Готуємо смачні та швидкі салати зі спаржею — 3 рецепти
Готуємо смачні та швидкі салати зі спаржею — 3 рецепти
-  
											
							
						Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
				 
Про корисні властивості спаржі відомо ще з давніх часів. До того ж, такий продукт легко поєднується з іншими овочами, м'ясом або рибою. Тому приготувати легкий салат зі спаржі не складе труднощів.
Салат зі спаржею, помідорами і моцареллою — рецепт

Для приготування візьміть інгредієнти:
- 8 шт. спаржі
 - Пучок зеленого салату
 - 100 г сиру моцарелла
 

- 1 червоний перець
 - 5 помідорів
 - 1 фіолетова цибуля
 
Для соусу вам знадобиться:
- 2 зуб. часнику
 - 4 ст. л. оливкової олії
 - Бальзамічний оцет
 - 1 ч. л. подрібненого розмарину
 - Сіль і перець
 
Готуємо соус. В окремій ємності з'єднайте подрібнений часник, розмарин, оливкову олію і перець. Розігрійте масу до появи аромату. Потім дайте олії охолонути до кімнатної температури і додайте кілька крапель бальзамічного соусу.
Спаржу слід відварити протягом 3-6 хвилин. Червоний перець розрізати і трохи обсмажити. Цибулю нарізати півкільцями.
Готову спаржу, перець і помідори наріжте на невеликі шматочки. З'єднайте з цибулею і заправте соусом. Зверху викладіть шматочки моцарелли.
Готово!
Салат з картоплею і спаржею — рецепт

Для приготування візьміть інгредієнти:
- 450 г картоплі
 - 300 г спаржі
 - 2 редиски
 - 1/2 склянки насіння (соняшнику)
 - 1/4 склянки соку лимона
 - 1/4 склянки води
 - 2 ч. л. гірчиці
 - 1 ч. л. меду
 - Сіль — за смаком
 
Добре промийте і наріжте картоплю на половинки. Відправте її запікатися в духовку при 180 градусах на пів години.
Тим часом приготуйте соус. З'єднайте в блендері соняшникове насіння, сік лимона, гірчицю, мед, сіль і трохи води.
Відваріть спаржу в киплячій воді протягом 3-5 хвилин. Редис промийте і наріжте тонкими скибочками.
Перекладіть в салатницю печену картоплю і нарізану спаржу. Заправте соусом і прикрасьте скибочками редису.
Готово!
Більше цікавих рецептів читайте в статті Чим корисна спаржа та що з нею приготувати — суп, касероль, кіш, зіті
Теплий салат з гречки, сочевиці і спаржі — рецепт

Для приготування візьміть інгредієнти:
- 250 г спаржі
 - 300 г білих грибів
 - 150 г гречаної крупи
 - 100 г сочевиці
 - 200 г сиру
 

- 1 зуб. часнику
 - 2 ст. л. оливкової олії
 - 3 ст. л. лимонного соку
 - Сіль — за смаком
 
Гречку і сочевицю слід відварити відповідно до інструкції на упаковці.
Стебла спаржі розріжте навпіл і викладіть на деко для випічки. Зверху викладіть подрібнений часник, столову ложку олії і сіль. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин, періодично помішуючи.
Запечену спаржу розріжте на невеликі шматочки.
Обсмажте на оливковій олії гриби, трохи посолити їх.
Візьміть велику миску і з'єднайте гречку, сочевицю, спаржу і гриби. Збризніть салат лимонним соком і посипте тертим сиром. Перемішайте і посоліть за смаком.
Готово!
Читайте також: Що приготувати зі спаржею — найсмачніші рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-  
											
							
						Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття