Menu
Як схуднути, ні в чому собі не відмовляючи — дієта 5:2

Як схуднути, ні в чому собі не відмовляючи — дієта 5:2

Сьогодні існує безліч дієт та методик схуднення, і в цій статті ми розповімо про одну з них — дієту 5:2, відому також як Fast Diet (можна перекласти як «дієта з голодуванням»). Її особливість — в тому, що обмежувати себе в їжі потрібно лише два дні на тиждень.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Сьогодні існує дуже багато методик схуднення: розвантажувальні дні (на кефірі, кисломолочному сирі, фруктах, овочах), експрес-дієти (дієта на молоці та бананах, дієта на гречці та кефірі), різновиди білої дієти (молочна, квасолева, рисова), йогуртова дієта доктора Зейка та багато інших.

йогурт

Читайте також: Готуємося до весни — як швидко скинути зайві кілограми

У цій статті ми розповімо про дієту, яка з'явилася порівняно недавно — дієту 5:2. Її автор — британський лікар та журналіст Майкл Мозлі. Свою дієту він розробив спеціально для людей, які люблять поїсти та не хочуть відмовлятися від улюблених продуктів.

Що потрібно знати про дієту 5:2

Під час дієти 5:2 ви можете їсти все, що вам хочеться без обмежень — п'ять днів на тиждень. Два дні на тиждень ви можете з'їдати по 500 калорій в день, якщо ви жінка, і по 600 калорій — якщо ви чоловік. Наприклад, ви обмежуєте себе в їжі в понеділок та четвер, а в інші дні тижня їсте як зазвичай. Тобто, в понеділок і четвер ви з'їдаєте приблизно чверть тієї кількості їжі, яку з'їдаєте в звичайні дні.

Для багатьох людей витримати такий спосіб схуднення легше, ніж постійне обмеження калорій. Крім того, дієту 5:2 можна поєднувати з заняттями спортом.

струнка фігура

Читайте також: 10 корисних продуктів для тих, хто стежить за фігурою і хоче бути здоровим

Правила голодування — що потрібно знати

  • За день ви можете з'їдати тільки 500 або 600 калорій, які потрібно розділити на 2–3 прийоми їжі: наприклад, сніданок, обід та вечеря; або тільки обід та вечеря.
  • Оскільки 500–600 калорій — не так багато для одного дня (в середньому, це чверть звичайного раціону), в ці дні варто відмовитися від висококалорійної їжі на користь їжі з високим вмістом білка та клітковини — такої, що добре насичує, при цьому містить небагато калорій.
  • Добре підійдуть такі продукти як овочі, натуральний йогурт з ягодами, відварені яйця, нежирне м'ясо та риба, овочеві супи.
  • Варто відмовитися від продуктів з високим вмістом вуглеводів: каш, макаронів, борошняного, солодкого.
  • Протягом дня потрібно випивати багато води або трав'яного чаю без цукру.

салат

Читайте також: Скільки потрібно білка та де його брати — 10 продуктів з високим вмістом білка

Як витримати короткострокове голодування

Існує багато аргументів на користь короткострокового голодування — зокрема, за даними деяких досліджень, таким чином можна не тільки скинути вагу, але й покращити стан здоров'я.

Для людей, які ніколи не голодували, такий режим харчування може спочатку здатися важким. Однак, з часом до нього можна звикнути (тим більше, що обмеження триває недовго). У той же час, якщо неприємні відчуття під час голодування не проходять (слабкість, запаморочення, інше), варто проконсультуватися з лікарем.

овочі

Читайте також: Продукти для здоров'я та схуднення — навіщо потрібна клітковина і де її брати

Запобіжні заходи

  • Дієта 5: 2, як і будь-яка інша дієта для схуднення, може бути протипоказана окремим людям — зокрема, людям з харчовими розладами, вагітним жінкам та годуючим матерям, діабетикам першого типу, підліткам та дітям.
  • Перед тим як сідати на дієту, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем.

За матеріалами healthline.com

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття