Що таке бакл та як його готувати — прості рецепти смачної випічки
Смачний пиріг з яблучною начинкою, класичний бакл з лохиною, ягідний бакл з малиною та полуницею — у цій статті розповідаємо, як приготувати смачний десерт.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Бакл — це страва американської кухні, смачний десерт, який готують з фруктовою та ягідною начинкою: з лохиною, персиками, полуницею, малиною, грушами, яблуками. У цій статті ми підібрали три рецепти: яблучний бакл, класичний бакл з лохиною, а також ягідний бакл з малиною та полуницею.
Як приготувати яблучний бакл — рецепт
З яблуками можна приготувати багато простих та смачних десертів: яблучну шарлотку, манник з яблучною начинкою, яблучні оладки та панкейки, яблучний пиріг «Браун Бетті» та яблучний крісп. Також, з яблучною начинкою можна приготувати смачний бакл. Для цього знадобляться інгредієнти:
- 1 чашка борошна
- 1 чашка цукру
- 1 чайна ложка розпушувача
- 0,5 чайної ложки солі
- 0,5 чайної ложки меленої кориці
- Дрібка меленого мускатного горіха
- 1 збите яйце
- 0,5 чашки розтопленого вершкового масла
- 3 великих яблука
Яблука наріжте скибочками та викладіть на дно форми для запікання. У великій мисці перемішайте сипучі інгредієнти, додайте яйце та перемішайте, щоб вийшло сипке тісто (це можна зробити за допомогою міксера). Викладіть тісто поверх яблук, полийте розтопленим вершковим маслом. Поставте яблучний бакл в гарячу духовку на 40 хвилин або до готовності. Смачного!
Читайте також: Що приготувати з яблуками — прості ідеї для цих вихідних
Класичний бакл з лохиною — як приготувати
Бакл, як і інші фруктово-ягідні десерти (коблер, крамбл, крісп, мафіни), готується з різною начинкою, проте класичний — це бакл з лохиною. Щоб приготувати тісто для пирога з лохиною, знадобляться інгредієнти:
- 2 чашки борошна
- 2 чайні ложки розпушувача
- Чверть чайної ложки солі
- Чверть чашки м'якого вершкового масла
- Три чверті чашки цукру
- 1 яйце
- 0,5 чашки молока
- 2 чашки лохини
Вершкове масло добре збийте з цукром, додайте яйце. В окремій мисці перемішайте сипучі інгредієнти: борошно, розпушувач та сіль. З'єднайте рідкі й сипучі інгредієнти та перемішайте, потроху додаючи молоко. Вкладіть в тісто ягоди. Форму для запікання змастіть маслом. Вилийте тісто у форму. Тепер можна приготувати посипку для пирога — для цього знадобляться інгредієнти:
- Дві третини чашки цукру
- 0,5 чашки борошна
- 0,5 чайної ложки кориці
- Третина чашки холодного вершкового масла
Перемішайте цукор, борошно та корицю. Масло наріжте кубиками. Перемішайте масло з сипучими інгредієнтами, щоб вийшло сипке тісто. Викладіть посипку поверх пирога та поставте пиріг в гарячу духовку на 40–45 хвилин або до готовності. Смачного!
Читайте також: Що приготувати з лохиною — прості рецепти смачних десертів
Ягідний бакл з малиною та полуницею — рецепт
Ягідний бакл можна приготувати не тільки з лохиною, але й з іншими ягодами, наприклад, з малиною та полуницею. Візьміть інгредієнти:
- 1 чашку м'якого вершкового масла (0,5 чашки для тіста та 0,5 чашки для посипки)
- 1 чашку цукру (0,5 чашки для тіста та 0,5 чашки для посипки)
- 1 яйце
- 2,5 чашки борошна (2 чашки для тіста та 0,5 чашки для посипки)
- 2,5 чайні ложки розпушувача
- Чверть чайної ложки солі
- Три чверті чашки йогурту без добавок
- 2 чашки малини
- 2 чашки полуниці
- Неповну чайну ложку меленої кориці
Половину чашки м'якого масла збийте з половиною чашки цукру, додайте яйце, розпушувач та сіль. Додайте одну чашку борошна, йогурт, ще одну чашку борошна — постійно помішуючи. Форму для запікання змастіть маслом, вилийте тісто в форму, зверху викладіть ягоди. Тепер приготуйте посипку: перемішайте півчашки цукру, півчашки борошна, півчашки вершкового масла та корицю. Розподіліть посипку поверх ягід та поставте пиріг в гарячу духовку приблизно на 75 хвилин або до готовності. Перед тим, як подавати на стіл, охолодіть. Смачного!
За матеріалами tasteofhome.com, onsuttonplace.com, allrecipes.com
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття