
Шоколадний настрій – як приготувати торт «Прага»
Шоколадний настрій – як приготувати торт «Прага»
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Торт «Прага» – красивий, шоколадний і неймовірно смачний десерт.
Десерт настільки став популярним, що багато господинь вирішили дізнатися – в чому ж секрет такого незвичайного і апетитного торта, намагаючись експериментувати і приготувати його в домашніх умовах. Так з'явилося безліч різноманітних і не менш смачних рецептів десерту, але класичний торт «Прага», як і раніше, вважається найулюбленішим і найпопулярнішим.
Готуємо класичний торт «Прага»
Для бісквіта вам знадобляться:
- 6 яєць
- 150 г цукру
- 30 г какао-порошку
- 30 г вершкового масла
- 120 г борошна
Для приготування крему візьміть інгредієнти:
- 1 ст. л. води
- 1 яєчний жовток
- 120 г згущеного молока
- 20 г какао-порошку
- 200 г вершкового масла
- 1 щіпка ваніліну
Інгредієнти для глазурі:
- 70 г шоколаду
- 50 г абрикосового повидла
- 50 г вершкового масла
Готуємо бісквіт. Жовтки відокремте від білків. Збийте білки до стійких піків, поступово додаючи 75 г цукру. Потім збийте жовтки з такою ж кількістю цукру. З'єднайте жовтки з білками, дбайливо перемішавши їх. Борошно змішайте з какао-порошком і просійте суміш. Поступово введіть борошно в яєчну суміш. Перемішуйте не по колу, а зверху вниз, тоді бісквіт вийде пишним і легким. Потім додайте охолоджене розтоплене масло і знову перемішайте зверху вниз. Візьміть роз'ємну форму діаметром близько 22 см. На дно покладіть пергаментний папір і змастіть його маслом. Перелийте наше тісто і відправте в духовку на півгодини при температурі 200 градусів. Після чого остудіть, дістаньте з форми і дайте постояти близько 12-15 годин. Готовий бісквіт розрізати на три коржі.
Готуємо крем. Змішайте жовток з водою і додайте ванілін та згущене молоко. Переставте крем на водяну баню і варіть до тих пір, поки він не загусне. Візьміть вершкове масло і збийте його до пишності. Потім додайте крем і всипте какао-порошок, продовжуючи збивати. Змастіть перших два коржа готовим кремом і покладіть один на інший. Накрийте третім коржем і відправте в холодильник на півгодини для того, щоб охолонув крем.
Готуємо глазур. Розтопіть на водяній бані вершкове масло і шоколад. Полийте наш торт глазур'ю і прикрасьте залишками крему. Відправте в холодильник на ніч і готово. Смачного!
Читайте також: Йогуртовий десерт – 3 неймовірних та незвичайних рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття