
У чому користь риби минтай та як її смачно приготувати – рецепти і поради
Минтай – один з найбільш недооцінених продуктів на нашому столі.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Минтай – один з найбільш недооцінених продуктів на нашому столі. Мало хто знає, що ця риба багата на йод, калій, фтор, кобальт, вітамін А, РР, групи В і протеїном, що служить будівельним матеріалом для наших клітин. Риба неймовірно корисна для зору, мозку, нервової та травної систем. Вона зміцнює волосся, нігті та кістки, а також покращує стан шкіри і нормалізує рівень цукру в крові. Оскільки в рибі минтай відсутні вуглеводи, вона вважається повністю дієтичною.
Пропонуємо самостійно приготувати дуже смачні та поживні страви з риби минтай і переконатися в її користі.
Минтая під гірчичним соусом – рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 300 г молодої картоплі
- 1 ріпчаста цибуля
- 2 ст. л. оливкової олії
- 250 г брюссельської капусти
- 350 г філе минтая
- 4 ст. л. цільнозернової гірчиці
- сіль і перець – за смаком
- щіпка кмину
Подрібніть цибулю. Промийте і наріжте тонкими пластинами картоплю. В окремій мисці змішайте кмин, 1 ст. л. оливкової олії, сіль і перець.
Картоплю і цибулю викладіть на деко і збризніть сумішшю з олії. Відправте в розігріту до 230 градусів духовку на 20 хвилин.
Брюссельську капусту наріжте на невеликі шматочки і також змішайте з сумішшю із олії. Викладіть капусту в деко.
В окремій мисці з'єднайте гірчицю, 1 ст. л. оливкового масла, сіль і перець.
Минтай покладіть до брюссельської капусти і картоплі. Полийте гірчичним соусом. Відправте в духовку ще на 10 хвилин.
Смачного!
Минтай під сметанно-часниковим соусом – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 400 г риби минтай
- 50 г оливкового майонезу
- 100 г сметани 15%
- 5 г часнику
- 1 пучок кропу
- 1 ст. л. оливкової олії
- сіль і перець – за смаком
- приправа для риби – за смаком
- лимонний сік
Обріжте минтай на філе. Поділіть на порційні шматки. Кожен з них обваляйте в приправі для риби, посоліть і поперчіть.
Обсмажте рибу на оливковій олії до напівготовності з обох сторін.
В окремій мисці змішайте майонез, сметану, трохи солі, подрібнений кріп і часник. Отриманою сумішшю залийте рибу на сковороді. Накрийте кришкою і протушкуйте на слабкому вогні близько 10 хвилин.
Готову страву збризніть лимонним соком і подавайте з легким салатом.
Смачного!
Минтай, тушкований з морквою і цибулею – рецепт
Для приготування вам знадобиться:
- 1 кг свіжомороженої риби минтай
- 3 ріпчастої цибулі
- 2 моркви
- 3 ст. л. рослинної олії
- 3 ст. л. томатної пасти
- 100 мл води
- чорний мелений перець, сіль, паприка – за смаком
Наріжте цибулю півкільцями, а моркву – соломкою.
Візьміть товстостінну каструлю і розігрійте рослинну олію протягом 1 хвилини. Додайте моркву, цибулю і обсмажуйте їх протягом 3 хвилин. Потім додайте томатну пасту, сіль, перець і паприку. Ретельно перемішайте.
Підготуйте рибу до готування і поділіть на порційні шматки. Посоліть їх і перекладіть до овочів. Акуратно перемішайте, додайте воду і тушкуйте на слабкому вогні протягом 30 хвилин.
Готово!
Читайте також: Рибний день – 5 незвичайних і корисних страв з риби
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття