
Запікаємо рибу — 3 рецепти маринаду для риби на кефірі
Пропонуємо вашій увазі 3 рецепти маринадів для риби на кефірі, які точно урізноманітнюють ваше повсякденне і святкове меню.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Смачна, корисна, ситна — все це можна сказати про запечену рибу. А якщо її ще гарненько замаринувати перед приготуванням, то вона вийде неймовірно соковитою, ароматною і м'якою.
Пропонуємо вашій увазі 3 рецепти маринадів для риби на кефірі, які точно урізноманітнюють ваше повсякденне і святкове меню.
Читайте також: Рибний день – 5 незвичайних і корисних страв з риби
Рецепт маринаду для риби на кефірі з імбиром
Цей маринад підходить не тільки для червоної, а й для будь-якої іншої морської риби.
Вам знадобляться:
- Червона риба — 300 гр
- Кефір «Яготинський» або йогурт «Турецький» — 300 мл
- Цибуля ріпчаста —1 шт.
- Корінь імбиру — 2 см
- Половинка лимона
- Куркума — 0,5 ч.л.
- М'ята — 2-3 гілочки
- Сіль і перець — за смаком
Спочатку приготуємо маринад. У миску виливаємо кефір (його можна замінити Турецьким йогуртом). Подрібнюємо листочки м'яти і додаємо їх в кефір. Подрібнюємо цибулю і також додаємо її в миску з кефіром. Імбир очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці прямо в маринад. Вичавлюємо в миску кефіру половинку лимона, додаємо перець і сіль за смаком. В кінці висипаємо в миску куркуму. Перемішуємо все віночком ретельно. Маринад готовий!
Шматочки риби викладаємо в маринад, накриваємо миску харчовою плівкою і залишаємо на 30 хвилин.
Розігріваємо духовку до 170 градусів. У форму для запікання викладаємо рибу разом з маринадом і відправляємо в духовку на 15 хвилин.
Риба готова! Рекомендуємо подавати її з рисом.
Читайте також: Жирні кислоти Омега-3 і Омега-6 — для чого вони потрібні та де їх брати
Рецепт маринаду для білої риби на кефірі з прянощами
Для цього рецепта добре підійде білий амур. Отже, вам знадобляться:
- Білий амур — 1 кілограм
- Кефір «Яготинський» — 100 мл
- Сіль — 1 щіпка
- Суміш перців — 1 щіпка
- Карі — 1 щіпка
- Суміш пряних трав (для риби) — 1 щіпка
Підготуємо рибу: чистимо її, потрошимо і промиваємо в холодній проточній воді.
Готувати маринад і маринувати рибу рекомендуємо прямо у формі для запікання. Виливаємо на дно кефір, додаємо суміш мелених перців, карі, сіль і пряні трави. Добре перемішуємо. Опускаємо рибу в маринад, гарненько її обмазуємо з усіх боків і залишаємо маринуватися на 15-20 хвилин.
Розігріваємо духовку до 200 градусів. Відправляємо рибу в духовку на 25 хвилин. Риба готова! Рекомендуємо подавати з соєвим соусом і зеленим салатом.
Рецепт маринаду на кефірі з соєвим соусом
Для цього маринаду вам знадобляться:
- Горбуша (або інша риба за смаком) — 500 гр
- Морква — 1 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Рослинна олія — 1 ст. л.
- Кефір «Яготинський» — 100 мл.
- Сир твердий — 50 гр.
- Соєвий соус, перець, сіль — за смаком
Перемішуємо кефір і соєвий соус, додаємо перець за смаком. Філе риби опускаємо в маринад і даємо настоятися. Тим часом готуємо овочі: натираємо моркву на крупній тертці, цибулю ріжемо півкільцями, солимо і трохи пасеруємо. Натираємо сир на тертці.
Дістаємо рибу з маринаду, розкладаємо її на фользі, зверху поливаємо маринадом, потім посипаємо овочами і тертим сиром.
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Рибу накриваємо фольгою і запікаємо 30 хвилин. За 5 хвилин до готовності відкриваємо фольгу і даємо рибі трохи підрум'янитися. Риба готова!
Читайте також: У чому користь риби минтай та як її смачно приготувати – рецепти і поради
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття