Що приготувати з курячої печінки – рецепти і секрети
Що приготувати з курячої печінки – рецепти і секрети
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Багато хто вважає, що куряча печінка – примхливий продукт, але насправді приготувати її можна досить швидко і дуже смачно. А щоб ваша страва вийшла незабутньою, враховуйте такі нюанси приготування курячої печінки:
- Печінка повинна бути охолодженою, але не замороженою. В такому випадку ви отримаєте ніжну і апетитну страву, яка при готуванні збереже весь сік всередині і сформує рум'яну смачну скоринку.
- Не соліть курячу печінку перед обсмажуванням. Весь сік вийде, і ви не отримаєте соковитої та смачної страви. Також слід обсушити печінку перед приготуванням за допомогою кухонного рушника.
- Перекладайте печінку на сковороду поступово, а не всю відразу. Таким чином вона не буде варитися у власному соку і вийде дуже ніжною.
- Щоб перевірити готовність печінки просто натисніть пальцем на її м'якоть. Вона не повинна бути твердою, а лише трішки щільнішою, ніж у сирому вигляді. Перед смаженням спробуйте натиснути пальцем на печінку, щоб відчути, яка вона. Таким чином вам буде легше визначити, коли пора знімати сковороду з вогню.
Паштет з курячої печінки з сиром і часником – рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 кг курячої печінки
- 1 гол. ріпчастої цибулі
- 1 морква
- 200 мл вершків
- 200 г вершкового масла
- 4 ст. л. рослинної олії
- 3 зуб. часнику
- 100 г тертого сиру
- сіль і перець – за смаком
- майоран – за смаком
Печінку очистіть і обсмажте на олії. Подрібніть цибулю та моркву і також обсмажте на олії. Додайте майоран, посоліть і поперчіть. Потім додайте обсмажену печінку і влийте вершки. Тушкуйте на повільному вогні до загустіння.
Потім остудіть масу і додайте масло, тертий сир, подрібнений часник. Перемішайте за допомогою блендера. Перекладіть масу в жароміцний посуд і відправте в духовку на півгодини при температурі 150 градусів.
Більше про те, як приготувати паштет, ми розповідали в статті Як приготувати домашній паштет – рецепти і секрети
Куряча печінка з яблуками і імбиром – рецепт
Для приготування вам знадобитися:
- 300 г курячої печінки
- 2 ст. л. цукру
- 1,5 яблука
- 30 г імбир
- 1 ст. л. рослинної олії
- 100 мл білого вина
- червоний винний оцет – за смаком
Обсмажте печінку на підігрітій рослинній олії. Посоліть і поперчіть. Очистіть яблука, наріжте шматочками і також обсмажте на олії. Додайте цукор і подрібнений імбир. Як тільки цукор почне карамелізуватися, влийте вино і смажте яблука протягом 10-15 хвилин. Потім додайте сюди печінку і збризніть винним оцтом. Готово!
Куряча печінка в карамелі з яблуками – рецепт
Вам знадобиться:
- 25 г цукру
- 2 яблука
- 300 г курячої печінки
- 50 г вершкового масла
- сіль – за смаком
Вершкове масло розтопіть на сковороді разом з цукром, постійно помішуючи, поки не з'явиться золотистий колір. Яблука очистіть і наріжте соломкою. Додайте в сковороду і прогрійте їх, помішуючи дві хвилини. Потім додайте курячу печінку і починайте обсмажувати її близько двох хвилин. Поперчіть і посоліть суміш, а потім смажте ще 5 хвилин, постійно помішуючи. Готово!
Більше цікавих рецептів – в статті Як приготувати курячу печінку – секрети і рецепти
Читайте також: Чим корисна яловича печінка і як її готувати – смачні рецепти зі сметаною
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття