Menu
У чому користь риби минтай та як її смачно приготувати – рецепти і поради

У чому користь риби минтай та як її смачно приготувати – рецепти і поради

Минтай – один з найбільш недооцінених продуктів на нашому столі.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Минтай – один з найбільш недооцінених продуктів на нашому столі. Мало хто знає, що ця риба багата на йод, калій, фтор, кобальт, вітамін А, РР, групи В і протеїном, що служить будівельним матеріалом для наших клітин. Риба неймовірно корисна для зору, мозку, нервової та травної систем. Вона зміцнює волосся, нігті та кістки, а також покращує стан шкіри і нормалізує рівень цукру в крові. Оскільки в рибі минтай відсутні вуглеводи, вона вважається повністю дієтичною.

Пропонуємо самостійно приготувати дуже смачні та поживні страви з риби минтай і переконатися в її користі.

Минтая під гірчичним соусом – рецепт

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 300 г молодої картоплі
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 250 г брюссельської капусти
  • 350 г філе минтая
  • 4 ст. л. цільнозернової гірчиці
  • сіль і перець – за смаком
  • щіпка кмину

Минтая під гірчичним соусом

Подрібніть цибулю. Промийте і наріжте тонкими пластинами картоплю. В окремій мисці змішайте кмин, 1 ст. л. оливкової олії, сіль і перець.

Картоплю і цибулю викладіть на деко і збризніть сумішшю з олії. Відправте в розігріту до 230 градусів духовку на 20 хвилин.

Брюссельську капусту наріжте на невеликі шматочки і також змішайте з сумішшю із олії. Викладіть капусту в деко.

В окремій мисці з'єднайте гірчицю, 1 ст. л. оливкового масла, сіль і перець.

Минтай покладіть до брюссельської капусти і картоплі. Полийте гірчичним соусом. Відправте в духовку ще на 10 хвилин.

Смачного!

Минтай під сметанно-часниковим соусом – рецепт

Візьміть інгредієнти:

  • 400 г риби минтай
  • 50 г оливкового майонезу
  • 100 г сметани 15%

Сметана Славія

  • 5 г часнику
  • 1 пучок кропу
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • сіль і перець – за смаком
  • приправа для риби – за смаком
  • лимонний сік

Минтай під сметанно-часниковим соусом

Обріжте минтай на філе. Поділіть на порційні шматки. Кожен з них обваляйте в приправі для риби, посоліть і поперчіть.

Обсмажте рибу на оливковій олії до напівготовності з обох сторін.

В окремій мисці змішайте майонез, сметану, трохи солі, подрібнений кріп і часник. Отриманою сумішшю залийте рибу на сковороді. Накрийте кришкою і протушкуйте на слабкому вогні близько 10 хвилин.

Готову страву збризніть лимонним соком і подавайте з легким салатом.

Смачного!

Минтай, тушкований з морквою і цибулею – рецепт

Для приготування вам знадобиться:

  • 1 кг свіжомороженої риби минтай
  • 3 ріпчастої цибулі
  • 2 моркви
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 3 ст. л. томатної пасти
  • 100 мл води
  • чорний мелений перець, сіль, паприка – за смаком

Минтай, тушкований з морквою і цибулею

Наріжте цибулю півкільцями, а моркву – соломкою.

Візьміть товстостінну каструлю і розігрійте рослинну олію протягом 1 хвилини. Додайте моркву, цибулю і обсмажуйте їх протягом 3 хвилин. Потім додайте томатну пасту, сіль, перець і паприку. Ретельно перемішайте.

Підготуйте рибу до готування і поділіть на порційні шматки. Посоліть їх і перекладіть до овочів. Акуратно перемішайте, додайте воду і тушкуйте на слабкому вогні протягом 30 хвилин.

Готово!

Читайте також: Рибний день – 5 незвичайних і корисних страв з риби

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття