Menu
Готуємо морквяний десерт — морквяні панкейки, морквяний пиріг, морквяні мафіни

Готуємо морквяний десерт — морквяні панкейки, морквяний пиріг, морквяні мафіни

Морквяні панкейки на молоці з вершковим маслом, відкритий пиріг з морквяною начинкою, морквяні мафіни — у цій статті розповідаємо, як приготувати смачний морквяний десерт.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Свіжа морква — доступний і низькокалорійний продукт, в якому багато вітамінів та інших корисних речовин. З морквою готують супи (наприклад, суп з морквою та сиром чеддер), смузі (наприклад, бананово-морквяний смузі на кефірі або йогурті), салати, а також смачну та оригінальну випічку.

Пропонуємо вам чотири рецепти смачних морквяних десертів: морквяні панкейки, морквяний пиріг, морквяні мафіни й морквяний смузі з молоком та йогуртом.

Морквяні панкейки — як приготувати

Панкейки — смачна страва, популярна в Америці та Канаді. За товщиною й пишністю панкейки схожі на більш звичні нам оладки. Готуються панкейки на молоці з додаванням розтопленого вершкового масла — останній інгредієнт надає цій страві особливого смаку.
Як і оладки, панкейки готують з різною начинкою та добавками: гарбузові панкейки, бананові панкейки, сирні панкейки. Бувають і морквяні панкейки — щоб їх приготувати, знадобляться інгредієнти:

  • Одна і три чверті склянки молока
  • Чверть чашки розтопленого вершкового масла
  • 2 яйця
  • 4 середні морквини
  • 2 склянки + 2 столові ложки борошна
  • 2 столові ложки розпушувача
  • 1 чайна ложка солі
  • 4 столові ложки цукру (або 2 столові ложки цукру + 2 столові ложки меду)
  • 2 дрібки меленої кориці
  • 2 дрібки меленого мускатного горіха
  • Дрібка меленого імбиру — за бажанням

молоко

Моркву очистіть від шкірки та подрібніть. У блендері добре перемішайте молоко, яйця та вершкове масло. Додайте в блендер моркву і добре все подрібніть, щоб не залишилося грудочок. Додайте в блендер дві склянки борошна, розпушувач, цукор, сіль та добре перемішайте. В кінці додайте прянощі, перемішайте. Якщо тісто вийшло дуже рідким, додайте ще 2 столові ложки борошна, перемішайте. Підсмажте панкейки на сковороді з двох сторін. Подавайте з солодким сиропом, йогуртом, ряжанкою або сметаною. Смачного!

Морквяні панкейки

Читайте також: Панкейки — чим вони відрізняються від млинців та оладок і як їх приготувати

Відкритий морквяний пиріг — простий рецепт

Відкритий пиріг можна приготувати з різною начинкою: фруктами, ягодами, овочами. Щоб спекти відкритий пиріг, потрібно зробити форму для пирога, приготувати начинку, вилити начинку в форму — і можна ставити пиріг в духовку.
Щоб зробити форму для відкритого пирога, знадобиться третина чашки вершкового масла, чверть склянки цукру, 1 яйце, 1 склянка борошна, половина чайної ложки розпушувача. Про те, як приготувати форму для відкритого пирога, читайте в статті Що приготувати з лохиною — прості рецепти смачних десертів
Для того, щоб зробити начинку для морквяного пирога, вам знадобляться інгредієнти:

  • Половина склянки цукру (можна трохи більше)
  • Три чверті склянки молока
  • 2 чашки подрібненої моркви
  • 2 яйця
  • 1 чайна ложка меленої кориці
  • 1 чайна ложка ваніліну
  • 0,5 чайної ложки меленого імбиру — за бажанням

молоко

Форму для пирога поставте на 3–5 хвилин в гарячу духовку, дістаньте з духовки й відставте в сторону. Моркву складіть в каструлю, залийте водою, поставте на плиту, доведіть до кипіння та відваріть (щоб морква стала м'якою). Воду злийте, подрібніть моркву блендером. У мисці перемішайте морквяне пюре, цукор та яйця, додайте корицю і ванілін. Потроху додавайте молоко, перемішайте. Вилийте начинку в форму для пирога та поставте на 10 хвилин у гарячу духовку (при температурі 175 градусів), потім зменште температуру й запікайте ще приблизно 40 хвилин або до готовності. Добре охолодіть і можна подавати на стіл. Смачного!

Відкритий морквяний пиріг

Читайте також: Час пирогів з фруктово-ягідною начинкою — з чим та як спекти смачний пиріг

Морквяні мафіни — рецепт

Існує безліч видів солодкої випічки: відкритий та закритий пиріг з фруктовою або ягідною начинкою, яблучна або грушева шарлотка, манник з начинкою та без, бельгійські вафлі, клафуті з вишнею. Існує й багато видів мафінів: яблучні, грушеві, бананові, гарбузові, морквяні. Щоб спекти морквяні мафіни, вам знадобляться інгредієнти:

  • 400 грамів морквяного пюре
  • 2 яйця
  • 1 чайна ложка кориці
  • 100 мл розтопленого вершкового масла або рослинної олії
  • 1 чашка борошна + чверть чашки
  • 1,5 чайні ложки розпушувача

масло

У мисці збийте морквяне пюре, яйця та вершкове масло або рослинну олію. Додайте борошно та пекарський порошок. Збийте, щоб вийшло однорідне тісто. Столовою ложкою викладіть тісто у формочки для мафінів та поставте в гарячу духовку в середньому на 15 хвилин. Готові мафіни охолодіть — і смачного!

Морквяні мафіни

Читайте також: Десерт для ласунів — як спекти смачні мафіни з фруктовою начинкою

Корисний морквяний смузі — рецепт

І, звичайно ж, з морквою варто приготувати смачний, корисний та поживний смузі — це займе зовсім небагато часу.

Корисний морквяний смузі

Візьміть одну середню морквину, півсклянки молока, кілька столових ложок турецького йогурту (чим більше йогурту — тим густішим вийде смузі), дрібку кориці та мускатного горіха, трохи солодкого сиропу або меду, кубик льоду. Складіть інгредієнти в блендер, добре подрібніть, перелийте в красиву склянку — і насолоджуйтеся!

йогурт

А які солодкі десерти готуєте з морквою Ви?

За матеріалами geniuskitchen.com, allrecipes.com, mykidslickthebowl.com

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

1114

Смачна вечеря за півгодини – 5 рецептів нашвидкуруч

Щоб приготувати смачну, поживну вечерю і порадувати близьких – не обов'язково…
1009

Насіння льону та його користь – 3 способи правильного вживання

Лляне насіння зараз можна побачити всюди: його добавляють в хліб, смузі та різні каші. І…
647

Солодкий яблучний пудинг — дієтичний десерт за 20 хвилин

У запропонованій нами варіації пудинг буде дієтичним та корисним, хоч інтерпретувати його…
619

Що таке глікемічний індекс та як він впливає на наше здоров'я

Що таке глікемічний індекс та як він впливає на наше здоров'я.
608

Готуємо справжній шоколадний фондан вдома — 3 оригінальних та простих рецепти

"Шоколадний шоколад з шоколадом в шоколаді” — готуємо справжній фондан вдома!
590

Як контролювати рівень цукру в крові — 3 корисні рецепти

Продукти, що допомагають контролювати рівень цукру в крові та 3 корисні рецепти
503

Готуємося до літа – корисні рецепти низькокалорійних страв

Готуємося до літа – корисні рецепти низькокалорійних страв
467

ТОП-5 солодощів, які не зашкодять фігурі

У цій статті ми підібрали ласощі, які можна споживати навіть під час дієти.