Рецепти ідеального заварного крему для ваших десертів
Рецепти ідеального заварного крему для ваших десертів
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Заварний крем – це неймовірно смачне доповнення до будь-якого десерту, яке популярне у всьому світі. Щоб отримати ідеальний крем – рекомендуємо вам дотримуватися таких правил:
- Помішуйте крем не ложкою, а лопаткою – вона більше і краще прилягає до дна каструлі і суміш не підгорає.
- Щоб прибрати яєчно-омлетний присмак крему – використовуйте тільки яєчні жовтки.
- Для заварного крему краще взяти каструлю з подвійним або товстим дном, тоді нагрів буде відбуватися рівномірно і нічого не підгорить.
- Також важливо правильно додавати молоко на етапі заварювання: вливати потрібно не тонкою цівкою, а нормальною (середньою).
- Обов'язково стежте за тим, щоб суміш не закипіла, інакше жовтки згорнуться.
- Щоб консистенція крему була ніжнішою і без грудочок – протріть його через сито.
Пропонуємо вам підбірку ідеальних рецептів заварного крему:
Класичний заварний крем
Цей універсальний варіант крему підходь як для прошарку тортів, так і для начинки вафельних коржів, трубочок або еклерів. Для приготування вам знадобиться:
- 1 л молока
- 200 г вершкового масла
- 100 г борошна
- 4 яйця
- 200 г цукру
- 10 г ванільного цукру
У підходящої каструлі ретельно змішайте яйця, просіяне борошно, цукор і ванільний цукор. Поступово вливайте молоко і перемішайте до однорідної консистенції.
Нагрійте масу на середньому вогні, постійно помішуючи (не доводячи до кипіння). Зніміть з вогню і додайте розм'якшене вершкове масло і розмішайте до його розчинення. Готовий крем накрийте харчовою плівкою і остудіть. Готово!
Заварний крем без яєць на воді – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 200 г вершкового масла
- 1 стакан води
- 1 склянка цукру
- 2 ст. л. борошна
- 5 г ванільного цукру
- Вершкове масло наріжте кубиками і змішайте з ванільним цукром.
Влийте в каструлю півсклянки води і цукор. Нагрійте суміш, щоб розчинився цукор. Потім залийте борошно 0,5 ст. води і перемішайте до однорідної консистенції. Поступово вводьте гарячий цукровий сироп, постійно помішуючи. Доведіть масу до стану густої сметани, після чого остудіть. Потім додайте розм'якшене масло і збийте міксером або вінчиком.
Рецепт заварного крему «Пломбір»
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 400 мл молока
- 200 мл вершків
- 180 г цукру
- 2 яйця
- 30 г кукурудзяного крохмалю
- 100 г вершкового масла
Перемішайте в мисці цукор, крохмаль і яйця до однорідної консистенції. Трохи підігрійте молоко і влийте невелику кількість в яєчну суміш. Ретельно перемішайте. Отриману масу влийте в молоко, що залишилося і поставте на середній вогонь. Добре помішуйте і варіть поки крем не загусне. Зніміть з плити і дайте йому охолонути. Потім додайте розм'якшене вершкове масло і розмішайте до однорідної консистенції. Накрийте плівкою і остудіть в холодильнику. Збийте вершки міксером, додайте заварну масу і ретельно перемішайте вінчиком. Готово!
Читайте також: Рецепт домашньої солоної карамелі для ваших ідеальних десертів
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття