Menu
Що таке брускета та з чим її готувати — 5 рецептів

Що таке брускета та з чим її готувати — 5 рецептів

Брускета з моцарелою та базиліком, брускета з помідорами та сиром проволоне, брускета з кисломолочним сиром та редискою, брускета з помідорами та сиром сулугуні — у цій статті розповідаємо, яка буває брускета та як її готувати.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Брускета (bruschetta) — це італійська закуска, яка традиційно подається перед основними стравами. Відмінність брускети від бутерброду полягає в тому, що хліб для брускети, як правило, підсмажують на сковороді без масла, на решітці або на грилі.

Які інгредієнти потрібні для брускети

  • Для приготування брускети потрібен білий хліб, багет або батон. Ідеально підходить італійський білий хліб чіабата.
  • Як правило, для приготування брускети потрібен сир. Оскільки брускета — італійська страва, то це, звичайно ж, моцарела і проволоне. Крім того, можна приготувати брускету з кисломолочним сиром і з розсільним сиром сулугуні.
  • З овочів, брускету зазвичай готують з помідорами, цибулею, а також із зеленню.

брускети

Читайте також: Як приготувати гарячі бутерброди в духовці — швидко, смачно, поживно

Брускета з помідорами та моцарелою — рецепт

  • 6 скибочок хліба
  • 6 скибочок моцарели
  • 1 великий помідор
  • Трохи подрібненого базиліку
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • Сіль, чорний перець — за смаком

моцарела

Скибочки хліба збризніть оливковою олією та викладіть у форму для запікання (форму для запікання змащувати не потрібно). Помідор подрібніть. У тарілці перемішайте помідор, базилік, сіль та перець. На кожну скибочку хліба викладіть трохи овочевої суміші, потім скибочку моцарели та знову трохи овочевої суміші. Поставте брускету в духовку та запікайте до готовності або поки не розплавиться сир. Смачного!

моцарела брускета

Брускета з помідорами чері й сиром проволоне — рецепт

  • 7–8 скибочок хліба (чіабати, багета)
  • Чверть цибулини
  • 1 чашка нарізаних кубиками помідорів чері
  • 1–2 зубчики часнику, подрібненого
  • Чверть чашки нарізаного кубиками сиру проволоне
  • Чверть чашки подрібненого базиліку
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • Сіль, перець — за смаком

провволонне

Скибочки хліба підсмажте в духовці, збризніть оливковою олією та натріть часником. Подрібнену цибулю, помідори, сир, базилік перемішайте в тарілці. Викладіть овочеву суміш на скибочки хліба — і можна подавати на стіл. Смачного!

бпускета з провволонне

Читайте також: 5 смачних сендвічів, від яких неможливо відірватися

Брускета з двома видами сиру — рецепт

  • 7 скибочок хліба (чіабати, багета)
  • 2 сливовидних помідори
  • 7 скибочок моцарели
  • 7 скибочок проволоне
  • 1 столова ложка подрібненого свіжого базиліку
  • Часниковий порошок, сухий орегано, білий перець — за смаком

провволонне копченний

Помідори наріжте тоненькими скибочками. Скибочки хліба змастіть з обох сторін оливковою олією. Викладіть скибочки хліба у форму для запікання. На кожну скибочку хліба покладіть скибочку помідора й трошки базиліку, додайте дрібку орегано, часникового порошку та білого перцю. Зверху покладіть по скибочці моцарели та проволоне. Додайте ще по скибочці помідора. Запікайте в духовці до готовності або поки сир не розплавиться. Смачного!

провволонне копченний на брускеті

Брускета з кисломолочним сиром та редискою — рецепт

  • Кілька скибочок чіабати
  • 1 пучок редиски
  • Гілочка зеленої цибулі
  • 200 грамів кисломолочного сиру
  • Сіль, перець — за смаком

сир

itemprop="recipeInstructions"Редиску наріжте тоненькими кружечками. Зелену цибулю подрібніть. Скибочки хліба підсушіть в тостері або духовці. Зверху на хліб викладіть сир і шматочки редиски, посоліть та поперчіть, додайте подрібнену цибулю. Смачного!

брускета з редискою

Читайте також: Чим корисна редиска та що з нею приготувати — 5 простих ідей

Брускета з помідорами та сиром сулугуні — рецепт

  • 7 скибочок хліба (чіабати, багета)
  • 2 великих стиглих помідори
  • 7 скибочок сиру сулугуні
  • 2 зубчики часнику
  • Трошки оливкової олії
  • Сіль, перець — за смаком
  • Кілька листочків свіжого базиліку

сулугуні

Скибочки хліба змастіть оливковою олією з обох сторін та підсмажте в духовці до хрусткої скоринки. Помідори наріжте скибочками й поперчіть. Зубчики часнику натріть на тертці над скибочками хліба. Зверху на скибочки хліба покладіть скибочки помідора та сулугуні. Поставте брускету в духовку, щоб розплавився сир. Готову брускету прикрасьте листям базиліку. Смачного!

брускети

За матеріалами geniuskitchen.com, jocooks.com, allrecipes.com, georgianjournal.ge, gourmandasia.com

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

1247

Як приготувати печиво на сковороді — швидко і смачно

Печиво на сковороді — це швидке і просте рішення для смачного десерту до чаю.
846

Готуємо низькокалорійні десерти — 4 корисних рецепти

Готуємо низькокалорійні десерти — 4 корисних рецепти
825

Як приготувати ідеальний бефстроганов — рецепти і поради

Як приготувати ідеальний бефстроганов — рецепти і поради
806

Готуємо ароматні сметанні кекси — смачні рецепти

Сметанний кекс — це ароматний, рум'яний і дуже повітряний десерт, який відмінно підійде…
582

Що приготувати з тріски — смачні рецепти

Що приготувати з тріски — смачні рецепти
552

Готуємо смачні турецькі супи — рецепти і поради

Готуємо смачні турецькі супи — рецепти і поради
532

Як приготувати фаршировані кальмари — поради і рецепти

Як приготувати фаршировані кальмари — поради і рецепти
451

Корисно і просто — готуємо пасту із цукіні

Паста з цукіні — це відмінна альтернатива класичній пасті. Прекрасне рішення для тих, хто…