
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Гарбуз – один з найкращих продуктів осіннього сезону. Це також універсальний продукт, з якого можна приготувати найрізноманітніші страви. Пропонуємо вам добірку смачних рецептів, які обов'язково подарують вам заряд бадьорості та гарного настрою в золоту пору року.
1. Гарбузові млинці
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 4 яйця
- 1/2 ст. подрібненого гарбуза
- 1 ст. л. меду або кленового сиропу
- 1 ч. л. розпушувач
- 1/2 чашки вівсяної муки
- 1 ч. л. кориці
- 2 банана
Збийте яйця. Додайте до них гарбуз і сироп. Добре перемішайте! Потім додайте розпушувач, корицю, борошно і перемішайте до однорідної консистенції. Обсмажте млинці на олії і подавайте з кленовим сиропом або медом. Смачного!
Більше цікавих рецептів – в статті Сезон гарбуза — як приготувати гарбузові млинці, оладки та панкейки
2. Паста з гарбузом і сиром
Візьміть інгредієнти:
- 1 ст. л. оливкової олії
- 4 зуб. часнику
- 2 чашки гарбузового пюре
- 1 чашка молока
- 1/2 ч. л. солі
- 1 ст. л. оцту
- 1/2 ч. л. сушеного орегано
- 1/2 ч. сушеного базиліка
- 350 г спагеті
- щіпка порошку чилі
- тертий сир (для подачі)
- свіжий базилік (для подачі)
Відваріть пасту. У великій каструлі розігрійте олію і обсмажте часник близько 1 хвилини. Потім додайте інші інгредієнти і перемішайте. Одержаний соус з'єднайте зі спагеті. Прикрасьте пасту сиром і базиліком. Смачного!
3. Котлети з гарбуза
Для приготування вам знадобиться:
- 1 середній гарбуз
- 1 середню червону цибулю
- 2 яйця
- 2 ст. л. тертого пармезану
- 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
- 100 мл вершків
- 3-4 ст. л. панірувальних сухарів
- 3-4 ст. л. оливкової олії
- базилік свіжий – за смаком
- сіль і перець – за смаком
Очистіть і наріжте кубиками гарбуз. Подрібніть цибулю. Розігрійте оливкову олію на сковороді і обсмажте гарбуз та цибулю близько 10 хвилин.
Окремо збийте вершки з яйцями. Додайте обсмажені овочі і ретельно перемішайте. Потім додайте тертий пармезан і крохмаль. Подрібніть все за допомогою блендера до однорідної консистенції. Після чого посоліть, поперчіть, додайте нарізаний базилік і перемішайте фарш.
Зліпити невеликі котлетки і обваляйте їх в паніровці. Обсмажте на розігрітій оливковій олії до золотистого кольору. Смачного!
4. Гарбузова запіканка з сиром
Візьміть інгредієнти:
- 1 кг гарбуза
- 150-200 г твердого сиру
- 1 ст. молока
- 2 ст. л. борошна
- 3 ст. л. панірувальних сухарів
- 1 ст. л. вершкового масла
- 2 яєчних жовтки
- пів склянки води
- 2 ст. л. подрібної цибулі
- 1 лавровий лист
- сіль – за смаком
Гарбуз наріжте скибочками, перемістіть в каструлю і додайте лавровий лист і цибулю. Відправте варитися на слабкому вогні протягом 15 хвилин. Потім дістаньте та остудіть гарбуз.
Обсмажте борошно на сковороді, додайте молоко, постійно помішуючи. Коли соус прокипить 5 хвилин, акуратно додайте збиті яєчні жовтки. Добре перемішайте.
З'єднайте соус, гарбуз і половину сиру. Змастіть деко для запікання і перекладіть сюди отриману суміш. Змішайте другу половину сиру з панірувальними сухарями і посипте запіканку. Відправте в духовку на пів години при 180 градусах. Смачного!
Читайте також: Сезон гарбуза — як приготувати смачну гарбузову кашу на молоці
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття