Як оригінально і смачно приготувати скумбрію – 4 рецепти
Як оригінально і смачно приготувати скумбрію – 4 рецепти
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Однією із найсмачніших та найароматніших риб по праву можна вважати скумбрію. До того ж, м'ясо риби багате на вітаміни В12 і РР, мінерали натрій, фосфор, хром, йод і мікроелементи. Також скумбрія – це хороше джерело омега-3, яке підвищує захисні функції організму і покращує обмін речовин.
У цій статті ми розповімо, як оригінально та смачно приготувати скумбрію, а результат перевершить ваші очікування.
Скумбрія, запечена в фользі – рецепт
Для приготувань вам знадобиться:
- 2 скумбрії
- 2 лимона
- 0,5 ст. л. вершкового масла
- спеції – за смаком
- сіль і перець – за смаком
Розморозьте рибу до кімнатної температури. Промийте рибні тушки і просушіть паперовими рушниками. Натріть сіллю, спеціями зовні і всередині. Залиште на 20-30 хвилин.
Візьміть фольгу і змастіть її маслом. Викладіть нарізаний на кружечки лимон, а зверху розкладіть рибу. Потім змастіть вершковим маслом рибу і щільно загорніть фольгою. Перекладіть на деко і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Готову скумбрію полийте лимонним соком і подавайте до столу.
Смачного!
Кіш зі скумбрією та шпинатом – рецепт
Для тіста вам знадобиться:
- 0,5 склянки пшеничного борошна
- 0,5 склянки вівсяного борошна
- 100 г вершкового масла
- 0,5 ч. л. солі
Для начинки візьміть інгредієнти:
- 200 г скумбрії
- 100 г шпинату
- 100 г кисломолочного сиру
- 200 мл молока
- 5 яєць
З'єднайте розм'якшене вершкове масло, пшеничне і вівсяне борошно та сіль. Замісіть м'яке тісто. Потім загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник на годину. Застелите форму для запікання пергаментним папером і викладіть тісто, формуючи бортики пирога і змазавши стінки вершковим маслом. Відправте основу пирога в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Заздалегідь відваріть рибу і зніміть з неї шкірку і кісточки. Подрібніть шпинат. Перекладіть рибу і зелень в готову основу і зверху викладіть сир. Добре змішайте молоко, яйця і сіль та залийте сумішшю пиріг. Відправте в розігріту духовку ще на 25 хвилин.
Смачного!
Скумбрія у гірчично-соєвому соусі – рецепт
Для приготування вам знадобиться:
- 2 скумбрії
- 1 цибуля
- 3 ст. л. соєвого соусу
- 2 ст. л. гірчиці
- 2 ст. л. майонезу
Почистіть рибу, прибравши голову і нутрощі. Промийте і наріжте її на шматочки. Цибулю наріжте кільцями.
Приготуйте соус: з'єднайте гірчицю, майонез і соєвий соус. Обмокніть кожен шматочок риби в соусі. Залиште її маринувати на 20 хвилин.
Форму для випікання змастіть рослинною олією і викладіть цибулю, а зверху скумбрію. Полийте соусом і відправте в розігріту до 190 градусів духовку на півгодини.
Готово!
Більше цікавих рецептів – у статті: День французької кухні — вчимося готувати кіш
Скумбрія по-корейськи – рецепт
Для приготування вам знадобиться:
- 1 кг свіжомороженої скумбрії
- 5 великих ріпчасті цибулин
- 100 г рослинної олії
- 1 ст. л. сіль
- 1 ст. л. цукру
- 0,5 ч. л. меленого червоного перцю
- 0, 5 ч. л. меленого чорного перцю
- 50 г столового оцту
Розберіть рибу на філе і наріжте на невеликі шматочки. Наріжте цибулю півкільцями.
Розігрійте в сотейнику рослинну олію, додайте сіль, чорний і червоний перець, томатну пасту та цукор. Ретельно перемішайте до однорідної маси, щоб всі інгредієнти добре прогрілися. Потім остудіть суміш і додайте оцет. Перемішайте цибулю, рибу і соус. Відправте в холодильник на 4 години.
Викладіть рибу на тарілку, а в центр гіркою покладіть цибулю.
Готово!
Читайте також: Рибний день – 5 незвичайних і корисних страв з риби
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття