Menu
Для тих, хто хоче схуднути — 7 дієт, про які варто знати

Для тих, хто хоче схуднути — 7 дієт, про які варто знати

Дієта 5:2, дієта на питному йогурті без добавок, дієта «Шість пелюсток», дієта на гречці та кефірі, розвантажувальні дні, біла дієта та інші — в цій статті мова піде про дієти для схуднення.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Сьогодні для тих, хто хоче схуднути, існує безліч дієт та методик, які дозволяють скинути вагу — від розвантажувальних днів та експрес-дієт, розрахованих на швидкий результат, до методик, розрахованих на тривалий період. У цій статті ми підібрали 7 дієт — способи схуднення, про які варто знати тим, хто хоче схуднути.

Дієта 5:2

Особливість цієї дієти — в тому, що 5 днів на тиждень можна їсти все, що хочеться (іншими словами, дотримуватися звичайного режиму харчування), і тільки 2 дні на тиждень обмежувати себе в їжі (в ці дні можна вживати 500–600 калорій на добу). Наприклад, ви обмежуєте себе у вівторок та п'ятницю, а в інші дні тижня їсте як звичайно. Для багатьох людей витримати такий спосіб схуднення легше, ніж постійні обмеження.

Дієта

Більше про цю дієту — в статті Як схуднути, ні в чому собі не відмовляючи — дієта 5:2

Розвантажувальні дні

Якщо ви стежите за фігурою і час від часу дотримуєтеся дієт, то напевно чули про такий спосіб схуднення як розвантажувальні дні. Існує безліч видів розвантажувальних днів: розвантажувальні дні на кефірі, розвантажувальні дні на кисломолочному сирі, розвантажувальні дні на овочах або фруктах. В цілому, розвантажувальні дні — це не тільки спосіб схуднення, але й спосіб очистити організм. Однак, підійде цей спосіб не всім — є люди, яким розвантажувальні дні можуть бути шкідливі.

сир

Більше — в статті Розвантажувальні дні — що потрібно знати та які бувають розвантажувальні дні

Дієта на гречці та кефірі

Одна з найбільш відомих дієт для схуднення — це дієта на гречці та кефірі. Вона дозволяє скинути до 5 кілограмів за 5 днів. Переваги цієї дієти полягають в тому, що вона більш ніж доступна за ціною (гречка і кефір — недорогі продукти) і в тому, що вам не доведеться нічого готувати (гречану кашу потрібно не варити, а запарювати). У той же час, дієта на гречці й кефірі, як і будь-яка інша дієта, має свої протипоказання.

кефир

Більше — в статті Як схуднути швидко, легко та без шкоди для здоров'я — дієта на гречці й кефірі

Дієта на питному йогурті

Одна з найбільш щадних дієт для схуднення — дієта доктора Зейка. Вона триває 10 днів, протягом яких можна вживати найрізноманітніші продукти: відварене м'ясо нежирних сортів та білу рибу, свіжі фрукти (за винятком дині, кавуна, груш, винограду), тушковані овочі та салати зі свіжих овочів, зелені овочі та натуральний йогурт без добавок (500 мл в день, розділених на чотири порції).

йогурт

Більше про цю дієту — в статті Йогуртова дієта доктора Зейка — худнемо з користю для здоров'я

Дієта «Шість пелюсток»

Ще одна дієта, про яку варто знати — це дієта «Шість пелюсток». Вона триває шість днів і складається з шести послідовних монодієт, коли вуглеводні дні чергуються з білковими: рибний день, овочевий день, м'ясний день, злаковий день, сирний день (в цей день також можна пити кефір) і фруктовий день.

вода

Більше про цю дієту — в статті Як швидко схуднути після свят — дієти на кисломолочному сирі

Експрес-дієта на тиждень

Це американська дієта, відома під назвою Military Diet (перекладається як «військова дієта») — вона розрахована на 7 днів і дозволяє скинути до 4,5 кілограмів за тиждень. Ця дієта ділиться на два етапи: перші три дні — коли можна їсти тільки певні продукти в невеликій кількості (1100–1400 калорій на день), наступні чотири дні — можна їсти будь-яку здорову їжу, але не більше, ніж 1500 калорій на день.

фізкультура

Більше — читайте в статті Як скинути 4 кілограми за тиждень — для тих, кому потрібно швидко схуднути

Біла дієта

Існує багато різновидів білої дієти: молочна дієта, рисова дієта, квасолева дієта. Триває біла дієта один тиждень, протягом якого можна вживати по 500–1000 калорій на день. Під час білої дієти, якщо порівнювати з іншими дієтами, можна вживати порівняно багато продуктів, а саме: молоко, молочні та кисломолочні продукти, білий рис, вівсянку, квасолю, відварене куряче м'ясо та біле рибне філе, яйця, білокачанну та пекінську капусту, фрукти.

сир домашній

Більше — читайте в статті Біла дієта — як скинути 5 кілограмів за один тиждень

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття