
Що приготувати зі спаржею — найсмачніші рецепти
Що приготувати зі спаржею — найсмачніші рецепти
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Спаржа — неймовірно смачний і дуже корисний продукт. У ній містяться вітаміни К, Е, А, С, вітаміни групи В, фолієва кислота, селен, мідь, марганець, калій, кальцій, залізо. А щоб приготувати з неї шедевр потрібно тільки мінімум продуктів і трохи часу. Почнемо!
Спаржа на поленті в вершковому соусі з грибами — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 500 г спаржі
- 300 г білих грибів
- 100 г вершків
- 350 г поленти
- 2 зуб. часнику
- 4 ст. л. сиру пармезан
- сіль — за смаком
- шпинат — для подачі
- оливкова олія — для смаження
Насамперед бланшуйте спаржу. Закип'ятіть воду, зменшіть вогонь до середнього і опустіть спаржу. Проваріть кілька хвилин і перекладіть на рушник. Також накрийте зверху.
Розігрійте оливкову олію в глибокій сковороді і влийте вершки. Готуйте, постійно помішуючи, протягом 2 хвилин, а потім додайте подрібнений часник. Продовжуйте готувати ще 2 хвилини. Додайте нарізані гриби. Готуйте 3 хвилини і додайте спаржу. Перемішайте, посоліть і зніміть з вогню.
Приготуйте поленту, дотримуючись інструкції на упаковці, і викладіть її на тарілку. Зверху покладіть спаржу з грибами у вершковому соусі. Посипте тертим сиром і прикрасьте шпинатом.
Смачного!
Спаржа з сиром і лимоном — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 450 г спаржі
- 1/2 ч. л. сушеного часнику
- 1/2 ч. л. меленого орегано
- 1/2 ч. л. сушеного базиліка
- 1/2 ч. л. сушеного чебрецю
- 1/2 чашки тертого твердого сиру
- 3 ст. л. оливкової олії
- сіль і перець — за смаком
- 2 лимона
Промийте, висушіть і перекладіть на деко спаржу. Посипте приправами і 1/4 тертого сиру. Збризніть оливковою олією, додайте сіль і перець. Добре перемішайте спаржу і посипте сиром, що залишився. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин. Готову страву полийте лимонним соком і подавайте до столу. Смачного!
Цезар зі спаржею-гриль — рецепт
Вам знадобляться:
- 2 ч. л. оливкової олії
- 1 зуб. часнику (подрібнений)
- 1 буханець хліба, нарізаного кубиками
- 1 ст. л. тертого сиру пармезан
- сіль і перець — за смаком
Для заправки візьміть інгредієнти:
- 2 ст. л. грецького йогурту
- 2 ч. л. молока
- 2 ч. л. лимонного соку
- 1 філе анчоусів (подрібнене)
- 1/4 ч. л. вустерширського соусу
- 1/4 ч. л. діжонськой гірчиці
- 1 ст. л. тертого сиру пармезан
- сіль і перець — за смаком
Для спаржі-гриль вам знадобляться:
- 600 г очищеної спаржі
- 1 ст. л. оливкової олії
- 2 ст. л. сиру пармезан
- сіль і перець — за смаком
- мелений чорний перець — за смаком
Приготуйте сухарики для салату: з'єднайте подрібнений часник і масло. Дайте йому постояти і обмокніть хліб. Додайте пармезан, сіль і перець. Перекладіть хліб на деко і відправте в духовку при 190 градусах на 10-15 хвилин не забуваючи періодично помішувати шматочки хліба.
Тим часом приготуйте заправку. Для цього промийте всі інгредієнти і добре перемішайте між собою.
Готуємо спаржу-гриль. Змішайте олію, сир, сіль і перець. Розподіліть суміш по спаржі і відправте запікатися на грилі на середньому вогні до рум'яної скоринки.
На тарілку викладіть готову спаржу, зверху сухарики, трішки сиру пармезан і мелений перець.
Готово!
Читайте більше про користь спаржі та смачні рецепті в статті Чим корисна спаржа та що з нею приготувати — суп, касероль, кіш, зіті
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття