Що таке брускета та з чим її готувати — 5 рецептів
Брускета з моцарелою та базиліком, брускета з помідорами та сиром проволоне, брускета з кисломолочним сиром та редискою, брускета з помідорами та сиром сулугуні — у цій статті розповідаємо, яка буває брускета та як її готувати.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Брускета (bruschetta) — це італійська закуска, яка традиційно подається перед основними стравами. Відмінність брускети від бутерброду полягає в тому, що хліб для брускети, як правило, підсмажують на сковороді без масла, на решітці або на грилі.
Які інгредієнти потрібні для брускети
- Для приготування брускети потрібен білий хліб, багет або батон. Ідеально підходить італійський білий хліб чіабата.
- Як правило, для приготування брускети потрібен сир. Оскільки брускета — італійська страва, то це, звичайно ж, моцарела і проволоне. Крім того, можна приготувати брускету з кисломолочним сиром і з розсільним сиром сулугуні.
- З овочів, брускету зазвичай готують з помідорами, цибулею, а також із зеленню.
Читайте також: Як приготувати гарячі бутерброди в духовці — швидко, смачно, поживно
Брускета з помідорами та моцарелою — рецепт
- 6 скибочок хліба
- 6 скибочок моцарели
- 1 великий помідор
- Трохи подрібненого базиліку
- 2 столові ложки оливкової олії
- Сіль, чорний перець — за смаком
Скибочки хліба збризніть оливковою олією та викладіть у форму для запікання (форму для запікання змащувати не потрібно). Помідор подрібніть. У тарілці перемішайте помідор, базилік, сіль та перець. На кожну скибочку хліба викладіть трохи овочевої суміші, потім скибочку моцарели та знову трохи овочевої суміші. Поставте брускету в духовку та запікайте до готовності або поки не розплавиться сир. Смачного!
Брускета з помідорами чері й сиром проволоне — рецепт
- 7–8 скибочок хліба (чіабати, багета)
- Чверть цибулини
- 1 чашка нарізаних кубиками помідорів чері
- 1–2 зубчики часнику, подрібненого
- Чверть чашки нарізаного кубиками сиру проволоне
- Чверть чашки подрібненого базиліку
- 1 столова ложка оливкової олії
- Сіль, перець — за смаком
Скибочки хліба підсмажте в духовці, збризніть оливковою олією та натріть часником. Подрібнену цибулю, помідори, сир, базилік перемішайте в тарілці. Викладіть овочеву суміш на скибочки хліба — і можна подавати на стіл. Смачного!
Читайте також: 5 смачних сендвічів, від яких неможливо відірватися
Брускета з двома видами сиру — рецепт
- 7 скибочок хліба (чіабати, багета)
- 2 сливовидних помідори
- 7 скибочок моцарели
- 7 скибочок проволоне
- 1 столова ложка подрібненого свіжого базиліку
- Часниковий порошок, сухий орегано, білий перець — за смаком
Помідори наріжте тоненькими скибочками. Скибочки хліба змастіть з обох сторін оливковою олією. Викладіть скибочки хліба у форму для запікання. На кожну скибочку хліба покладіть скибочку помідора й трошки базиліку, додайте дрібку орегано, часникового порошку та білого перцю. Зверху покладіть по скибочці моцарели та проволоне. Додайте ще по скибочці помідора. Запікайте в духовці до готовності або поки сир не розплавиться. Смачного!
Брускета з кисломолочним сиром та редискою — рецепт
- Кілька скибочок чіабати
- 1 пучок редиски
- Гілочка зеленої цибулі
- 200 грамів кисломолочного сиру
- Сіль, перець — за смаком
itemprop="recipeInstructions"Редиску наріжте тоненькими кружечками. Зелену цибулю подрібніть. Скибочки хліба підсушіть в тостері або духовці. Зверху на хліб викладіть сир і шматочки редиски, посоліть та поперчіть, додайте подрібнену цибулю. Смачного!
Читайте також: Чим корисна редиска та що з нею приготувати — 5 простих ідей
Брускета з помідорами та сиром сулугуні — рецепт
- 7 скибочок хліба (чіабати, багета)
- 2 великих стиглих помідори
- 7 скибочок сиру сулугуні
- 2 зубчики часнику
- Трошки оливкової олії
- Сіль, перець — за смаком
- Кілька листочків свіжого базиліку
Скибочки хліба змастіть оливковою олією з обох сторін та підсмажте в духовці до хрусткої скоринки. Помідори наріжте скибочками й поперчіть. Зубчики часнику натріть на тертці над скибочками хліба. Зверху на скибочки хліба покладіть скибочки помідора та сулугуні. Поставте брускету в духовку, щоб розплавився сир. Готову брускету прикрасьте листям базиліку. Смачного!
За матеріалами geniuskitchen.com, jocooks.com, allrecipes.com, georgianjournal.ge, gourmandasia.com
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття