Menu
Шоколадний настрій – як приготувати торт «Прага»

Шоколадний настрій – як приготувати торт «Прага»

Шоколадний настрій – як приготувати торт «Прага»

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Торт «Прага» – красивий, шоколадний і неймовірно смачний десерт. 

Торт «Прага»

Десерт настільки став популярним, що багато господинь вирішили дізнатися – в чому ж секрет такого незвичайного і апетитного торта, намагаючись експериментувати і приготувати його в домашніх умовах. Так з'явилося безліч різноманітних і не менш смачних рецептів десерту, але класичний торт «Прага», як і раніше, вважається найулюбленішим і найпопулярнішим.

Готуємо класичний торт «Прага»

Для бісквіта вам знадобляться:

  • 6 яєць
  • 150 г цукру
  • 30 г какао-порошку
  • 30 г вершкового масла
  • 120 г борошна

Для приготування крему візьміть інгредієнти:

  • 1 ст. л. води
  • 1 яєчний жовток
  • 120 г згущеного молока
  • 20 г какао-порошку
  • 200 г вершкового масла
  • 1 щіпка ваніліну

Інгредієнти для глазурі:

  • 70 г шоколаду
  • 50 г абрикосового повидла
  • 50 г вершкового масла

Торт «Прага»

Готуємо бісквіт. Жовтки відокремте від білків. Збийте білки до стійких піків, поступово додаючи 75 г цукру. Потім збийте жовтки з такою ж кількістю цукру. З'єднайте жовтки з білками, дбайливо перемішавши їх. Борошно змішайте з какао-порошком і просійте суміш. Поступово введіть борошно в яєчну суміш. Перемішуйте не по колу, а зверху вниз, тоді бісквіт вийде пишним і легким. Потім додайте охолоджене розтоплене масло і знову перемішайте зверху вниз. Візьміть роз'ємну форму діаметром близько 22 см. На дно покладіть пергаментний папір і змастіть його маслом. Перелийте наше тісто і відправте в духовку на півгодини при температурі 200 градусів. Після чого остудіть, дістаньте з форми і дайте постояти близько 12-15 годин. Готовий бісквіт розрізати на три коржі.

Готуємо крем. Змішайте жовток з водою і додайте ванілін та згущене молоко. Переставте крем на водяну баню і варіть до тих пір, поки він не загусне. Візьміть вершкове масло і збийте його до пишності. Потім додайте крем і всипте какао-порошок, продовжуючи збивати. Змастіть перших два коржа готовим кремом і покладіть один на інший. Накрийте третім коржем і відправте в холодильник на півгодини для того, щоб охолонув крем.

Готуємо глазур. Розтопіть на водяній бані вершкове масло і шоколад. Полийте наш торт глазур'ю і прикрасьте залишками крему. Відправте в холодильник на ніч і готово. Смачного!

Читайте також: Йогуртовий десерт – 3 неймовірних та незвичайних рецепти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття