
Готуємо темпуру – корисні поради та смачні страви
Готуємо темпуру – корисні поради та смачні страви
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Темпура вважається популярною японською стравою. Головне із чого складається темпура – кляр. Для його приготування потрібне борошно, яєчний жовток і холодна вода. Всі інгредієнти повинні бути однакової температури, щоб у клярі вийшла однорідна консистенція. Для обсмажування краще використовувати фритюрницю, каструлю або сковороду з високими бортами. Потім по черзі опускайте в олію овочі, морепродукти або м'ясо. Процес приготування зовсім не складний, а результат приємно порадує.
Темпура з курячого філе – рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 700 г курячої грудки
- 1 ч. л. цукру
- 2 ч. л. натертого імбиру
- 2 зуб. часнику
- щіпка гострого червоного перцю
- 3 ч. л. соєвого соусу
- 2 ст. л. лимонного соку
- 1 ст. л. кунжутної олії для обсмажування
- 3 яйця
- 100 мл молока
- 40 г льоду
- 2 ст. л. пшеничного борошна
- 1 ст. л. рисового борошна
- 40-50 г темпурної панірувальної суміші
Промийте, просушіть і наріжте на шматочки куряче філе.
Готуємо маринад: змішайте соєвий соус, цукор, лимонний сік, імбир, гострий червоний перець, дрібку солі, тертий часник. Замаринуйте м'ясо і залиште при кімнатній температурі на пів години.
Тим часом приготуйте кляр: збийте молоко з яйцями і додайте борошно. Добре перемішайте, щоб не було грудочок.
Обмокніть філе в клярі, а потім в панірувальні суміші і обсмажте в кунжутній олії на середньому вогні до готовності. Подавайте з зеленим листям салату.
Готово!
Темпура з овочів – рецепт
Для приготування вам знадобиться:
- 1 баклажан
- 1 солодка картопля
- 2 кабачка
- 2-3 стебла молодої цибулі
- 3 ст. л. соєвого соусу
- 2 ч. л. кленового сиропу
- 1 ч. л. рисового оцту
- 1/2 склянки крижаної води
- 1/2 ч. л. соди
- 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
- 3 ст. л. рисового борошна
- 2 ст. л. пшеничного борошна
- 300 мл кунжутної олії для фритюру
Наріжте овочі. Змішайте рисове борошно, крохмаль і соду. Окремо перемішайте соєвий соус, крижану газовану воду, кленовий сироп і рисовий оцет. Потім поступово додайте суміш із крохмалю та рисового борошна і замісити рідке тісто, як на млинці.
Розігрійте олію для смаження до 170-180 градусів.
Обмокніть овочі в пшеничній муці, а потім – в темпурному тісто. Потім відправте овочі в киплячу олію на 3 хвилини. Викладіть на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. Подавайте з улюбленим соусом.
Готово!
Темпура з креветок – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 400 г очищених креветок
- 1 яйце
- 1 склянку крижаної води
- 2 ст. л. кукурудзяного борошна
- 1 ст. л. пшеничного борошна
- 1 часточка лимона
- 300 мл кунжутної олії
- щіпка гострого червоного перцю
- соєвий соус – для подачі
З'єднайте крижану воду зі збитим яйцем, додаючи кукурудзяне і пшеничне борошно до консистенції рідкої сметани. Добре перемішайте, щоб не утворили грудочки. Додайте гострий перець.
Обмокніть креветки в темпурному клярі і відправте в киплячу олію на 4 хвилини. Перекладіть на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. Прикрасьте часточкою лимона і подавайте до столу.
Смачного!
Читайте також: Що приготувати з морепродуктів – оригінальні рецепти смачних страв
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття