Menu
Що приготувати з гарбуза – 4 класних рецепти

Що приготувати з гарбуза – 4 класних рецепти

Що приготувати з гарбуза – 4 класних рецепти

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Гарбуз – один з найкращих продуктів осіннього сезону. Це також універсальний продукт, з якого можна приготувати найрізноманітніші страви. Пропонуємо вам добірку смачних рецептів, які обов'язково подарують вам заряд бадьорості та гарного настрою в золоту пору року.

1. Гарбузові млинці

Гарбузові млинці

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 1/2 ст. подрібненого гарбуза
  • 1 ст. л. меду або кленового сиропу
  • 1 ч. л. розпушувач
  • 1/2 чашки вівсяної муки
  • 1 ч. л. кориці
  • 2 банана

Збийте яйця. Додайте до них гарбуз і сироп. Добре перемішайте! Потім додайте розпушувач, корицю, борошно і перемішайте до однорідної консистенції. Обсмажте млинці на олії і подавайте з кленовим сиропом або медом. Смачного!

Більше цікавих рецептів – в статті Сезон гарбуза — як приготувати гарбузові млинці, оладки та панкейки

2. Паста з гарбузом і сиром

Паста з гарбузом і сиром

Візьміть інгредієнти:

  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 4 зуб. часнику
  • 2 чашки гарбузового пюре
  • 1 чашка молока

Молоко

  • 1/2 ч. л. солі
  • 1 ст. л. оцту
  • 1/2 ч. л. сушеного орегано
  • 1/2 ч. сушеного базиліка
  • 350 г спагеті
  • щіпка порошку чилі
  • тертий сир (для подачі)
  • свіжий базилік (для подачі)

Відваріть пасту. У великій каструлі розігрійте олію і обсмажте часник близько 1 хвилини. Потім додайте інші інгредієнти і перемішайте. Одержаний соус з'єднайте зі спагеті. Прикрасьте пасту сиром і базиліком. Смачного!

3. Котлети з гарбуза

Котлети з гарбуза

Для приготування вам знадобиться:

  • 1 середній гарбуз
  • 1 середню червону цибулю
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. тертого пармезану
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 100 мл вершків

Вершки

  • 3-4 ст. л. панірувальних сухарів
  • 3-4 ст. л. оливкової олії
  • базилік свіжий – за смаком
  • сіль і перець – за смаком

Очистіть і наріжте кубиками гарбуз. Подрібніть цибулю. Розігрійте оливкову олію на сковороді і обсмажте гарбуз та цибулю близько 10 хвилин.

Окремо збийте вершки з яйцями. Додайте обсмажені овочі і ретельно перемішайте. Потім додайте тертий пармезан і крохмаль. Подрібніть все за допомогою блендера до однорідної консистенції. Після чого посоліть, поперчіть, додайте нарізаний базилік і перемішайте фарш.

Зліпити невеликі котлетки і обваляйте їх в паніровці. Обсмажте на розігрітій оливковій олії до золотистого кольору. Смачного!

4. Гарбузова запіканка з сиром

Гарбузова запіканка з сиром

Візьміть інгредієнти:

  • 1 кг гарбуза
  • 150-200 г твердого сиру
  • 1 ст. молока
  • 2 ст. л. борошна
  • 3 ст. л. панірувальних сухарів
  • 1 ст. л. вершкового масла

Вершкове масло

  • 2 яєчних жовтки
  • пів склянки води
  • 2 ст. л. подрібної цибулі
  • 1 лавровий лист
  • сіль – за смаком

Гарбуз наріжте скибочками, перемістіть в каструлю і додайте лавровий лист і цибулю. Відправте варитися на слабкому вогні протягом 15 хвилин. Потім дістаньте та остудіть гарбуз.

Обсмажте борошно на сковороді, додайте молоко, постійно помішуючи. Коли соус прокипить 5 хвилин, акуратно додайте збиті яєчні жовтки. Добре перемішайте.

З'єднайте соус, гарбуз і половину сиру. Змастіть деко для запікання і перекладіть сюди отриману суміш. Змішайте другу половину сиру з панірувальними сухарями і посипте запіканку. Відправте в духовку на пів години при 180 градусах. Смачного!

Читайте також: Сезон гарбуза — як приготувати смачну гарбузову кашу на молоці

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття