
Що таке фрітата та як її готувати — рецепти омлету по-італійськи
Фрітата з моцарелою, базиліком та помідорами; фрітата з кабачками та сиром проволоне; фрітата з броколі та сиром чеддер — у цій статті ми підібрали рецепти омлету по-італійськи.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Якщо ви любите італійську кухню та омлети, то напевно чули про таку страву як фрітата. Фрітата з моцарелою та помідорами, фрітата з сосисками й сиром проволоне, фрітата з сиром чеддер — у цій статті розповідаємо, як приготувати омлет по-італійськи.
Фрітата — це італійська страва, а саме омлет з добавками: овочами, зеленню, м'ясом, різними видами сиру. Фрітату зазвичай готують на плиті на маленькому вогні, після чого ставлять в духовку (з функцією верхнього вогню) або накривають сковороду кришкою і так доводять до готовності.
Читайте також: Як швидко приготувати яєчню з сиром — найкращі рецепти сирного омлету
Фрітата з помідорами та моцарелою — рецепт
- 6 яєць
- 50 мл молока (чверть чашки)
- 2 великих стиглих помідорини
- 200 грамів моцарели
- Листя свіжого базиліку
- Сіль, чорний перець — за смаком
- Оливкова олія для смаження
Помідори очистіть від шкірки та наріжте скибочками. Базилік подрібніть. У великій мисці збийте яйця з молоком. Сковороду поставте на середній вогонь, додайте рослинну олію, вилийте яєчну суміш. Поверх яєць викладіть помідори, сир та базилік. Коли омлет підсмажиться знизу, поставте його в гарячу духовку (з функцією верхнього вогню або гриля), щоб він підрум'янився зверху. Готову фрітату трохи охолодіть і можна подавати на стіл. Смачного!
Читайте також: 10 ідей для української господині — що приготувати з моцарелою
Фрітата з кабачками і сиром проволоне — рецепт
- 6 яєць
- Половинка середнього кабачка
- 50 мл молока (чверть чашки)
- Трохи листя свіжого базиліку
- Третина чашки подрібненого сиру проволоне
- 1,5 столові ложки вершкового масла
- 3 гілочки зеленої цибулі
- Сіль, чорний перець — за смаком
Кабачок наріжте тонкими скибочками, зелену цибулю і базилік подрібніть. Форму для запікання або жароміцну сковороду (сковорода потрібна така, щоб можна було поставити її в духовку) змастіть маслом, додайте подрібнену цибулю, посоліть та поставте в духовку на кілька хвилин. Додайте на сковороду скибочки кабачка і знову поставте форму в духовку, щоб кабачок став м'яким (до 8 хвилин). Тим часом яйця збийте з молоком, додайте подрібнений базилік, посоліть та поперчіть. Яєчну суміш вилийте на сковороду, підсмажте на середньому вогні 2–3 хвилини. В кінці додайте подрібнений сир і знову поставте сковороду в духовку.
Читайте також: Що приготувати на ці вихідні — найкращі страви італійської кухні
Фрітата з помідорами та сиром сулугуні — рецепт
Смачний омлет можна приготувати і з розсільним сиром сулугуні. Для цього знадобляться яйця, сир сулугуні, соковиті літні помідори, петрушка, рослинна олія для смаження. Рецепт — у статті Що приготувати з сиром сулугуні — найкращі рецепти
Фрітата з капустою броколі та сиром чеддер — рецепт
- 8 яєць
- 3 чашки подрібненої капусти броколі
- Чверть чашки води
- Чверть чашки молока
- Три чверті чашки подрібненого сиру чеддер
- Сіль, перець, гірчиця — за смаком
- Рослинна олія для смаження
- Кілька гілочок зеленої цибулі
Яйця збийте з молоком, сіллю, перцем та гірчицею. Броколі викладіть на сковороду, додайте воду і протушкуйте приблизно 10 хвилин. Зелену цибулю подрібніть. Перемішайте яєчну суміш, броколі, тертий сир і подрібнену зелену цибулю. Вилийте суміш на сковороду та готуйте на маленькому вогні приблизно 10 хвилин. Готову фрітату трохи охолодіть, розріжте на шматки — і можна подавати на стіл. Смачного!
За матеріалами cookstr.com, marthastewart.com, incredibleegg.org
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття