3 соуси, які доповнять будь-яку страву – прості рецепти
Грибний, молочний або сметанний? Вирішувати вам, який з цих соусів прикрасить ваш сніданок, обід або вечерю. А приготувати таку чудову добавку дуже легко і просто.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Грибний, молочний або сметанний? Вирішувати вам, який з цих соусів прикрасить ваш сніданок, обід або вечерю. А приготувати таку чудову добавку дуже легко і просто.
Напевно, не знайти більш кращої добавки до страв, як соус. З його допомогою риба, м'ясо або паста стає набагато смачнішою і апетитнішою. У цій статті ми розповімо, як приготувати універсальний соус, який доповнюватиме будь-яку вашу страву.
Грибний соус з печерицями та вершками – класичний рецепт
Під час приготування соусу ви можете орієнтуватися на свої смакові уподобання. Наприклад, якщо ви не любите часник або пряні трави – не обов'язково їх додавати. Соус в будь-якому випадку вийде неймовірно смачним. Візьміть інгредієнти:
- свіжі шампіньйони – 150 г
- вершки 10% – 200 мл
- вершкове масло – 50 г
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- твердий сир – 1 ст. л.
- часник – 1 зуб.
- лимонний сік – 1 ст. л.
- мускатний горіх – за смаком
- сіль і перець – за смаком
Наріжте дрібними кубиками цибулю. У розігрітому вершковому маслі прожарте його до прозорості. Посоліть і поперчіть. Печериці наріжте пластинками, а якщо хочете більш однорідну консистенцію соусу – наріжте гриби на дрібні шматочки. Додайте їх до цибулі і смажте, поки вони не підрум'яняться. Після чого влийте вершки. Додайте сіль, перець, часник і трохи мускатного горіху (він допоможе розкрити смак вершків). За бажанням можна додати дрібку італійських трав. Ретельно все перемішайте і тушкуйте протягом 15-20 хвилин. Потім всипте приблизно одну столову ложку тертого сиру і також лимонного соку. Перемішайте і можете подавати до будь-якої страви. Смачного!
Грибний соус до овочів і м'яса
Для приготування вам знадобиться:
- молоко – 200 мл
- масло рослинне – 2 ст. л.
- борошно – 2 ст. л.
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- сушені білі гриби – 100 г
- спеції (за смаком) – 1 ч. л.
Насамперед замочіть гриби на 20 хвилин в кип'яченій воді. Після чого промийте і наріжте на невеликі шматочки. Дрібно нарізану цибулю обсмажте на олії і додайте гриби. Тушкуйте близько 5 хвилин. Розігрійте пательню, всипте борошно і смажте, постійно помішуючи близько однієї хвилини. Потім пересипте борошно до грибів, добре перемішайте і готуйте 1 хвилину. Додайте спеції, доведіть до кипіння і можете подавати. Смачного!
Більше цікавих рецептів читайте в статті: Меню для гурманів — вчимося готувати сирні діп-соуси
Сметанний соус – класичний рецепт
Рецепт цього соусу дуже простий і швидкий в приготуванні. Ви можете експериментувати, додаючи нові інгредієнти і відштовхуватися від своїх уподобань. Для приготування класичного
рецепту вам знадобиться:
- сметана – 0,5 ст.
- зелень – 1 пучок
- сіль – 0,5 ч. л.
- часник – 1 зубчик
- цукор – 0,3 ч. л.
- мелений червовий перець – за смаком
Дрібно наріжте зелень і подрібніть часник. Перемішайте їх зі сметаною, посоліть і поперчіть соус. За бажанням додайте улюблених спецій. Готово!
Сметанний соус на м'ясному бульйоні
Цей соус ідеально поєднується з м'ясними стравами, а також використовується для їх запікання. Візьміть інгредієнти:
- сметана – 100 мл
- м'ясний бульйон – 0,2 л
- пшеничне борошно – 30 г
- вершкове масло – 20 г
- рослинна олія – 40 мл
- сіль і спеції – за смаком
Обсмажте борошно на рослинному маслі. Поступово вливайте холодний бульйон, постійно збиваючи вінчиком, щоб не утворилися грудочки. Варіть протягом 5 хвилин. Додайте сметану, посоліть і поперчіть соус. Варіть до тих пір, поки він не стане густим. Готово!
Молочний соус – класичний рецепт
Цей соус нагадує «бешамель», але за своєю консистенцією він менш густий. Для приготування вам знадобиться:
- молоко – 600 мл
- борошно пшеничне – 50 г
- вершкове масло – 50 г
- кріп – 20 г
- сіль – 1 ч. л.
У розтопленому вершковому маслі обсмажте борошно, постійно помішуючи лопаткою. Вона повинна придбати легкий кремовий колір. Поступово додайте молоко, також продовжуючи помішувати. Посоліть і додайте кріп. Помішуйте ще близько 5 хвилин, поки соус не стане густим. Подавайте до страв з м'яса або картоплі. Смачного!
Солодкий молочний соус
Відмінне доповнення до млинців, солодких запіканок або сирників. Для приготування візьміть інгредієнти:
- вершкове масло – 1 ст. л.
- молоко – 300 мл
- борошно – 1,5 ст. л.
- ванільний цукор – за смаком
- мед (можна замінити цукром) – за смаком
Масло і мед розтопіть на повільному вогні. Додайте борошно, перемішайте і стежте за тим, щоб не утворилися грудочки. Влийте молоко і прокип'ятіть 2 хвилини. Остудіть і додайте ванільний цукор. Ретельно перемішайте і можете подавати до страви. Смачного!
Читайте також: Ідеальний бешамель – рецепти простого і універсального соусу
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття