Menu
Готуємо морквяний десерт — морквяні панкейки, морквяний пиріг, морквяні мафіни

Готуємо морквяний десерт — морквяні панкейки, морквяний пиріг, морквяні мафіни

Морквяні панкейки на молоці з вершковим маслом, відкритий пиріг з морквяною начинкою, морквяні мафіни — у цій статті розповідаємо, як приготувати смачний морквяний десерт.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Свіжа морква — доступний і низькокалорійний продукт, в якому багато вітамінів та інших корисних речовин. З морквою готують супи (наприклад, суп з морквою та сиром чеддер), смузі (наприклад, бананово-морквяний смузі на кефірі або йогурті), салати, а також смачну та оригінальну випічку.

Пропонуємо вам чотири рецепти смачних морквяних десертів: морквяні панкейки, морквяний пиріг, морквяні мафіни й морквяний смузі з молоком та йогуртом.

Морквяні панкейки — як приготувати

Панкейки — смачна страва, популярна в Америці та Канаді. За товщиною й пишністю панкейки схожі на більш звичні нам оладки. Готуються панкейки на молоці з додаванням розтопленого вершкового масла — останній інгредієнт надає цій страві особливого смаку.
Як і оладки, панкейки готують з різною начинкою та добавками: гарбузові панкейки, бананові панкейки, сирні панкейки. Бувають і морквяні панкейки — щоб їх приготувати, знадобляться інгредієнти:

  • Одна і три чверті склянки молока
  • Чверть чашки розтопленого вершкового масла
  • 2 яйця
  • 4 середні морквини
  • 2 склянки + 2 столові ложки борошна
  • 2 столові ложки розпушувача
  • 1 чайна ложка солі
  • 4 столові ложки цукру (або 2 столові ложки цукру + 2 столові ложки меду)
  • 2 дрібки меленої кориці
  • 2 дрібки меленого мускатного горіха
  • Дрібка меленого імбиру — за бажанням

молоко

Моркву очистіть від шкірки та подрібніть. У блендері добре перемішайте молоко, яйця та вершкове масло. Додайте в блендер моркву і добре все подрібніть, щоб не залишилося грудочок. Додайте в блендер дві склянки борошна, розпушувач, цукор, сіль та добре перемішайте. В кінці додайте прянощі, перемішайте. Якщо тісто вийшло дуже рідким, додайте ще 2 столові ложки борошна, перемішайте. Підсмажте панкейки на сковороді з двох сторін. Подавайте з солодким сиропом, йогуртом, ряжанкою або сметаною. Смачного!

Морквяні панкейки

Читайте також: Панкейки — чим вони відрізняються від млинців та оладок і як їх приготувати

Відкритий морквяний пиріг — простий рецепт

Відкритий пиріг можна приготувати з різною начинкою: фруктами, ягодами, овочами. Щоб спекти відкритий пиріг, потрібно зробити форму для пирога, приготувати начинку, вилити начинку в форму — і можна ставити пиріг в духовку.
Щоб зробити форму для відкритого пирога, знадобиться третина чашки вершкового масла, чверть склянки цукру, 1 яйце, 1 склянка борошна, половина чайної ложки розпушувача. Про те, як приготувати форму для відкритого пирога, читайте в статті Що приготувати з лохиною — прості рецепти смачних десертів
Для того, щоб зробити начинку для морквяного пирога, вам знадобляться інгредієнти:

  • Половина склянки цукру (можна трохи більше)
  • Три чверті склянки молока
  • 2 чашки подрібненої моркви
  • 2 яйця
  • 1 чайна ложка меленої кориці
  • 1 чайна ложка ваніліну
  • 0,5 чайної ложки меленого імбиру — за бажанням

молоко

Форму для пирога поставте на 3–5 хвилин в гарячу духовку, дістаньте з духовки й відставте в сторону. Моркву складіть в каструлю, залийте водою, поставте на плиту, доведіть до кипіння та відваріть (щоб морква стала м'якою). Воду злийте, подрібніть моркву блендером. У мисці перемішайте морквяне пюре, цукор та яйця, додайте корицю і ванілін. Потроху додавайте молоко, перемішайте. Вилийте начинку в форму для пирога та поставте на 10 хвилин у гарячу духовку (при температурі 175 градусів), потім зменште температуру й запікайте ще приблизно 40 хвилин або до готовності. Добре охолодіть і можна подавати на стіл. Смачного!

Відкритий морквяний пиріг

Читайте також: Час пирогів з фруктово-ягідною начинкою — з чим та як спекти смачний пиріг

Морквяні мафіни — рецепт

Існує безліч видів солодкої випічки: відкритий та закритий пиріг з фруктовою або ягідною начинкою, яблучна або грушева шарлотка, манник з начинкою та без, бельгійські вафлі, клафуті з вишнею. Існує й багато видів мафінів: яблучні, грушеві, бананові, гарбузові, морквяні. Щоб спекти морквяні мафіни, вам знадобляться інгредієнти:

  • 400 грамів морквяного пюре
  • 2 яйця
  • 1 чайна ложка кориці
  • 100 мл розтопленого вершкового масла або рослинної олії
  • 1 чашка борошна + чверть чашки
  • 1,5 чайні ложки розпушувача

масло

У мисці збийте морквяне пюре, яйця та вершкове масло або рослинну олію. Додайте борошно та пекарський порошок. Збийте, щоб вийшло однорідне тісто. Столовою ложкою викладіть тісто у формочки для мафінів та поставте в гарячу духовку в середньому на 15 хвилин. Готові мафіни охолодіть — і смачного!

Морквяні мафіни

Читайте також: Десерт для ласунів — як спекти смачні мафіни з фруктовою начинкою

Корисний морквяний смузі — рецепт

І, звичайно ж, з морквою варто приготувати смачний, корисний та поживний смузі — це займе зовсім небагато часу.

Корисний морквяний смузі

Візьміть одну середню морквину, півсклянки молока, кілька столових ложок турецького йогурту (чим більше йогурту — тим густішим вийде смузі), дрібку кориці та мускатного горіха, трохи солодкого сиропу або меду, кубик льоду. Складіть інгредієнти в блендер, добре подрібніть, перелийте в красиву склянку — і насолоджуйтеся!

йогурт

А які солодкі десерти готуєте з морквою Ви?

За матеріалами geniuskitchen.com, allrecipes.com, mykidslickthebowl.com

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття