десерт — три способи приготувати кокосовий пиріг

Кокосовий пиріг на кефірі, кокосовий пиріг на сметані, яблучно-кокосовий пиріг – в цій статті ми зробили добірку простих і оригінальних ідей, як приготувати смачний пиріг.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття


Якщо ви хочете приготувати щось незвичайне і здивувати своїх рідних і близьких, то кокосовий пиріг – як раз те, що потрібно. Приготувати його досить просто, а поціновувачі смачних десертів обов'язково оцінять такий виріб і не залишаться байдужими. У цій статті ми розповімо, як легко приготувати кокосовий пиріг.

Читайте також: Що таке коблер та «Браун Бетті» — прості рецепти смачного десерту

Кокосовий пиріг на кефірі – рецепт

кефір

Кокос дуже корисний продукт. Його вживають в лікувальних цілях, для підтримки краси, а також для приготування смачної їжі, що має незвичайний смак. Для того, щоб приготувати пиріг на кефірі, вам знадобиться:

  • Кефір – 200 мл
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор – 0,75 г
  • Розпушувач тіста – 10 г
  • Борошно – 200 г

Для начинки вам потрібні такі інгредієнти:

  • Цукор – 0,75 г
  • Кокосова стружка – 100 г
  • Ванілін
  • Для заливки знадобяться вершки (20%).

Перемішуємо кефір, яйце і цукор, потім борошно просіваємо з розпушувачем і додаємо в отриману масу. Тісто викладіть на змащену маслом форму для запікання (розмір — 20х20). В окремій чаші з'єднуємо інгредієнти для начинки і викладаємо рівномірним шаром поверх тіста. Пиріг відправляємо в розігріту духовку до 200 градусів на пів години. Готовий пиріг залийте вершками і дайте охолонути, після чого поріжте на шматочки.

Кокосовий пиріг на сметані – рецепт

Кокосовий пиріг на сметані

Такий пиріг виходить надзвичайно ароматним і легким. Для його приготування вам знадобиться:

  • Сметана – 3-4 ст. л.
  • Яєчні білки – 6 шт.
  • Цукор – 220 г
  • Пшеничне борошно – 180 г
  • Кокосова стружка – 80-100 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Манна крупа
  • Рослинна олія
  • Сіль

Ванілін, цукор і маленьку щіпку солі збийте міксером до стійкого крему. У цю масу додаємо сметану високої жирності і акуратно перемішуємо, щоб не втратити повітряну консистенцію, потім додаємо кокосову стружку і знову перемішуємо. В отриману суміш просіюємо борошно і також перемішуємо до однорідності. Тісто має вийти не густим і дуже повітряним. У змащену олією форму викладаємо наше тісто, після чого присипаємо манною крупою. Відправляємо в розігріту до 180-200 градусів духовку на 30-40 хвилин. Даємо пирогу охолонути і готово!
Сметана

Яблучно-кокосовий пиріг

Яблучно-кокосовий пирігВам знадобиться:

  • Масло вершкове – 100 г
  • Цукор – 100 г
  • Кокосова стружка – 50 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Розпушувач – 0,5 ч. Л.
  • Пшеничне борошно – 80 г
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Яблука – 4 шт.

Насамперед змішуємо 30 грамів кокосу, розпушувач і борошно. Окремо розмішайте масло, 1 ст. л. лимонного соку і яйця. Обидві отримані суміші з'єднайте і перемішайте. Яблука потрібно очистити від шкірки. Одне натерти на великій тертці і додати трішки лимонного соку, а решту розрізати навпіл і зробити надрізи на їх поверхні, не дорізаючи до кінця. Натерте яблуко додаємо в тісто і викладаємо в змащену маслом форму для випічки. Порізані яблука викладаємо поверх тіста і відправляємо пиріг в розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин. Потім дістаємо пиріг, посипаємо кокосом і знову відправляємо в духовку на 10 хвилин. Готовому пирогу даємо охолонути, після чого виймаємо з форми. Смачного!

Читайте також: Поживний сніданок, перекус чи навіть солодкий десерт — запашні печені яблука з гранолою

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття