Menu
3 соуси, які доповнять будь-яку страву – прості рецепти

3 соуси, які доповнять будь-яку страву – прості рецепти

Грибний, молочний або сметанний? Вирішувати вам, який з цих соусів прикрасить ваш сніданок, обід або вечерю. А приготувати таку чудову добавку дуже легко і просто.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Грибний, молочний або сметанний? Вирішувати вам, який з цих соусів прикрасить ваш сніданок, обід або вечерю. А приготувати таку чудову добавку дуже легко і просто.

Напевно, не знайти більш кращої добавки до страв, як соус. З його допомогою риба, м'ясо або паста стає набагато смачнішою і апетитнішою. У цій статті ми розповімо, як приготувати універсальний соус, який доповнюватиме будь-яку вашу страву.

Грибний соус з печерицями та вершками – класичний рецепт

Грибний соус з печериць з вершками

Під час приготування соусу ви можете орієнтуватися на свої смакові уподобання. Наприклад, якщо ви не любите часник або пряні трави – не обов'язково їх додавати. Соус в будь-якому випадку вийде неймовірно смачним. Візьміть інгредієнти:

  • свіжі шампіньйони – 150 г
  • вершки 10% – 200 мл

Вершки

  • вершкове масло – 50 г
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • твердий сир – 1 ст. л.

Сыр

  • часник – 1 зуб.
  • лимонний сік – 1 ст. л.
  • мускатний горіх – за смаком
  • сіль і перець – за смаком

Наріжте дрібними кубиками цибулю. У розігрітому вершковому маслі прожарте його до прозорості. Посоліть і поперчіть. Печериці наріжте пластинками, а якщо хочете більш однорідну консистенцію соусу – наріжте гриби на дрібні шматочки. Додайте їх до цибулі і смажте, поки вони не підрум'яняться. Після чого влийте вершки. Додайте сіль, перець, часник і трохи мускатного горіху (він допоможе розкрити смак вершків). За бажанням можна додати дрібку італійських трав. Ретельно все перемішайте і тушкуйте протягом 15-20 хвилин. Потім всипте приблизно одну столову ложку тертого сиру і також лимонного соку. Перемішайте і можете подавати до будь-якої страви. Смачного!

Грибний соус до овочів і м'яса

Для приготування вам знадобиться:

  • молоко – 200 мл

Молоко

  • масло рослинне – 2 ст. л.
  • борошно – 2 ст. л.
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • сушені білі гриби – 100 г
  • спеції (за смаком) – 1 ч. л.

Грибний соус до овочів і м'яса

Насамперед замочіть гриби на 20 хвилин в кип'яченій воді. Після чого промийте і наріжте на невеликі шматочки. Дрібно нарізану цибулю обсмажте на олії і додайте гриби. Тушкуйте близько 5 хвилин. Розігрійте пательню, всипте борошно і смажте, постійно помішуючи близько однієї хвилини. Потім пересипте борошно до грибів, добре перемішайте і готуйте 1 хвилину. Додайте спеції, доведіть до кипіння і можете подавати. Смачного!

Більше цікавих рецептів читайте в статті: Меню для гурманів — вчимося готувати сирні діп-соуси

Сметанний соус – класичний рецепт

Сметанний соус

Рецепт цього соусу дуже простий і швидкий в приготуванні. Ви можете експериментувати, додаючи нові інгредієнти і відштовхуватися від своїх уподобань. Для приготування класичного

рецепту вам знадобиться:

  • сметана – 0,5 ст.

Сметана

  • зелень – 1 пучок
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • часник – 1 зубчик
  • цукор – 0,3 ч. л.
  • мелений червовий перець – за смаком

Дрібно наріжте зелень і подрібніть часник. Перемішайте їх зі сметаною, посоліть і поперчіть соус. За бажанням додайте улюблених спецій. Готово!

Сметанний соус на м'ясному бульйоні

Сметанний соус на м'ясному бульйоні

Цей соус ідеально поєднується з м'ясними стравами, а також використовується для їх запікання. Візьміть інгредієнти:

  • сметана – 100 мл
  • м'ясний бульйон – 0,2 л
  • пшеничне борошно – 30 г
  • вершкове масло – 20 г

Масло

  • рослинна олія – 40 мл
  • сіль і спеції – за смаком

Обсмажте борошно на рослинному маслі. Поступово вливайте холодний бульйон, постійно збиваючи вінчиком, щоб не утворилися грудочки. Варіть протягом 5 хвилин. Додайте сметану, посоліть і поперчіть соус. Варіть до тих пір, поки він не стане густим. Готово!

Молочний соус – класичний рецепт

Молочний соус

Цей соус нагадує «бешамель», але за своєю консистенцією він менш густий. Для приготування вам знадобиться:

  • молоко – 600 мл
  • борошно пшеничне – 50 г
  • вершкове масло – 50 г
  • кріп – 20 г
  • сіль – 1 ч. л.

У розтопленому вершковому маслі обсмажте борошно, постійно помішуючи лопаткою. Вона повинна придбати легкий кремовий колір. Поступово додайте молоко, також продовжуючи помішувати. Посоліть і додайте кріп. Помішуйте ще близько 5 хвилин, поки соус не стане густим. Подавайте до страв з м'яса або картоплі. Смачного!

Солодкий молочний соус

Відмінне доповнення до млинців, солодких запіканок або сирників. Для приготування візьміть інгредієнти:

  • вершкове масло – 1 ст. л.
  • молоко – 300 мл
  • борошно – 1,5 ст. л.
  • ванільний цукор – за смаком
  • мед (можна замінити цукром) – за смаком

Солодкий молочний соус

Масло і мед розтопіть на повільному вогні. Додайте борошно, перемішайте і стежте за тим, щоб не утворилися грудочки. Влийте молоко і прокип'ятіть 2 хвилини. Остудіть і додайте ванільний цукор. Ретельно перемішайте і можете подавати до страви. Смачного!

Читайте також: Ідеальний бешамель – рецепти простого і універсального соусу

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

4005

Готуємо ідеальний маринад для м'яса в духовці – 4 рецепти

У цій статті ми розповімо, як приготувати смачний маринад для м'яса просто і швидко.
1461

Що приготувати з авокадо – 3 небанальних рецепти

Що приготувати з авокадо – 3 небанальних рецепти
1458

Готуємо страву італійської кухні – секрети приготування справжньої лазаньї

Готуємо страву італійської кухні – секрети приготування справжньої лазаньї
1333

Готуємо смачні та оригінальні оладки – 5 рецептів

Готуємо смачні та оригінальні оладки – 5 рецептів
1309

У чому користь кіноа та як її правильно готувати – 5 смачних рецептів

У чому користь кіноа і як правильно готувати – 5 смачних рецептів
1240

Чим корисна вівсянка та як її полюбити – корисні поради та смачні рецепти

Чим корисна вівсянка і як її полюбити – корисні поради та смачні рецепти
1208

Що приготувати з яблук – осінні рецепти

Пропонуємо вам приготувати по-справжньому осінні страви з яблук, які сподобаються всій…
1043

У чому користь риби минтай та як її смачно приготувати – рецепти і поради

Минтай – один з найбільш недооцінених продуктів на нашому столі.