Menu
Особливий, незвичний, новий — готуємо солодкий чізкейк з горгонзолою

Особливий, незвичний, новий — готуємо солодкий чізкейк з горгонзолою

Такий особливий, такий незвичний, такий новий — солодкий чізкейк з горгонзолою!

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Чізкейк — це відомий американський десерт, який уже давно полюбився на різних континентах, і відбувся там у найрізноманітніших своїх варіаціях. Чізкейк готують з найрізноманітніших видів сиру, у вигляді солодкого десерту, солоної чи нейтральної закуски, подають з різними фруктами, соусами, горіхами й шоколадом, прикрашають квітами… Загалом, для кожного у цьому світі десь існує свій ідеальний чізкейк. От тільки такого особливого, як у нашому сьогоднішньому надсекретному рецепті — доводилося куштувати лише справжнім щасливчикам.

Уся справа в інгредієнтах, а саме — у горгонзолі. Італійський сир горгонзола, відомий своєю пряною блакитною цвіллю, за легендою з'явився завдяки коханню: один закоханий до нестями сировар ніяк не міг розлучитися зі своєю дамою серця, так і пробув із нею до самісінього ранку, залишивши вдома недоварений сир, і знайшовши його, по приходу, з блакитними прожилками плісняви.

Читайте також: Як приготувати вишукані круасани — три рецепти смачної випічки

Для італійців горгонзола є одним з найулюбленіших сирів, який вони зазвичай рясно дадують у пасту й піцу, супи й випічку, оскільки горгонзола будь-якій страві надає пікантності, розкриває нові смакові властивості усіх інших її інгредієнтів. Цей же сир може стати фантастичною самостійною стравою, ідучи у парі з медом, горіхами, фруктами, ягодами й хорошим вином!

Ось чому чізкейк із горгонзолою є таким особливим: у ньому ідеально розкривається смак витриманого солонуватого сиру, поєднаного із солодкою ніжністю вершків, а якщо ще й подавати його із солоною карамеллю… слова тут просто зайві! Спробуйте!

Чізкейк

Cолодкий чізкейк з горгонзолою

Інгредієнти для тіста:

  • 100 г холодного вершкового масла
  • 150 г борошна (бажано спельти)
  • 50 г мигдалевого борошна
  • 20 г тростинного цукру
  • 1 яйце
  • дрібка солі

Масло

Для начинки:

  • 150 г сиру горгонзола
  • 300 г вершкового сиру
  • 1\2 чашки тростинного цукру
  • 2 ст.л. борошна
  • 1 яйце та 1 жовток
  • 115 г сметани
  • 1 ч. л ванільного екстракту

Приготування, основа:

Холодне масло ріжемо на шматочки і відправляємо в чашу блендера, борошно просіюємо, додаємо сіль, і пересипаємо в чашу до масла, усе разом подрібнюємо до стану дрібної крихти. Додаємо цукор, сіль, мигдалеве борошно, ще раз усе перебиваємо блендером. Висипаємо отриману суміш в більшу ємність, вибиваємо туди яйце, замішуємо тісто і швиденько формуємо кулю, щоб масло не почало танути. Вільну поверхню легенько притрушуємо борошном, і розкатуємо кулую у пласт, товщиною 1-3 мм. Працюємо так швидко, щоб масло не розтануло. Викладаємо наше тісто у форму (якщо форма не силіконова, змащувати її всеодно не потрібно, масла у тісті цілком вистачить), розрівнюємо і підрізаємо зайве по краях.
Відправляємо тісто до холодильника мінімум на годину. Після цього випікаємо тісто в духовці близько 10 хвилин і дістаємо для охолодження. Дати охолонути.

Начинка:
Горгонзолу перебиваємо блендером з вершковим сиром, додаємо цукор, яйце й жовток, сметану (або маскарпоне), ванільний екстракт, все ретельно перемішуємо до однорідності. Викладаємо начинку на охолоджену основу і випікати про 150 градусах близько 15 хвилин, щоб начинка добре схопилася. Дістаємо і даємо охолонути при кімнатній температурі, а далі — зберігаємо у холодильнику до самої подачі.

Прикрашаємо десерт солоною карамеллю, горіхами чи фруктами, і божеволіємо від насолоди. Смачного!

Cолодкий чізкейк з горгонзолою

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки

 

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

3096

Що приготувати з кабачків — найоригінальніші рецепти

Сирний гратен з кабачків, котлетки з кабачків і сиру, рагу по-італійськи з кабачками і…
1612

Що приготувати з баклажанів – рецепти і секрети

Що приготувати з баклажанів – рецепти і секрети. Пропонуємо вам підбірку смачних…
1602

Готуємо овочеві котлети – 5 оригінальних рецептів

Морквяні котлети, котлети з шпинату, кіноа та сиру чеддер, капустяно-горохові котлети,…
1545

Як приготувати ідеальну окрошку — рецепти смачного літнього супу

Класична окрошка з ковбасою, окрошка з копченою куркою, окрошка з копченою рибою, окрошка…
1145

ТОП-7 корисних продуктів для шлунку

Щоб попередити захворювання шлункового-кишкового тракту, пропонуємо вам дізнатися, які…
968

Як приготувати ідеальний жульєн – 3 рецепта популярної закуски

Жульєн – це традиційна французька закуска із запечених грибів, курячого філе і хрусткою…
899

Як приготувати тістечко «Картопля» – смачний рецепт з дитинства

Як приготувати тістечко «Картопля» – смачний рецепт з дитинства.
833

Смачно і просто – 3 рецепти вишуканих дерунів

Смачно і просто – 3 рецепти вишуканих дерунів