Що приготувати з яблук – осінні рецепти
Пропонуємо вам приготувати по-справжньому осінні страви з яблук, які сподобаються всій родині.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Яблука дуже широко використовуються в кулінарії. Це й не дивно, адже страви виходять неймовірно смачними і апетитними, а чого тільки вартий їх аромат. Пропонуємо вам приготувати по-справжньому осінні страви з яблук, які сподобаються всій родині.
Яблучний пиріг з карамеллю – рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 300 г листкового дріжджового тіста
- 3-4 кислих яблук
- 100 г + 1 ст. л. цукру
- 1 ст. л. вершкового масла
- 10 г кориці
- 0, 5 лимона
Очистіть яблука і видаліть серцевини. Наріжте їх дольками і збризніть лимонним соком. Додайте 1 ст. л. цукру і корицю. Добре перемішайте.
Приготуйте карамель. Перекладіть в сковороду 100 г цукру, 1 ст. л. вершкового масла і розігрійте на сильному вогні. Постійно помішуйте лопаткою. Потім викладіть дольки яблук в сковороду по колу і продовжуйте гріти на вогні близько 15 хвилин.
З листкового тіста зробіть коло, трішки більше, ніж сковорода з карамеллю і яблуками. Потім помістіть цей круг поверх яблук, а краї підіткніть під яблука. Зробіть кілька проколів на поверхні тіста і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на пів години. Готово!
Про те, як приготувати смачну випічку читайте в статті Як спекти смачну шарлотку з яблуками — шарлотка на кефірі, ряжанці та сметані
Млинці з яблуками в карамелі – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 3 яйця
- 600 мл молока
- 200 мл води
- 12 ст. л. пшеничного борошна
- 2 ст. л. цукру
- 1/2 ч. л. соди
- 2 ст. л. нерафінованої соняшникової олії
- сіль – за смаком
Яйця збийте з цукром, поступово вливаючи молоко. Додайте просіяне борошно, сіль і продовжуйте збивати до однорідного стану.
Розбавте соду зі склянкою води і влийте в тісто. Продовжуйте перемішувати. Потім додайте олію.
Розігрійте і змастіть вершковим маслом сковороду. Обсмажте млинці.
Яблука почистіть, видаліть серцевини і наріжте на кубики. Посипте корицею і цукром та перекладіть на розігріту сковороду. Смажте до тих пір, поки цукор не розтане. Загорніть яблука в млинці, як в конвертик і обсмажте з обох сторін.
Готово!
Яблучний суп – рецепт
Вам знадобиться:
- 2 середні цибулини
- 1 ст. л. вершкового масла
- 1,5 ст. л. порошку карі
- 2 см свіжого кореня імбиру
- 3 кислих зелених яблука
- 2 середніх картоплини
- 3,5 ст. курячого бульйону
- 1 ч. л. крупної солі
- 1/2 ст. вершків
- 1/2 ч. л. меленого чорного перцю
Візьміть товстостінну каструлю і розтопіть вершкове масло на середньому вогні. Обсмажте подрібнену цибулю до напівпрозорого стану. Потім всипте порошок карі, тертий імбир і смажте протягом 1 хвилини. Картоплю очистіть і наріжте кубиками, а яблука – дольками. Додайте їх в каструлю. Влийте курячий бульйон і посоліть. Доведіть до кипіння і варіть ще 15 хвилин. Потім дайте трохи охолонути і подрібніть суміш за допомогою блендера. Змішайте з вершками, сіллю і перцем. Підігрійте ще раз на середньому вогні. Потім розлийте по тарілках і подавайте до столу. Смачного!
Читайте також: Що приготувати з яблуками — прості ідеї для цих вихідних
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття