Menu
Як оригінально і смачно приготувати скумбрію – 4 рецепти

Як оригінально і смачно приготувати скумбрію – 4 рецепти

Як оригінально і смачно приготувати скумбрію – 4 рецепти

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Однією із найсмачніших та найароматніших риб по праву можна вважати скумбрію. До того ж, м'ясо риби багате на вітаміни В12 і РР, мінерали натрій, фосфор, хром, йод і мікроелементи. Також скумбрія – це хороше джерело омега-3, яке підвищує захисні функції організму і покращує обмін речовин.

У цій статті ми розповімо, як оригінально та смачно приготувати скумбрію, а результат перевершить ваші очікування.

Скумбрія, запечена в фользі – рецепт

Скумбрія, запечена в фользі

Для приготувань вам знадобиться:

  • 2 скумбрії
  • 2 лимона
  • 0,5 ст. л. вершкового масла

Вершкове масло Яготинский

  • спеції – за смаком
  • сіль і перець – за смаком

 

Розморозьте рибу до кімнатної температури. Промийте рибні тушки і просушіть паперовими рушниками. Натріть сіллю, спеціями зовні і всередині. Залиште на 20-30 хвилин.

Візьміть фольгу і змастіть її маслом. Викладіть нарізаний на кружечки лимон, а зверху розкладіть рибу. Потім змастіть вершковим маслом рибу і щільно загорніть фольгою. Перекладіть на деко і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Готову скумбрію полийте лимонним соком і подавайте до столу.

Смачного!

Кіш зі скумбрією та шпинатом – рецепт

Кіш зі скумбрією та шпинатом

Для тіста вам знадобиться:

  • 0,5 склянки пшеничного борошна
  • 0,5 склянки вівсяного борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 0,5 ч. л. солі

Для начинки візьміть інгредієнти:

  • 200 г скумбрії
  • 100 г шпинату
  • 100 г кисломолочного сиру

Кисломолочний сир  Яготинский

  • 200 мл молока

Молоко Яготинське

  • 5 яєць

З'єднайте розм'якшене вершкове масло, пшеничне і вівсяне борошно та сіль. Замісіть м'яке тісто. Потім загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник на годину. Застелите форму для запікання пергаментним папером і викладіть тісто, формуючи бортики пирога і змазавши стінки вершковим маслом. Відправте основу пирога в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

Заздалегідь відваріть рибу і зніміть з неї шкірку і кісточки. Подрібніть шпинат. Перекладіть рибу і зелень в готову основу і зверху викладіть сир. Добре змішайте молоко, яйця і сіль та залийте сумішшю пиріг. Відправте в розігріту духовку ще на 25 хвилин.

Смачного!

Скумбрія у гірчично-соєвому соусі – рецепт

Скумбрія у гірчично-соєвому соусі

Для приготування вам знадобиться:

  • 2 скумбрії
  • 1 цибуля
  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ст. л. гірчиці
  • 2 ст. л. майонезу

Почистіть рибу, прибравши голову і нутрощі. Промийте і наріжте її на шматочки. Цибулю наріжте кільцями.

Приготуйте соус: з'єднайте гірчицю, майонез і соєвий соус. Обмокніть кожен шматочок риби в соусі. Залиште її маринувати на 20 хвилин.

Форму для випікання змастіть рослинною олією і викладіть цибулю, а зверху скумбрію. Полийте соусом і відправте в розігріту до 190 градусів духовку на півгодини.

Готово!

Більше цікавих рецептів – у статті: День французької кухні — вчимося готувати кіш

Скумбрія по-корейськи – рецепт

Скумбрія по-корейськи

Для приготування вам знадобиться:

  • 1 кг свіжомороженої скумбрії
  • 5 великих ріпчасті цибулин
  • 100 г рослинної олії
  • 1 ст. л. сіль
  • 1 ст. л. цукру
  • 0,5 ч. л. меленого червоного перцю
  • 0, 5 ч. л. меленого чорного перцю
  • 50 г столового оцту

Розберіть рибу на філе і наріжте на невеликі шматочки. Наріжте цибулю півкільцями.

Розігрійте в сотейнику рослинну олію, додайте сіль, чорний і червоний перець, томатну пасту та цукор. Ретельно перемішайте до однорідної маси, щоб всі інгредієнти добре прогрілися. Потім остудіть суміш і додайте оцет. Перемішайте цибулю, рибу і соус. Відправте в холодильник на 4 години.

Викладіть рибу на тарілку, а в центр гіркою покладіть цибулю.

Готово!

Читайте також: Рибний день – 5 незвичайних і корисних страв з риби

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття