Menu
Як смачно приготувати креветки – рецепти і поради

Як смачно приготувати креветки – рецепти і поради

Як смачно приготувати креветки – рецепти і поради

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Креветки – чудовий варіант, якщо вам захотілося чогось незвичайного. Такі вишукані і смачні морепродукти, як креветки, своїм чудовим ніжним смаком сподобаються будь-кому.

У цій статті ми розповімо, як приготувати смачні креветки просто і швидко.

Медові креветки з волоськими горіхами – рецепт

Медові креветки з волоськими горіхами

Візьміть інгредієнти:

  • 250 мл води
  • 200 г цукру
  • 200 г волоських горіхів
  • 500 г креветок
  • 2 яйця
  • 160 г кукурудзяного крохмалю
  • 4 ст. л. майонезу
  • 2 ст. л. меду
  • 2 ст. л. збитих вершків
  • рослинної олії – для смаження
  • по дрібці солі і перцю

З'єднайте цукор і воду в невеликій каструлі і доведіть до кипіння на середньому вогні. Вкиньте волоські горіхи і варіть протягом 2 хвилин. Потім перекладіть їх в миску і остудіть.

Очистіть і промийте креветки. Промокніть серветками, поперчіть і посоліть за смаком. Запаніруйте креветки: спочатку змочіть в злегка збитому яйці, а потім обваляйте в крохмалі.

Обсмажте креветки на розігрітій олії по 3-4 хвилини з кожної сторони до золотистого кольору. Потім перекладіть їх до горіхів.

З'єднайте мед, вершки, майонез і добре перемішайте. Викладіть соус на креветки і подайте за стіл.

Смачного!

Мариновані креветки в клярі – рецепт

Мариновані креветки в клярі

Візьміть інгредієнти:

  • 250 г відварених креветок
  • 1 зуб. часнику
  • 1 цибулю-шалот
  • 1 ст. л. діжонськой гірчиці
  • 1 лимон
  • невеликий пучок зеленої цибулі і петрушки
  • 200 г борошна
  • 1 пакетик розпушувача
  • 1 куряче яйце
  • 250 мл оливкової олії
  • 150 мл теплої води
  • сіль і перець – за смаком

Подрібніть цибулю-шалот, часник і зелень. З'єднайте з гірчицею і лимонним соком. Добре перемішайте. Очистіть відварні креветки, залишивши тільки хвости і з'єднайте їх з заправкою. Потім відправте креветки в холодильник маринуватися.

Тим часом приготуйте кляр. З'єднайте борошно з розпушувачем і поступово вливайте теплу воду. Ретельно перемішуйте, щоб не утворилися грудочки. Додайте 1 яйце і 1 столову ложку оливкової олії. Добре перемішайте і накрийте кляр рушником. Відставте його в тепле місце на 30-40 хвилин.

Розігрійте масло в каструлі. Опустіть креветки в кляр, крім хвоста, а потім обсмажте на підігрітому маслі по 3 хвилини з кожного боку. Перекладіть на паперові рушники, щоб стік зайвий жир.

Смачного!

Більше цікавих рецептів – в статті Готуємо темпуру – корисні поради та смачні страви

Смажені креветки з часником – рецепт

Смажені креветки з часником

Вам знадобляться:

  • 500 г великих тигрових креветок
  • 4 зуб. часнику
  • 1/2 лимона
  • 1 пучок кропу
  • 1 пучок петрушки
  • 50 г вершкового масла

Вершкове масло Яготиський

  • сіль і перець – за смаком
  • соєвий соус – за смаком

Розморозьте при кімнатній температурі креветки і просушіть паперовими рушниками. Акуратно зніміть панцир. Пропустіть часник через прес і додайте до морепродуктів. Потім видавіть до них половину лимона. Посоліть і поперчіть за смаком. Добре перемішайте креветки і залиште на півгодини.

Розігрійте на сковороді вершкове масло і перекладіть морепродукти. Готуйте їх протягом 3-4 хвилин з кожного боку. Перед подачею полийте соєвий соусом і прикрасьте зеленню.

Смачного!

Креветки в хрусткій сирній скоринці – рецепт

Креветки в хрусткій сирній скоринці

Візьміть інгредієнти:

  • 300 г заморожених креветок
  • 1 яйце
  • 50 г сиру пармезан (можна будь-який інший сир твердих сортів)

Парменталь Славія

  • 3 ст. л. кукурудзяної муки
  • 1 великий зуб. часнику
  • 1/4 лимона
  • 2-3 гілочки лимона
  • сіль і перець – за смаком

Почистіть креветки, акуратно знявши панцир разом з головою і залишивши хвостики. Зі спинок видаліть кишкові вени.

Приготуйте маринад: з'єднайте сік лимона, подрібнений часник, кріп, перець і сіль. Добре перемішайте. Замаринуйте креветки і залиште їх на півгодини, періодично помішуючи.

Тим часом приготуйте кляр і паніровку. Для кляря трохи збийте яйце і посоліть його. Для панірувки змішайте кукурудзяну муку і дрібно натертий пармезан. Занурте креветки в кляр, а потім в паніровку і обсмажте на розігрітій рослинній олії з обох сторін. Перекладіть обсмажені креветки на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.

Готово!

Читайте також: Що приготувати з морепродуктів – оригінальні рецепти смачних страв

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття