Menu
Готуємо італійський десерт — рецепт ромової бабки по-неаполітанськи

Готуємо італійський десерт — рецепт ромової бабки по-неаполітанськи

Щоб спекти смачний італійський десерт, відомий як ромова баба по-неаполітанськи, знадобиться кілька годин часу та не так багато інгредієнтів. У цій статті розповідаємо, як приготувати справжню неаполітанську ромову бабку.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Ромова бабка або ром-баба (babas au rhum) — це французький десерт, м'яка та соковита випічка, з ароматом рому, прикрашена глазур'ю або варенням. (До речі, в оригінальній назві наголос у слові «баба» ставиться на останній склад, а не на перший.) Окрім того, в кухнях різних країн є свої варіанти цієї страви — наприклад, гугельхупф (німецька та австрійська кухня) або неаполітанська ромова бабка (італійська кухня).

У цій статті ми розповімо, як приготувати ромову бабку за італійським рецептом — ромову бабку по-неаполітанськи.

Яйця та борошно

Читайте також: Готуємо французький десерт — як спекти справжню ромову бабку

Ромова бабка по-неаполітанськи — етапи приготування

Умовно, приготування цього десерту можна розділити на кілька етапів: спочатку потрібно приготувати тісто на дріжджах, дати йому настоятися, приготувати сироп, поставити випічку в духовку, просякнути ромові бабки сиропом та прикрасити абрикосовим джемом. За часом приготування ромова бабка по-неаполітанськи займе більше чотирьох годин.

Тісто для ромової бабки по-неаполітанськи — покроковий рецепт

Приготувати тісто для італійського десерту ром-баба — не складніше, ніж дріжджове тісто для будь-якої іншої випічки. Вам знадобляться інгредієнти:

  • 600 грамів італійської муки манітоба (Manitoba)
  • 12 яєць
  • 200 грамів м'якого вершкового масла + масло для форми
  • 2 столові ложки цукру
  • 2,5 столові ложки води
  • 2 чайні ложки солі
  • 1 чайна ложка активних сухих дріжджів (або 2 чайні ложки свіжих дріжджів)
  • Міксер з функцією вимішування тіста

Дріжджі розчиніть у воді, додайте 2 столові ложки борошна та вимішайте. Сформуйте з тіста кулю, накрийте харчовою плівкою та поставте в тепле місце на півгодини (щоб тісто збільшилося удвічі). Решту борошна висипте в миску та поставте миску в холодильник. Через півгодини дістаньте миску з борошном з холодильника та покладіть в миску дріжджове тісто. Збийте яйця. За допомогою міксера перемішайте тісто та борошно, додайте збиті яйця, перемішайте. Додайте цукор та продовжуйте збивати за допомогою міксера — у вас повинно вийти однорідне тісто (це може зайняти до 15 хвилин). Тим часом м'яке вершкове масло перемішайте з сіллю та потроху додавайте в тісто вершкове масло. Коли тісто буде готове, накрийте його харчовою плівкою та поставте в тепле місце на 3 години.

Масло

Читайте також: Готуємо десерти з ромом — нантське тістечко, мармуровий гугельхупф, яблучний пиріг

Як приготувати цукровий сироп та глазур

Наступний крок, поки настоюється тісто — це приготування цукрового сиропу для ромової бабки. Вам знадобляться інгредієнти:

  • 2 літри води
  • 4 чашки цукру
  • 2 чашки рому
  • Цедра двох апельсинів (40 грамів цедри)
  • Цедра одного лимона (20 грамів цедри)

Воду доведіть до кипіння, додайте цедру та цукор. Коли цукор розчиниться, зніміть сироп з вогню, додайте в сироп ром та добре перемішайте. Відставте сироп в сторону.

Щоб прикрасити ромові бабки по-неаполітанськи, вам також знадобиться одна чашка абрикосового джему — його потрібно перетерти через сито, і можна поки що відставити в сторону.

Читайте також: Готуємо смачний молдавський десерт — бабка албе та бабка нягре

Як приготувати ромову бабку по-неаполітанськи — фінальні кроки

Через три години, коли тісто підніметься, змастіть формочки вершковим маслом та наповніть тістом (на половину формочки). Поставте формочки у вимкнену духовку та почекайте, щоб тісто піднялося до країв формочок. Дістаньте формочки з духовки, увімкніть її та розігрійте до температури 180 градусів.

У гарячу духовку поставте формочки з тістом мінімум на півгодини до готовності (коли бабки будуть готові, вони стануть золотисто-коричневого кольору). Дістаньте випічку з духовки, повністю охолодіть та дістаньте з формочок. Кожну бабку по черзі занурте в сироп, відставте в сторону (щоб стекла рідина) та прикрасьте абрикосовим джемом. Готові ромові бабки поставте в холодильник.

ромова бабка по-неаполітанськи

За матеріалами uncutrecipes.com

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

1113

Смачна вечеря за півгодини – 5 рецептів нашвидкуруч

Щоб приготувати смачну, поживну вечерю і порадувати близьких – не обов'язково…
1008

Насіння льону та його користь – 3 способи правильного вживання

Лляне насіння зараз можна побачити всюди: його добавляють в хліб, смузі та різні каші. І…
644

Солодкий яблучний пудинг — дієтичний десерт за 20 хвилин

У запропонованій нами варіації пудинг буде дієтичним та корисним, хоч інтерпретувати його…
618

Що таке глікемічний індекс та як він впливає на наше здоров'я

Що таке глікемічний індекс та як він впливає на наше здоров'я.
607

Готуємо справжній шоколадний фондан вдома — 3 оригінальних та простих рецепти

"Шоколадний шоколад з шоколадом в шоколаді” — готуємо справжній фондан вдома!
590

Як контролювати рівень цукру в крові — 3 корисні рецепти

Продукти, що допомагають контролювати рівень цукру в крові та 3 корисні рецепти
501

Готуємося до літа – корисні рецепти низькокалорійних страв

Готуємося до літа – корисні рецепти низькокалорійних страв
465

ТОП-5 солодощів, які не зашкодять фігурі

У цій статті ми підібрали ласощі, які можна споживати навіть під час дієти.