
Як приготувати домашній паштет – рецепти і секрети
Паштет – проста і дуже смачна закуска. Її можна робити з печінки, риби, м'яса, овочів, грибів і навіть трюфелів, додаючи пряні спеції, зелень, горіхи або оливки. Така страва – відмінний варіант для сніданку, перекусу або начинки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Паштет – проста і дуже смачна закуска. Її можна робити з печінки, риби, м'яса, овочів, грибів і навіть трюфелів, додаючи пряні спеції, зелень, горіхи або оливки. Така страва – відмінний варіант для сніданку, перекусу або начинки.
Щоб приготувати ніжний та смачний паштет – дотримуйтесь таких порад і рекомендацій:
- Обов'язково добре подрібніть паштет, щоб він був однорідним і мав консистенцію пасти.
- Солити паштет найкраще перед подрібненням, щоб отримати однорідний смак.
- Зелень для паштету можна використовувати як свіжу, так і злегка відварену. У другому випадку смак закуски буде більш яскраво виражений.
- Якщо печінку опустити на кілька хвилин в кип'ячену воду, ви можете легко її обробити, звільнивши від плівки і зробивши її більш м'якою та ніжною. А для справжнього вершкового смаку, печінку перед приготуванням вимочіть в молоці близько години.
- Для м'ясного паштету використовуйте тільки свіже м'ясо без кісточок та сухожилля. Пропустіть м'ясо через м'ясорубку, перетріть через сито і ви отримаєте неймовірно ніжний паштет.
- Щоб паштет не був сухим можна додавати сметану, жирні вершки, бульйон. Для м'ясних паштетів рекомендується спробувати залити його вином або коньяком. Він придбає оригінальний смак і відмінний аромат.
- Для рибних паштетів найкраще використовувати тільки філе риби без шкіри і кісточок, щоб не зіпсувати колір страви.
- В якості добавок використовуйте зелень, спеції, цибулю, моркву, сметану, бульйон, вершки і варені яйця. Тоді страва набуде більш яскравого смаку.
- Зберігати печінкові, овочеві, м'ясні паштети рекомендується не більше 3-х діб в холодильнику, а рибні – не більш 2-х діб.
Пропонуємо вам приготувати дуже прості і апетитні рецепти паштетів.
Ніжний курячий паштет
- куряча печінка – 500 г
- морква велика – 1 шт.
- цибуля велика – 1 шт.
- вершкове масло – 100 г
- сіль та перець – за смаком
Варіть печінку протягом 15 хвилин в підсоленій воді, а потім відкиньте на друшляк. Тим часом наріжте цибулю на середні кубики, а моркву натріть на крупній тертці. У розтопленому вершковому маслі посмажте цибулю і моркву до готовності. Перекладіть печінку і піджарку в блендер, посоліть, поперчіть та подрібніть до однорідної маси. Готово!
Морквяний паштет
- морква – 1 кг
- оливкова олія – 2/3 чашки
- мелений кмин – 1 ч. л.
- мелений імбир – щіпка
- часник – 2 зубчики
- червоний винний оцет – 2 ст. л.
- харісса – 2 ч. л.
- сіль та перець – за смаком
Перекладіть моркву в каструлю залитою водою і варіть до м'якості протягом 10 хвилин. Потім перекладіть на деко для випічки, збризніть оливковою олією і готуйте в розігрітій до 200 °C духовці близько 20 хвилин. Перемістіть моркву в блендер, додайте часник, оцет, харіссу та спеції. Поступово вливайте масло і збивайте до однорідної маси. Посоліть, поперчіть за смаком і готово. Смачного!
Грибний паштет з вершковим сиром
- оливкова олія – 1 ст. л.
- цибуля-шалот – 50 г
- гриби шиітаке – 125 г
- печериці – 75 г
- часник – 1 зубчик
- свіжа петрушка – 1 ст. л.
- вершковий сир – 50 г
- соєвий соус – 1 ч. л.
- сіль та перець – за смаком
Подрібніть цибулю-шалот і обсмажте до золотистої скоринки. Додайте тонко нарізані гриби і готуйте до тих пір, поки вся рідина не випарується і гриби не стануть м'якими. Посоліть і поперчіть їх. Подрібніть часник і додайте в сковороду. Протушкуйте близько хвилини, потім додайте соєвий соус та петрушку. Ретельно перемішайте, зніміть з вогню і дайте охолонути.
Гриби перекладіть на обробну дошку і дрібно наріжте. Потім змішайте з вершковим сиром і подавайте з тостами. Смачного!
Читайте також: Швидко та смачно — прості ідеї для закуски нашвидку
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття