Menu
Готуємо темпуру – корисні поради та смачні страви

Готуємо темпуру – корисні поради та смачні страви

Готуємо темпуру – корисні поради та смачні страви

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Темпура вважається популярною японською стравою. Головне із чого складається темпура – кляр. Для його приготування потрібне борошно, яєчний жовток і холодна вода. Всі інгредієнти повинні бути однакової температури, щоб у клярі вийшла однорідна консистенція. Для обсмажування краще використовувати фритюрницю, каструлю або сковороду з високими бортами. Потім по черзі опускайте в олію овочі, морепродукти або м'ясо. Процес приготування зовсім не складний, а результат приємно порадує.

Темпура з курячого філе – рецепт

Темпура з курячого філе

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 700 г курячої грудки
  • 1 ч. л. цукру
  • 2 ч. л. натертого імбиру
  • 2 зуб. часнику
  • щіпка гострого червоного перцю
  • 3 ч. л. соєвого соусу
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 1 ст. л. кунжутної олії для обсмажування
  • 3 яйця
  • 100 мл молока

Молоко Яготинське

  • 40 г льоду
  • 2 ст. л. пшеничного борошна
  • 1 ст. л. рисового борошна
  • 40-50 г темпурної панірувальної суміші

Промийте, просушіть і наріжте на шматочки куряче філе.

Готуємо маринад: змішайте соєвий соус, цукор, лимонний сік, імбир, гострий червоний перець, дрібку солі, тертий часник. Замаринуйте м'ясо і залиште при кімнатній температурі на пів години.

Тим часом приготуйте кляр: збийте молоко з яйцями і додайте борошно. Добре перемішайте, щоб не було грудочок.

Обмокніть філе в клярі, а потім в панірувальні суміші і обсмажте в кунжутній олії на середньому вогні до готовності. Подавайте з зеленим листям салату.

Готово!

Темпура з овочів – рецепт

Темпура з овочів

Для приготування вам знадобиться:

  • 1 баклажан
  • 1 солодка картопля
  • 2 кабачка
  • 2-3 стебла молодої цибулі
  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ч. л. кленового сиропу
  • 1 ч. л. рисового оцту
  • 1/2 склянки крижаної води
  • 1/2 ч. л. соди
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 3 ст. л. рисового борошна
  • 2 ст. л. пшеничного борошна
  • 300 мл кунжутної олії для фритюру

Наріжте овочі. Змішайте рисове борошно, крохмаль і соду. Окремо перемішайте соєвий соус, крижану газовану воду, кленовий сироп і рисовий оцет. Потім поступово додайте суміш із крохмалю та рисового борошна і замісити рідке тісто, як на млинці.

Розігрійте олію для смаження до 170-180 градусів.

Обмокніть овочі в пшеничній муці, а потім – в темпурному тісто. Потім відправте овочі в киплячу олію на 3 хвилини. Викладіть на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. Подавайте з улюбленим соусом.

Готово!

Темпура з креветок – рецепт

Темпура з креветок

Візьміть інгредієнти:

  • 400 г очищених креветок
  • 1 яйце
  • 1 склянку крижаної води
  • 2 ст. л. кукурудзяного борошна
  • 1 ст. л. пшеничного борошна
  • 1 часточка лимона
  • 300 мл кунжутної олії
  • щіпка гострого червоного перцю
  • соєвий соус – для подачі

З'єднайте крижану воду зі збитим яйцем, додаючи кукурудзяне і пшеничне борошно до консистенції рідкої сметани. Добре перемішайте, щоб не утворили грудочки. Додайте гострий перець.

Обмокніть креветки в темпурному клярі і відправте в киплячу олію на 4 хвилини. Перекладіть на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. Прикрасьте часточкою лимона і подавайте до столу.

Смачного!

Читайте також: Що приготувати з морепродуктів – оригінальні рецепти смачних страв

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття