Як смачно приготувати креветки – рецепти і поради
Як смачно приготувати креветки – рецепти і поради
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Креветки – чудовий варіант, якщо вам захотілося чогось незвичайного. Такі вишукані і смачні морепродукти, як креветки, своїм чудовим ніжним смаком сподобаються будь-кому.
У цій статті ми розповімо, як приготувати смачні креветки просто і швидко.
Медові креветки з волоськими горіхами – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 250 мл води
- 200 г цукру
- 200 г волоських горіхів
- 500 г креветок
- 2 яйця
- 160 г кукурудзяного крохмалю
- 4 ст. л. майонезу
- 2 ст. л. меду
- 2 ст. л. збитих вершків
- рослинної олії – для смаження
- по дрібці солі і перцю
З'єднайте цукор і воду в невеликій каструлі і доведіть до кипіння на середньому вогні. Вкиньте волоські горіхи і варіть протягом 2 хвилин. Потім перекладіть їх в миску і остудіть.
Очистіть і промийте креветки. Промокніть серветками, поперчіть і посоліть за смаком. Запаніруйте креветки: спочатку змочіть в злегка збитому яйці, а потім обваляйте в крохмалі.
Обсмажте креветки на розігрітій олії по 3-4 хвилини з кожної сторони до золотистого кольору. Потім перекладіть їх до горіхів.
З'єднайте мед, вершки, майонез і добре перемішайте. Викладіть соус на креветки і подайте за стіл.
Смачного!
Мариновані креветки в клярі – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 250 г відварених креветок
- 1 зуб. часнику
- 1 цибулю-шалот
- 1 ст. л. діжонськой гірчиці
- 1 лимон
- невеликий пучок зеленої цибулі і петрушки
- 200 г борошна
- 1 пакетик розпушувача
- 1 куряче яйце
- 250 мл оливкової олії
- 150 мл теплої води
- сіль і перець – за смаком
Подрібніть цибулю-шалот, часник і зелень. З'єднайте з гірчицею і лимонним соком. Добре перемішайте. Очистіть відварні креветки, залишивши тільки хвости і з'єднайте їх з заправкою. Потім відправте креветки в холодильник маринуватися.
Тим часом приготуйте кляр. З'єднайте борошно з розпушувачем і поступово вливайте теплу воду. Ретельно перемішуйте, щоб не утворилися грудочки. Додайте 1 яйце і 1 столову ложку оливкової олії. Добре перемішайте і накрийте кляр рушником. Відставте його в тепле місце на 30-40 хвилин.
Розігрійте масло в каструлі. Опустіть креветки в кляр, крім хвоста, а потім обсмажте на підігрітому маслі по 3 хвилини з кожного боку. Перекладіть на паперові рушники, щоб стік зайвий жир.
Смачного!
Більше цікавих рецептів – в статті Готуємо темпуру – корисні поради та смачні страви
Смажені креветки з часником – рецепт
Вам знадобляться:
- 500 г великих тигрових креветок
- 4 зуб. часнику
- 1/2 лимона
- 1 пучок кропу
- 1 пучок петрушки
- 50 г вершкового масла
- сіль і перець – за смаком
- соєвий соус – за смаком
Розморозьте при кімнатній температурі креветки і просушіть паперовими рушниками. Акуратно зніміть панцир. Пропустіть часник через прес і додайте до морепродуктів. Потім видавіть до них половину лимона. Посоліть і поперчіть за смаком. Добре перемішайте креветки і залиште на півгодини.
Розігрійте на сковороді вершкове масло і перекладіть морепродукти. Готуйте їх протягом 3-4 хвилин з кожного боку. Перед подачею полийте соєвий соусом і прикрасьте зеленню.
Смачного!
Креветки в хрусткій сирній скоринці – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 300 г заморожених креветок
- 1 яйце
- 50 г сиру пармезан (можна будь-який інший сир твердих сортів)
- 3 ст. л. кукурудзяної муки
- 1 великий зуб. часнику
- 1/4 лимона
- 2-3 гілочки лимона
- сіль і перець – за смаком
Почистіть креветки, акуратно знявши панцир разом з головою і залишивши хвостики. Зі спинок видаліть кишкові вени.
Приготуйте маринад: з'єднайте сік лимона, подрібнений часник, кріп, перець і сіль. Добре перемішайте. Замаринуйте креветки і залиште їх на півгодини, періодично помішуючи.
Тим часом приготуйте кляр і паніровку. Для кляря трохи збийте яйце і посоліть його. Для панірувки змішайте кукурудзяну муку і дрібно натертий пармезан. Занурте креветки в кляр, а потім в паніровку і обсмажте на розігрітій рослинній олії з обох сторін. Перекладіть обсмажені креветки на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
Готово!
Читайте також: Що приготувати з морепродуктів – оригінальні рецепти смачних страв
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття