Menu
Як приготувати вишукані круасани — три рецепти смачної випічки

Як приготувати вишукані круасани — три рецепти смачної випічки

Смачний, вишуканий круасан з ароматною кавою запорука ідеального сніданку і гарного настрою. У цій статті ми розповімо, як приготувати вишукану французьку випічку в домашніх умовах.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Круасан — популярна у Франції випічка, неймовірно смачний сніданок і один з улюблених десертів ласунів. Ароматний запах і рум'яна хрустка скоринка круасана не залишить нікого байдужим, тому ви обов'язково здивуєте своїх рідних і близьких.

Круасан

Як приготувати класичний круасан — рецепт

Секрет смачного круасана в листковому дріжджовому тесті. Приготувати його дуже легко. Для цього вам знадобиться:

  • Молоко - 300 мл
  • Борошно - 500 г
  • Сухі дріжджі - 15 г
  • Вершкове масло - 360 г
  • Цукор - 60 г
  • Сіль - 1/3 ч. Л.

Молоко

У просіяне борошно кладемо 50 г цукру, сіль, дріжджі, 50 г м'якого вершкового масла, поступово вливаючи молоко і перемішуючи міксером 10 хвилин. Потім, тісто вимішайте вручну і покладіть в окрему миску, накривши харчовою плівкою. Як тільки тісто підніметься, розкачайте його в прямокутник (товщина - 1 см). Покладіть шматочок вершкового масла і складіть тісто за принципом конверта, також розкачавши його качалкою. Складіть тісто в 4 рази і залиште в холодильнику на пів години. Як тільки тісто настоїться в холодильнику, розкачайте його в прямокутник і поділіть на невеликі трикутники, які потім загорніть в рогалики. Наші круасани викладіть на пергаментний папір і дайте трохи часу, щоб вони піднялися. Потім, відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Круасани будуть готові, як тільки з’явиться рум'яна скоринка.

Круасан

Більше рецептів французької випічки – в статті: Готуємо французький десерт — як спекти справжню ромову бабку

Як приготувати листковий круасан — спрощений рецепт

Візьміть такі інгредієнти:

  • Молоко - 250 г
  • Борошно - 500 г
  • Дріжджі - 5 г
  • Сіль - 10 г
  • Цукор - 25 г
  • Масло вершкове - 50 г
  • Олія - ​​50 г

У теплому молоці розчиніть цукор і дріжджі. В окремій мисці змішайте борошно, сіль, рослинне масло і додайте молочну суміш. Тісто замішайте і залиште в теплому місці, щоб воно піднялося. Потім поділіть його на 8 шматочків і зробіть невеликі кулі, які також залишите в теплому місці, а тим часом, розтопіть вершкове масло і дайте йому охолонути і загуснути. Кожну кулю розкачайте і змастіть маслом, складаючи один на одного. Потім, залиште в холодильнику на пів години, щоб масло застигло. Дістаньте нашу стопку і розкачайте в невеликий тонкий круг. Поділіть його на 16 шматочків і скрутіть в рулетик, надаючи форму круасана. Поверхня змастіть жовтком і залиште на півгодини, після чого відправте в духовку, розігріту до 200 градусів на 30 хвилин. Готово!

Читайте також: Готуємо смачні молдавські десерти — бабка албе та бабка нягре

Круасани з готового дріжджового тіста — рецепт

Якщо ви хочете витратити мінімум часу, але отримати не менш смачну випічку, то цей простий у приготуванні рецепт - як раз те, що потрібно. Вам знадобитися:

  • Листкове дріжджове тісто - 500 г
  • Яйце (жовток)
  • Шоколад
  • Цукор - 25 г

Листкове дріжджове тісто слід розморозити при кімнатній температурі і розкачати в тонкий пласт. Поділіть його на невеликі трикутники, щоб широка сторона становила 10 см. На цей край покладіть шматочок шоколаду і загорніть в рогалик. Можна взяти і інші начинки за смаком (наприклад, варення або корицю з цукром). Наші круасани викладіть на змащену маслом деко і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини. Смачного!

Круасан

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття