Menu
Рибний день – 5 незвичайних і корисних страв з риби

Рибний день – 5 незвичайних і корисних страв з риби

Кіш з лососем, запіканка з рибою і овочами, форель з фенхелем і грейпфрутом, риба з лимоном і орегано, скумбрія в томатному соусі – в цій статті ми розповімо, як приготувати корисну і небанальну страву з риби.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Кіш з лососем, запіканка з рибою і овочами, форель з фенхелем і грейпфрутом, риба з лимоном і орегано, скумбрія в томатному соусі – в цій статті ми розповімо, як приготувати корисну і небанальну страву з риби.

Ні для кого не секрет, що в рибі міститься багато поживних речовин, життєво необхідних для нашого організму. Це жирні кислоти омега-3, які відповідають за міцні кістки і швидкий метаболізм, фосфор, який зміцнює нервову систему, йод і фтор, які важливі для ендокринної системи. А також багато інших корисних вітамінів, мікро- і макроелементів. У цій статті ми підібрали рецепти незвичайних, смачних, а головне корисних страв з риби. 

1. Кіш з лососем

Лосось

Така страва чудово підходить для ситного і корисного обіду. Для приготування вам знадобляться:

  • 100 г копченого лосося
  • 1 пласт готового листкового тіста
  • 3 яйця
  • 350 г шпинату
  • 100 г вершків

Вершки

  • 100 г твердого сиру
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • сіль, перець – за смаком

Рибу поріжте невеликими шматочками. Шпинат промийте і пасеруйте у вершковому маслі. Потім дайте охолонути і крупно наріжте. Приготуйте соус: в окремій мисці змішайте сир, яйця і вершки. Додайте шпинат, посоліть і поперчіть.

Візьміть круглу форму для випікання, змастіть маслом і викладіть готове листкове тісто. Потім викладіть рибу і залийте соусом. Відправте страву в розігріту до 200 °C духовку на 40-50 хвилин. Смачного!

Читайте також: Чим загрожує нестача фосфору і де його брати — 10 багатих на фосфор продуктів

2. Запіканка з рибою та овочами

Цей рецепт запіканки є традиційною в'єтнамською стравою та обов'язково порадує вас своїм незвичайним смаком. Візьміть інгредієнти:

  • 1 кг риби (бажано білої)
  • 1 стакан молока

Молоко

  • 30 г тертого сиру

Сир

  • 1 стебло зеленої цибулі
  • півлимону
  • 3 моркви
  • 1 кг цвітної капусти
  • 100 мл рослинного масла
  • 1 ст. л. пшеничного борошна
  • сіль та перець – за смаком

Запіканка з рибою та овочами

Промийте рибу і наріжте на невеликі кубики. Потім посоліть і поперчіть. Подрібніть цибулю та обсмажте на олії. Візьміть глибоку сковорідку, влийте трохи води і тушкуйте до готовності нарізану на кружечки моркву. Розділіть на суцвіття цвітну капусту і проваріть в підсоленій воді 8-10 хвилин. Збийте яйця, додайте молоко, борошно та сіль. Ретельно перемішайте.

У форму для випікання викладіть рибу, потім нарізаний півкільцями лимон, цибулю, моркву та цвітну капусту. Залийте яєчною сумішшю і посипте сиром. Відправляємо в розігріту до 180 °C духовку на півгодини. Готово!

3. Форель з фенхелем і грейпфрутом

Ніжна риба в поєднанні з часточками грейпфрута і маринованим фенхелем створює вишуканий смак, який сподобається всім без винятку. А готується всього 25 хвилин. Візьміть інгредієнти:

  • 350 г форелі
  • 300 г грейпфрута
  • 180 г фенхеля
  • 60 г маслин з кісточкою
  • 70 г руколи
  • 10 г петрушки
  • 2 г копченої паприки
  • 45 мл оливкової олії
  • сіль і перець – за смаком

Форель з фенхелем

Рибу розділіть на дві рівні частини. Поперчіть і посоліть її. Збризніть олією і відправте в розігріту до 180 °C духовку на 10 хвилин. Тим часом натріть цедру грейпфрута на дрібній тертці. Сам грейпфрут розріжте навпіл: з однієї половини вичавіть сік, а другу – розділіть на дольки і очистіть від шкірки.

Руколу викладіть в салатницю, додайте дольки грейпфрута, одну столову ложку оливкової олії, поперчіть і посоліть. Ретельно перемішайте. Фенхель наріжте на тонкі смужки, а маслини – великими шматочками, видаливши кісточки. Наріжте петрушку. Сік грейпфрута змішайте з 2 ст. л. оливкової олії, маслинами, цедрою, петрушкою, паприкою, посоліть і залиште маринуватися протягом 5 хвилин.

Подавайте рибу із замаринованим фенхелем та руколою з грейпфрутом. Смачного!

4.Риба з лимоном і орегано

Риба з лимоном і орегано

Традиційні грецькі трави і лимонна цедра доповнюють цей рецепт риби особливим смаком. Для її приготування вам знадобляться:

  • 1 кг філе риби
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 1/2 ч. л. цедри лимону
  • 1/2 чорного перцю
  • 1/2 солі
  • 1 ч. л. орегано
  • 1/4 чашки оливкової олії
  • 2 зуб. часнику

У великій мисці змішайте олію, часник, лимонний сік, цедру, орегано, перець і сіль. Додайте сюди рибу так, щоб вона покрилася маринадом. Накрийте кришкою і залиште в холодильнику на 15-20 хвилин. Нагрійте гриль і застеліть алюмінієвою фольгою. Помістіть нашу рибу в один шар і смажте по 5-10 хвилин з кожного боку. Готово!

5. Скумбрія в томатному соусі

Ця страва не додає зайвих калорій і подарує море задоволення. А сама риба легко засвоюється і несе в собі багато корисних речовин. Для приготування вам знадобляться:

  • 400 г скумбрії
  • 100 г цибулі
  • 1 лавровий лист
  • 100 г моркви
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 1,5 ст. л. рослинної олії
  • сіль і перець – за смаком

Приготуйте соус. Моркву натріть на тертці, а цибулю дрібно наріжте. Потім пасеруйте на сковороді, додавши трохи рослинної олії. Як тільки овочі стануть прозорими та м'якими, додайте томатну пасту і влийте води так, щоб отримати не дуже густий томатний соус. Тушкуйте ще 10 хвилин.

Скумбрія в томатному соусі

Скумбрію почистіть і поріжте на середні шматочки. Додайте рибу в соус і тушкуйте ще 10-15 хвилин, прикривши кришкою. Скумбрія буде ароматною та соковитою, просочившись томатним соусом. Смачного!

Читайте також: Жирні кислоти Омега-3 і Омега-6 — для чого вони потрібні та де їх брати

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

1049

Смачна вечеря за півгодини – 5 рецептів нашвидкуруч

Щоб приготувати смачну, поживну вечерю і порадувати близьких – не обов'язково…
926

Насіння льону та його користь – 3 способи правильного вживання

Лляне насіння зараз можна побачити всюди: його добавляють в хліб, смузі та різні каші. І…
622

Солодкий яблучний пудинг — дієтичний десерт за 20 хвилин

У запропонованій нами варіації пудинг буде дієтичним та корисним, хоч інтерпретувати його…
593

Що таке глікемічний індекс та як він впливає на наше здоров'я

Що таке глікемічний індекс та як він впливає на наше здоров'я.
590

Готуємо справжній шоколадний фондан вдома — 3 оригінальних та простих рецепти

"Шоколадний шоколад з шоколадом в шоколаді” — готуємо справжній фондан вдома!
576

Як контролювати рівень цукру в крові — 3 корисні рецепти

Продукти, що допомагають контролювати рівень цукру в крові та 3 корисні рецепти
459

Готуємося до літа – корисні рецепти низькокалорійних страв

Готуємося до літа – корисні рецепти низькокалорійних страв
405

ТОП-5 солодощів, які не зашкодять фігурі

У цій статті ми підібрали ласощі, які можна споживати навіть під час дієти.