
Як приготувати ідеальне тісто для тортів – 4 простих рецепта
Пропонуємо вам добірку простих і в той же час дуже смачних основ для вашого ідеального торта.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Будь-який торт насамперед починається з приготування тіста. Воно може бути найрізноманітнішим: бісквітним, пісочним, білковим, листковим. З року в рік рецепти, форма і структура тортів змінюються. Пропонуємо вам добірку простих і в той же час дуже смачних основ для вашого ідеального торта.
Бісквітне тісто – рецепт
Традиційно для приготування бісквіта потрібні яйця, борошно і цукор. Це класичний рецепт, який використовується для приготування багатьох тортів та інших десертів. А щоб урізноманітнити рецептуру бісквіта, можна додати шоколад, фрукти, ягоди, какао або горіхи.
Для приготування класичного бісквітного тіста візьміть інгредієнти:
- 4 яйця
- 1 ст. цукру
- 1 ст. борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- щіпка ваніліну
Відокремте білки від жовтків. Білки збийте з половиною склянки цукру до твердих піків, а жовтки – з цукром, що залишилось до побіління. Потім акуратно з'єднайте їх ложкою і, постійно помішуючи, додайте борошно, ванілін і розпушувач. Відправте в духовку на пів години при температурі 180 градусів.
Про те, як приготувати торт «Прага» з бісквітного тіста читайте в статті Шоколадний настрій – як приготувати торт «Прага»
Пісочне тісто – рецепт
Це тісто можна приготувати з мінімуму продуктів. Його основні компоненти – цукор, масло, яйця, борошно і розпушувач. З такого тіста роблять торти, кошички з кремом, тістечко та різне печиво. Також можна додати цікаві компоненти, щоб отримати оригінальний смак.
Для приготування вам знадобиться:
- 250 г вершкового масла
- 3 жовтки
- 1 яйце
- 2 ст. борошна
- 1 ч. л. соди
- 0,5 ч. л. лимонного соку
Розітріть цукор і масло. Додайте жовтки, яйце, борошно і соду з лимонним соком. Ретельно перемішайте і відправте в холодильник на 2-3 години. Потім дістаньте тісто і розкатайте його на коржі. Відправте в духовку на 40 хвилин при 180 градусах. Готово!
Білкове тісто – рецепт
Це найпростіше в приготуванні тісто. Його основа – яєчні білки та цукор. Можна додати горіхи, лимонний сік або мигдалеву крихту, щоб смак тіста був яскравішим. З нього роблять такі десерти, як макарон, безе або торт «Київський».
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 3 білка
- 1 ст. цукру
- 0,5 ч. л. лимонного соку
Білки збийте до повітряної піни, поступово додаючи цукор. Влийте лимонний сік і акуратно перемішайте. Відправте тістечка або коржі в духовку на годину при температурі 160-170 градусів. Готово!
Листкове тісто – рецепт
Найпопулярніший торт з цього тіста – «Наполеон». Але є й інші десерти з листкового тіста, наприклад, круасани або штрудель. Його основа – борошно і масло, але багато хто додає яйця, воду, сметану або молоко, щоб тісто було розсипчастим.
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 ст. борошна
- 75 г води
- 75 г молока
- 1 ч. л. лимонної кислоти
- 1 ч. л. солі
- 250 г вершкового масла
Розчиніть у воді з молоком сіль, лимонну кислоту, додайте просіяне борошно і добре перемішайте ложкою, а потім замісіть руками. Тісто не повинно бути занадто крутим, інакше воно буде жорстким.
Загорніть готове тісто в харчову плівку і залиште в холодильнику на пів години. Потім розкатайте його у вигляді прямокутника. В середину тіста покладіть шматочок масла кімнатної температури. Потім накрийте його з усіх боків і розкатайте тісто знову. Відправте в холодильник на пів години. Таку процедуру потрібно проробити 7-10 разів і чим більше, тим краще.
Готове тісто можна помістити в морозилку, щоб в подальшому використовувати для улюблених десертів.
Читайте також: Рецепти ідеального заварного крему для ваших десертів
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття