Menu
Що приготувати з яблук – осінні рецепти

Що приготувати з яблук – осінні рецепти

Пропонуємо вам приготувати по-справжньому осінні страви з яблук, які сподобаються всій родині.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Яблука дуже широко використовуються в кулінарії. Це й не дивно, адже страви виходять неймовірно смачними і апетитними, а чого тільки вартий їх аромат. Пропонуємо вам приготувати по-справжньому осінні страви з яблук, які сподобаються всій родині.

Яблучний пиріг з карамеллю – рецепт

Яблучний пиріг з карамеллю

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 300 г листкового дріжджового тіста
  • 3-4 кислих яблук
  • 100 г + 1 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. вершкового масла

Вершкове масло

  • 10 г кориці
  • 0, 5 лимона

Очистіть яблука і видаліть серцевини. Наріжте їх дольками і збризніть лимонним соком. Додайте 1 ст. л. цукру і корицю. Добре перемішайте.

Приготуйте карамель. Перекладіть в сковороду 100 г цукру, 1 ст. л. вершкового масла і розігрійте на сильному вогні. Постійно помішуйте лопаткою. Потім викладіть дольки яблук в сковороду по колу і продовжуйте гріти на вогні близько 15 хвилин.

З листкового тіста зробіть коло, трішки більше, ніж сковорода з карамеллю і яблуками. Потім помістіть цей круг поверх яблук, а краї підіткніть під яблука. Зробіть кілька проколів на поверхні тіста і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на пів години. Готово!

Про те, як приготувати смачну випічку читайте в статті Як спекти смачну шарлотку з яблуками — шарлотка на кефірі, ряжанці та сметані

Млинці з яблуками в карамелі – рецепт

Млинці з яблуками в карамелі

Візьміть інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 600 мл молока

Молоко

  • 200 мл води
  • 12 ст. л. пшеничного борошна
  • 2 ст. л. цукру
  • 1/2 ч. л. соди
  • 2 ст. л. нерафінованої соняшникової олії
  • сіль – за смаком

Яйця збийте з цукром, поступово вливаючи молоко. Додайте просіяне борошно, сіль і продовжуйте збивати до однорідного стану.

Розбавте соду зі склянкою води і влийте в тісто. Продовжуйте перемішувати. Потім додайте олію.

Розігрійте і змастіть вершковим маслом сковороду. Обсмажте млинці.

Яблука почистіть, видаліть серцевини і наріжте на кубики. Посипте корицею і цукром та перекладіть на розігріту сковороду. Смажте до тих пір, поки цукор не розтане. Загорніть яблука в млинці, як в конвертик і обсмажте з обох сторін.

Готово!

Яблучний суп – рецепт

Яблучний суп

Вам знадобиться:

  • 2 середні цибулини
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 1,5 ст. л. порошку карі
  • 2 см свіжого кореня імбиру
  • 3 кислих зелених яблука
  • 2 середніх картоплини
  • 3,5 ст. курячого бульйону
  • 1 ч. л. крупної солі
  • 1/2 ст. вершків

Вершки

  • 1/2 ч. л. меленого чорного перцю

Візьміть товстостінну каструлю і розтопіть вершкове масло на середньому вогні. Обсмажте подрібнену цибулю до напівпрозорого стану. Потім всипте порошок карі, тертий імбир і смажте протягом 1 хвилини. Картоплю очистіть і наріжте кубиками, а яблука – дольками. Додайте їх в каструлю. Влийте курячий бульйон і посоліть. Доведіть до кипіння і варіть ще 15 хвилин. Потім дайте трохи охолонути і подрібніть суміш за допомогою блендера. Змішайте з вершками, сіллю і перцем. Підігрійте ще раз на середньому вогні. Потім розлийте по тарілках і подавайте до столу. Смачного!

Читайте також: Що приготувати з яблуками — прості ідеї для цих вихідних

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття