Menu
Особливий, незвичний, новий — готуємо солодкий чізкейк з горгонзолою

Особливий, незвичний, новий — готуємо солодкий чізкейк з горгонзолою

Такий особливий, такий незвичний, такий новий — солодкий чізкейк з горгонзолою!

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Чізкейк — це відомий американський десерт, який уже давно полюбився на різних континентах, і відбувся там у найрізноманітніших своїх варіаціях. Чізкейк готують з найрізноманітніших видів сиру, у вигляді солодкого десерту, солоної чи нейтральної закуски, подають з різними фруктами, соусами, горіхами й шоколадом, прикрашають квітами… Загалом, для кожного у цьому світі десь існує свій ідеальний чізкейк. От тільки такого особливого, як у нашому сьогоднішньому надсекретному рецепті — доводилося куштувати лише справжнім щасливчикам.

Уся справа в інгредієнтах, а саме — у горгонзолі. Італійський сир горгонзола, відомий своєю пряною блакитною цвіллю, за легендою з'явився завдяки коханню: один закоханий до нестями сировар ніяк не міг розлучитися зі своєю дамою серця, так і пробув із нею до самісінього ранку, залишивши вдома недоварений сир, і знайшовши його, по приходу, з блакитними прожилками плісняви.

Читайте також: Як приготувати вишукані круасани — три рецепти смачної випічки

Для італійців горгонзола є одним з найулюбленіших сирів, який вони зазвичай рясно дадують у пасту й піцу, супи й випічку, оскільки горгонзола будь-якій страві надає пікантності, розкриває нові смакові властивості усіх інших її інгредієнтів. Цей же сир може стати фантастичною самостійною стравою, ідучи у парі з медом, горіхами, фруктами, ягодами й хорошим вином!

Ось чому чізкейк із горгонзолою є таким особливим: у ньому ідеально розкривається смак витриманого солонуватого сиру, поєднаного із солодкою ніжністю вершків, а якщо ще й подавати його із солоною карамеллю… слова тут просто зайві! Спробуйте!

Чізкейк

Cолодкий чізкейк з горгонзолою

Інгредієнти для тіста:

  • 100 г холодного вершкового масла
  • 150 г борошна (бажано спельти)
  • 50 г мигдалевого борошна
  • 20 г тростинного цукру
  • 1 яйце
  • дрібка солі

Масло

Для начинки:

  • 150 г сиру горгонзола
  • 300 г вершкового сиру
  • 1\2 чашки тростинного цукру
  • 2 ст.л. борошна
  • 1 яйце та 1 жовток
  • 115 г сметани
  • 1 ч. л ванільного екстракту

Приготування, основа:

Холодне масло ріжемо на шматочки і відправляємо в чашу блендера, борошно просіюємо, додаємо сіль, і пересипаємо в чашу до масла, усе разом подрібнюємо до стану дрібної крихти. Додаємо цукор, сіль, мигдалеве борошно, ще раз усе перебиваємо блендером. Висипаємо отриману суміш в більшу ємність, вибиваємо туди яйце, замішуємо тісто і швиденько формуємо кулю, щоб масло не почало танути. Вільну поверхню легенько притрушуємо борошном, і розкатуємо кулую у пласт, товщиною 1-3 мм. Працюємо так швидко, щоб масло не розтануло. Викладаємо наше тісто у форму (якщо форма не силіконова, змащувати її всеодно не потрібно, масла у тісті цілком вистачить), розрівнюємо і підрізаємо зайве по краях.
Відправляємо тісто до холодильника мінімум на годину. Після цього випікаємо тісто в духовці близько 10 хвилин і дістаємо для охолодження. Дати охолонути.

Начинка:
Горгонзолу перебиваємо блендером з вершковим сиром, додаємо цукор, яйце й жовток, сметану (або маскарпоне), ванільний екстракт, все ретельно перемішуємо до однорідності. Викладаємо начинку на охолоджену основу і випікати про 150 градусах близько 15 хвилин, щоб начинка добре схопилася. Дістаємо і даємо охолонути при кімнатній температурі, а далі — зберігаємо у холодильнику до самої подачі.

Прикрашаємо десерт солоною карамеллю, горіхами чи фруктами, і божеволіємо від насолоди. Смачного!

Cолодкий чізкейк з горгонзолою

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки

 

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

1049

Смачна вечеря за півгодини – 5 рецептів нашвидкуруч

Щоб приготувати смачну, поживну вечерю і порадувати близьких – не обов'язково…
926

Насіння льону та його користь – 3 способи правильного вживання

Лляне насіння зараз можна побачити всюди: його добавляють в хліб, смузі та різні каші. І…
622

Солодкий яблучний пудинг — дієтичний десерт за 20 хвилин

У запропонованій нами варіації пудинг буде дієтичним та корисним, хоч інтерпретувати його…
593

Що таке глікемічний індекс та як він впливає на наше здоров'я

Що таке глікемічний індекс та як він впливає на наше здоров'я.
590

Готуємо справжній шоколадний фондан вдома — 3 оригінальних та простих рецепти

"Шоколадний шоколад з шоколадом в шоколаді” — готуємо справжній фондан вдома!
576

Як контролювати рівень цукру в крові — 3 корисні рецепти

Продукти, що допомагають контролювати рівень цукру в крові та 3 корисні рецепти
459

Готуємося до літа – корисні рецепти низькокалорійних страв

Готуємося до літа – корисні рецепти низькокалорійних страв
405

ТОП-5 солодощів, які не зашкодять фігурі

У цій статті ми підібрали ласощі, які можна споживати навіть під час дієти.