Menu
Готуємо італійський десерт — рецепт ромової бабки по-неаполітанськи

Готуємо італійський десерт — рецепт ромової бабки по-неаполітанськи

Щоб спекти смачний італійський десерт, відомий як ромова баба по-неаполітанськи, знадобиться кілька годин часу та не так багато інгредієнтів. У цій статті розповідаємо, як приготувати справжню неаполітанську ромову бабку.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Ромова бабка або ром-баба (babas au rhum) — це французький десерт, м'яка та соковита випічка, з ароматом рому, прикрашена глазур'ю або варенням. (До речі, в оригінальній назві наголос у слові «баба» ставиться на останній склад, а не на перший.) Окрім того, в кухнях різних країн є свої варіанти цієї страви — наприклад, гугельхупф (німецька та австрійська кухня) або неаполітанська ромова бабка (італійська кухня).

У цій статті ми розповімо, як приготувати ромову бабку за італійським рецептом — ромову бабку по-неаполітанськи.

Яйця та борошно

Читайте також: Готуємо французький десерт — як спекти справжню ромову бабку

Ромова бабка по-неаполітанськи — етапи приготування

Умовно, приготування цього десерту можна розділити на кілька етапів: спочатку потрібно приготувати тісто на дріжджах, дати йому настоятися, приготувати сироп, поставити випічку в духовку, просякнути ромові бабки сиропом та прикрасити абрикосовим джемом. За часом приготування ромова бабка по-неаполітанськи займе більше чотирьох годин.

Тісто для ромової бабки по-неаполітанськи — покроковий рецепт

Приготувати тісто для італійського десерту ром-баба — не складніше, ніж дріжджове тісто для будь-якої іншої випічки. Вам знадобляться інгредієнти:

  • 600 грамів італійської муки манітоба (Manitoba)
  • 12 яєць
  • 200 грамів м'якого вершкового масла + масло для форми
  • 2 столові ложки цукру
  • 2,5 столові ложки води
  • 2 чайні ложки солі
  • 1 чайна ложка активних сухих дріжджів (або 2 чайні ложки свіжих дріжджів)
  • Міксер з функцією вимішування тіста

Дріжджі розчиніть у воді, додайте 2 столові ложки борошна та вимішайте. Сформуйте з тіста кулю, накрийте харчовою плівкою та поставте в тепле місце на півгодини (щоб тісто збільшилося удвічі). Решту борошна висипте в миску та поставте миску в холодильник. Через півгодини дістаньте миску з борошном з холодильника та покладіть в миску дріжджове тісто. Збийте яйця. За допомогою міксера перемішайте тісто та борошно, додайте збиті яйця, перемішайте. Додайте цукор та продовжуйте збивати за допомогою міксера — у вас повинно вийти однорідне тісто (це може зайняти до 15 хвилин). Тим часом м'яке вершкове масло перемішайте з сіллю та потроху додавайте в тісто вершкове масло. Коли тісто буде готове, накрийте його харчовою плівкою та поставте в тепле місце на 3 години.

Масло

Читайте також: Готуємо десерти з ромом — нантське тістечко, мармуровий гугельхупф, яблучний пиріг

Як приготувати цукровий сироп та глазур

Наступний крок, поки настоюється тісто — це приготування цукрового сиропу для ромової бабки. Вам знадобляться інгредієнти:

  • 2 літри води
  • 4 чашки цукру
  • 2 чашки рому
  • Цедра двох апельсинів (40 грамів цедри)
  • Цедра одного лимона (20 грамів цедри)

Воду доведіть до кипіння, додайте цедру та цукор. Коли цукор розчиниться, зніміть сироп з вогню, додайте в сироп ром та добре перемішайте. Відставте сироп в сторону.

Щоб прикрасити ромові бабки по-неаполітанськи, вам також знадобиться одна чашка абрикосового джему — його потрібно перетерти через сито, і можна поки що відставити в сторону.

Читайте також: Готуємо смачний молдавський десерт — бабка албе та бабка нягре

Як приготувати ромову бабку по-неаполітанськи — фінальні кроки

Через три години, коли тісто підніметься, змастіть формочки вершковим маслом та наповніть тістом (на половину формочки). Поставте формочки у вимкнену духовку та почекайте, щоб тісто піднялося до країв формочок. Дістаньте формочки з духовки, увімкніть її та розігрійте до температури 180 градусів.

У гарячу духовку поставте формочки з тістом мінімум на півгодини до готовності (коли бабки будуть готові, вони стануть золотисто-коричневого кольору). Дістаньте випічку з духовки, повністю охолодіть та дістаньте з формочок. Кожну бабку по черзі занурте в сироп, відставте в сторону (щоб стекла рідина) та прикрасьте абрикосовим джемом. Готові ромові бабки поставте в холодильник.

ромова бабка по-неаполітанськи

За матеріалами uncutrecipes.com

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття