Чим корисна курага та що з нею приготувати — 3 рецепти смачної випічки
Курага — це корисний і смачний перекус, а ще з курагою можна приготувати дуже смачну випічку.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Курага або сушені абрикоси — це корисний і смачний продукт, в якому міститься багато корисних речовин і який відносять до дієтичних продуктів. Курага — це корисний і смачний перекус, а ще з курагою можна приготувати дуже смачну випічку.
Курага — чим вона корисна
В куразі міститься вітамін А і вітамін В5, а також кальцій, фосфор, магній, калій і залізо. При цьому, мікроелементів в куразі міститься навіть більше, ніж у свіжих абрикосах — тому цей сухофрукт входить до складу багатьох дієт.
Курага легко засвоюється організмом і добре впливає на стан шлунково-кишкового тракту. У ній містяться корисні для кишечника рослинні волокна, органічні кислоти та інші корисні речовини.
Курага рекомендується при багатьох захворюваннях, а також курага входить до складу багатьох дієт. З курагою можна приготувати багато смакоти, наприклад, чізкейк з курагою, пиріг з курагою і желе з курагою. А тим часом, якщо готувати ніколи, рекомендуємо вам перекусити солодким сирком з курагою — смачно, швидко, корисно!
Готуємо апельсиновий чізкейк з курагою — смачніше не буває!
Чізкейки можна готувати з різною начинкою, і сьогодні пропонуємо вам приготувати чізкейк з курагою. Це дуже просто і неймовірно смачно! Отже, інгредієнти:
- 200 грамів пісочного або шоколадного печива
- 500 грамів кисломолочного сиру
- Півсклянки цукру (можна трохи більше)
- 200 грамів кураги
- 2 яйця
- 3 столових ложки вершкового масла
- 2 великих апельсини
Курагу замочіть у теплій воді. Вершкове масло розтопіть, печиво розтовчіть на крихти. Змішайте крихти з вершковим маслом і викладіть суміш на дно форми для запікання. Поставте корж в духовку на 10 хвилин, після чого дістаньте з духовки і охолодіть.
Тепер в окремій тарілці добре перемішайте кисломолочний сир, цукор і яйця. Курагу подрібніть. Апельсини добре вимийте. З апельсинів вичавіть сік і залийте курагу апельсиновим соком. Натріть на дрібній тертці трохи апельсинової цедри, і теж додайте до кураги. Поставте апельсиновий сік та курагу на маленький вогонь і протушкуйте. Потім половину кураги і апельсинів додайте до сирної суміші, добре перемішайте.
Сирну суміш викладіть рівним шаром у форму для запікання. Зверху викладіть решту кураги. Поставте чізкейк в духовку і запікайте приблизно півгодини або до готовності. Смачного!
Як швидко приготувати смачний пиріг з курагою — рецепт
Як то кажуть, все геніальне — просто, і цей рецепт — прямий тому доказ. Отже, як швидко і просто приготувати смачний пиріг з курагою? Інгредієнти:
- 1,5-2 склянки борошна
- 1 чайна ложка пекарського порошку
- 1 склянка цукру
- 1 склянка кефіру або ряжанки
- 2 яйця
- 1 чашка м'якого вершкового масла
- 150 грамів кураги
- Трошки апельсинової цедри
- Дрібка солі
Курагу промийте і наріжте кубиками. Вершкове масло розтопіть і трохиохолодіть. Збийте вершкове масло з цукром. Продовжуючи збивати, додайте яйця і кефір. Потім поступово додайте борошно, дрібку солі і пекарський порошок. Додайте в тісто курагу і апельсинову цедру. Форму для запікання змастіть маслом. Вилийте тісто у форму і поставте в духовку на 40 хвилин або до готовності. Пиріг готовий! Смачного!
Також, з курагою можна приготувати дуже смачне желе на ряжанці. Про те, як це зробити, читайте в статті Пиріг, желе, смузі та інші десерти з ряжанкою — смачні рецепти.
Смачне печиво з курагою - як приготувати
- 1 чашка борошна
- 1 чашка кисломолочного сиру
- 2/3 чашки м'якого вершкового масла
- 1 яйце
- Півчашки цукру
- 0,5 чайної ложки пекарського порошку
- Дрібка солі
- 200 грамів кураги
Курагу залийте гарячою водою, щоб вона розм'якла, після чого воду злийте. Замісіть тісто: добре перемішайте кисломолочний сир, вершкове масло, борошно, яйце, цукор, пекарський порошок та дрібку солі. Тісто розкачайте і виріжте з тіста кружечки для печива (це можна зробити за допомогою звичайної склянки). Для того щоб вийшло одне печиво, вам знадобиться 2 кружечки тістата 1 курага: покладіть курагу на перший кружечок тіста, накрийте другим, защіпніть. Викладіть печиво на деко і запікайте до готовності. Смачного!
Якщо ж у вас залишиться трохи кураги, можна приготувати простий десерт з турецьким йогуртом і курагою як це зробити, читайте в статті Як зробити з турецького йогурту смачний десерт за 5 хвилин
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття