Що приготувати з морепродуктів – оригінальні рецепти смачних страв
Пропонуємо вам добірку смачних рецептів, які не вимагають багато часу, а їх вишуканий смак тільки порадує вас і рідних.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Морепродукти – один з найбажаніших делікатесів на нашому столі. На перший погляд, процес готування морепродуктів може нам здатися складним і довгим. Але це не так! Пропонуємо вам добірку смачних рецептів, які не вимагають багато часу, а їх вишуканий смак тільки порадує вас і рідних.
Овочевий салат з морепродуктами
Візьміть інгредієнти:
- 1 пучок зеленого салату
- 6 помідорів
- 55 мл оливкової олії
- 1/2 лимона
- сіль і перець – за смаком
- 500 г морського коктейлю
У кип'ячену воду вкиньте морепродукти і варіть 5-7 хвилин. Потім відкиньте морський коктейль в друшляк і промийте холодною водою. Помідори наріжте кубиками, а листя салату подрібніть на невеликі шматочки. Перекладіть все в салатник, додайте морепродукти і добре перемішайте. Вичавіть півлимона, додайте сіль, перець і заправте оливковою олією. Готово!
Суп із сьомги і морського коктейлю
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 150 г коктейлю з морепродуктів
- 400 г сьомги
- базилік – за смаком
- вершки 30% – за смаком
- сіль і перець – за смаком
Очистіть і вимийте сьомгу. Відправте його в каструлю з водою і варіть 15 хвилин до готовності. Потім дістаньте і дайте охолонути.
Тим часом в готовий бульйон додайте 2-3 жмені коктейлю з морепродуктів і варіть протягом 15 хвилин. Подрібніть сьомгу і відразу додайте в наш суп. Поперчіть, посоліть, вкиньте базилік і добре перемішайте.
По закінченню 15 хвилин, влийте вершки (якщо хочете густу консистенцію – додайте більше, рідку – менше). Проваріть ще 5 хвилин і готово! Смачного!
Паста з чорнилами каракатиці з морепродуктами у вершковому соусі
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 2 шт. морських гребінців
- 400 г чорних спагеті
- 16 королівських креветок
- 5 гол. часнику
- 3 ст. л. оливкової олії extra virgin
- рукола, орегано, базилік – за смаком
- 500 мл вершків
- 100 г морського коктейлю
- сіль і суміш перців – за смаком
- 2 помідори
Розігрійте оливкову олію на сковороді. Подрібніть часник і пасеруйте його кілька хвилин.
У каструлю з киплячою водою додайте спагеті з чорнилами каракатиці і сіль. Варіть до стану аль денте.
Розморозте та очистіть креветки. Перемістіть їх в сковороду з часником. Додайте морський коктейль (восьминоги, кальмари, мідії), базилік, орегано, сіль і перець. Тушкуйте до напівготовності. Потім наріжте гребінці і помідори та додайте в сковороду. Обсмажуйте 3 хвилини. Влийте вершки, ще раз посоліть і додайте спеції – за смаком. Як тільки маса закипить, зменшіть вогонь, але продовжуйте тушкувати. Вершки повинні загуснути. У готове спагеті додайте 2 ст. л. оливкового масла і добре перемішайте. Викладіть спагеті по тарілках, додайте вершковий соус з морепродуктами і готово! Смачного!
Читайте також: Рибний день – 5 незвичайних і корисних страв з риби
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття