
Як приготувати морквяний пиріг — смачно, просто, корисно
Морквяний пиріг — це не тільки дуже смачно, але й дуже просто: будь-яка господиня легко знайде на кухні інгредієнти для морквяного пирога, та й готується така випічка дуже швидко — наприклад, морквяне печиво можна приготувати за 40 хвилин.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
3 лютого в Америці святкується дуже незвичайне кулінарне свято — День морквяного торта. В цей день, як ви, напевно, вже здогадалися, американці готують морквяні торти, морквяне печиво, морквяні мафіни, морквяні кекси та іншу морквяну випічку.
У нас морквяна випічка — не так популярна, як в Штатах, і абсолютно даремно. Адже морквяний пиріг — це не тільки дуже смачно, але й дуже просто: будь-яка господиня легко знайде на кухні інгредієнти для морквяного пирога, та й готується така випічка дуже швидко — наприклад, морквяне печиво можна приготувати за 40 хвилин.
Про властивості моркви більше читайте в статті Морква — чим вона корисна та що з нею приготувати
У цій статті ми підібрали кілька рецептів морквяної випічки: морквяний пиріг, морквяно-горіховий пиріг, морквяний чізкейк та морквяне печиво. Почнемо!
Швидко та смачно — як приготувати морквяний пиріг
- 3 великих морквини
- 4 яйця
- 1 чашка рослинної олії
- 3 склянки цукру
- 2 склянки борошна
- 0,5 склянки молока
- Кілька столових ложок суміші для приготування гарячого шоколаду
- 2 столові ложки м'якого вершкового масла
- 1 столова ложка пекарського порошку

Моркву очистіть та наріжте шматочками. Складіть в блендер моркву, яйця, рослинну олію— і добре все подрібніть. Додайте 2 склянки цукру і знову увімкніть блендер. Потім додайте борошно і пекарський порошок, добре вимішайте тісто. Форму для запікання змастіть вершковим маслом і вилийте тісто в форму. Поставте пиріг в духовку на 45 хвилин або до готовності.
Тим часом, поки пиріг запікаєтьсяв духовці, приготуйте глазур. Для цього підігрійте молоко, додайте в нього цукор, вершкове масло тасуміш для приготування гарячого шоколаду, доведіть до кипіння. На невеликому вогні потримайте суміш, щоб вона стала густою, зніміть з вогню. Коли пиріг буде готовий, дістаньте його з духовки та полийте глазур'ю.
Читайте також: Міжнародний День Торта — як швидко приготувати смачну випічку
Морквяно-горіховий пиріг— рецепт
- 1 чашка подрібненої моркви
- 1 чашка подрібнених горіхів
- 3 склянки борошна
- 1 склянка рослинної олії
- 1 склянка молока
- 6 яєць
- 1,5 склянки цукрового порошку
- 1 столова ложка пекарського порошку
- 1 чайна ложка соди
- По 1 чайній ложці ванілі та кориці
- Дрібка меленого кардамону та мускатного горіха
Перемішайте борошно, соду і пекарський порошок. Яйця добре збийте з корицею, мускатним горіхом і кардамоном, потім додайте цукрову пудру і рослинну олію, добре перемішайте. До збитих яєць додайте молоко і борошно, добре вимішайте тісто. У готове тісто додайте подрібнену моркву і горіхи, знову добре вимішайте. Форму для запікання змастіть маслом, вилийте тісто в форму і поставте в духовку до готовності (приблизно на 1 годину). Коли пиріг буде готовий, охолодіть і можна подавати на стіл зі склянкою молока. Смачного!
Більше рецептів випічки з горіхами — в статті Горіховий Спас 2017 — як швидко приготувати смачну випічку з горіхами
Морквяний чізкейк — як приготувати
Цей чізкейк складається з двох шарів: морквяного пирога та чізкейка, при цьому готується дуже швидко та просто. Отже, для сирного коржа вам знадобляться інгредієнти:
- 250 грамів кисломолочного сиру
- 4 яйця
- 1 склянка цукру
- 1 чашка сметани
- 3 столові ложки борошна
- Трішки ванілі

Всі інгредієнти добре перемішайте за допомогою блендера (спочатку сир, потім цукор і яйця, потім сметану, борошно і ваніль). Відставте сторону. Тим часом візьміть інгредієнти для морквяного коржа:
- 3/4 склянки коричневого цукру
- 2/3 склянки канолової олії
- 1 яйце
- 1 склянка борошна
- 1 чашки подрібненої моркви
- Трішки подрібнених горіхів
- 0,5 чайної ложки пекарського порошку
- 0,5 чайної ложки соди
- Дрібка меленої кориці
За допомогою блендера або міксера перемішайте коричневий цукор і каноловуолію. Додайте яйце, знову увімкніть блендер. Додайте борошно, сіль, корицю, пекарський порошок — і добре вимішайте тісто. В кінці додайте подрібнену моркву і горіхи, злегка перемішайте. У форму для запікання вилийте спочатку тісто, зверху — сирну масу. Накрийте пиріг фольгою і поставте в гарячу духовку до готовності (приблизно на 1 годину). Коли пиріг буде готовий, його можна посипати цукровою пудрою, подрібненими горіхами або шоколадною крихтою. Смачного!
Також читайте: Чізкейк нашвидкуруч— як приготувати смачний десерт без духовки
Морквяне печиво з родзинками — рецепт
- 2 склянки борошна
- 1 чайна ложка пекарського порошку
- 0,5 чайної ложки соди
- 0,5 чайної ложки солі
- 1 чайна ложка меленої кориці
- 1 чашка подрібненої моркви
- 0,5 чашки родзинок
- 200 грамів маринованих ананасів (тільки м'якуш, без маринаду)
- 2 яйця
- 1 склянка коричневого цукру
- 0,5 чашки м'якого вершкового масла

М'якуш ананаса подрібніть. Добре збийте вершкове масло з коричневим цукром. Додайте яйця, перемішайте. Додайте м'якуш ананаса, подрібнену моркву і родзинки. В окремій тарілці перемішайте сипучі інгредієнти. З'єднайте рідкі та сипучі інгредієнти, вимішайте тісто. Деко для випічки змастіть маслом, великою ложкою викладіть печиво на деко. Поставте в гарячу духовку на 15 хвилин або до готовності. Печиво готове! Смачного!
Також, читайте, як приготувати печиво з курагою — про це ми писали в статті Чим корисна курага та що з нею приготувати — 3 рецепти смачної випічки
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття