Menu
Рецепт домашньої солоної карамелі для ваших ідеальних десертів

Рецепт домашньої солоної карамелі для ваших ідеальних десертів

Готується солона карамель в домашніх умови швидко, зберігається довго. Смак та аромат у солоної карамелі — просто фантастичні, а варіантів застосування — сотні.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Солона карамель — винахід французького кондитера Анрі Ле Ру. Закінчивши кондитерську школу в Швейцарії, він повертається до Франції й відкриває разом з дружиною власну шоколадну фабрику. Анрі прагнув зробити свої солодощі особливими, довго експериментував з різними смаками й інгредієнтами, а одного разу згадав про гордість свого рідного краю — солоне бретонське масло. І не прогадав! Так, у 1977 році світ побачила перша, захмарно смачна солона карамель з подрібненими горіхами фундука й мигдаля.

Так, слава про неймовірну солону карамель розлетілася світом і знайшла застосування у різних витворах кулінарного мистецтва: нею прикрашають торти, чізкейки, використовують як начинку для печива, топінг для морозива й кави, з неї роблять цукерки, і ще багато-багато всього.

Готується солона карамель в домашніх умови швидко, зберігається довго. Смак та аромат у солоної карамелі — просто фантастичні, а варіантів застосування — сотні. Загалом, варто лише приготувати її і творити, творити, творити!

Читайте також: Морквяний торт-light — десерт для тих, хто на дієті

* Солона карамель хоч і не найздоровіший варіант солодощів, проте це залежить і від якості продуктів, які ви будете використовувати. Приміром, морська сіль — містить калій, йод, магній, цинк, залізо, загалом — цілий спектр різноманітних мікроелементів та мінералів! Те ж стосується і рожевої гімалайської солі. Ці види солей не обробляють чималою кількістю хімікатів, тож свою долю корисних речовин вони в організм таки приносять. Можна, звісно, використовувати традиційну кухонну сіль, та ви повинні пам’ятати, що корисних речовин у ній мізерна кількість! Те ж стосується й вибору цукру: глікемічний індекс звичайного білого — 70, трохи менше у тростинного — 50, а у кокосового — усього 35! Зрозуміло, який з них менше впливатиме на рівень цукру в крові. До того ж, останні два види ще й багаті на різноманітні мінерали, вітаміни й органічні кислоти, на відміну від рафінованого білого, в якому усі вони автоматично знищуються.

Рецепт солоної карамелі

Інгредієнти на 300 мл:

  • 200 г цукру (тростинного чи кокосового в ідеалі)
  • 90 г вершкового масла 82,5%
  • 120 мл вершків 33%
  • 1 ч.л. солі

Масло

Приготування:

Цукор пересипаємо в каструлю з товстим дном і нагріваємо на середньому вогні, регулярно помішуючи лопаткою.
Щойно цукор повністю розчиниться, і утвориться однорідна маса бурштинового кольору, відразу ж додаємо нарізане кубиками вершкове масло і варимо ще 2-3 хвилини, легко помішуючи.

Вершки у цей час нагріваємо, і гарячими вливаємо в суміш, ще варимо усе разом 4-5 хвилин. Готову карамель знімаємо з вогню, додаємо сіль, ще раз усе ретельно перемішуємо і даємо охолонути для подальшого використання.

*Чим довше ви тримаєте карамель на вогні — тим густішою вона буде, тож цей момент ви можете контролювати самі, готуючи рідку карамель для морозива, чи густу, для вироблення з неї ірисок!

Солоноа карамель

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття