
Що приготувати з батату — смачні рецепти
Батат — це прекрасна заміна традиційної картоплі. Більш того, цей продукт дуже корисний, оскільки містить безліч вітамінів і цінних мінералів.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Батат — це прекрасна заміна традиційної картоплі. Більш того, цей продукт дуже корисний, оскільки містить безліч вітамінів і цінних мінералів. Пропонуємо вам кілька смачних рецептів, які зобов'язані стати вашими коронними стравами.
Солодка картопля, запечена з медом і корицею — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 4 солодкі картоплини
- 1/4 ст. оливкової олії (плюс ще трохи, щоб полити картоплю після приготування)
- 1/4 ст. меду
- 2 ч. л. кориці
- сіль і перець — за смаком
Картоплю очистіть і наріжте невеликими кубиками. Викладіть у форму для запікання і полийте медом, оливковою олією, потім присипте корицею, сіллю і перцем.
Відправте в розігріту духовку до 190 градусів на 25-30 хвилини. Потім викладіть по тарілках і збризніть оливковою олією.
Смачного!
Запіканка з солодкої картоплі та горіховою посипкою — рецепт
Вам знадобляться:
- 1,6 кг. очищеного і нарізаного шматочками солодкої картоплі
- 1/3 ст. меду
- 1 яйце
- 1 ч. л. меленої кориці
- 1/4 ч. л. меленого мускатного горіха
- 1/8 ч. л. меленого імбиру
- 1 ст. л. коричневого цукру
- 1/3 ст. дрібно нарізаних горіхів пекан
- сіль — за смаком
- рослинна олія
Візьміть форму для випічки і змастіть рослинною олією. Поставте картоплю готуватися на пару протягом 20-25 хвилин. Потім перекладіть в миску і дайте трохи охолонути. Додайте мед, яйця, 1/2 ч. л. кориці, мускатного горіха, імбиру і 1/2 ч. л. солі. Перемішайте все з допомогою міксера до однорідної консистенції.
Отриману суміш перекладіть у форму для випічки. В окремій мисці з'єднайте коричневий цукор, горіхи пекан і корицю, що залишилася. Посипте цією сумішшю картоплю і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
Готово!
Більше цікавих рецептів: Ніжна сирна запіканка – рецепти і секрети приготування
Оладки з солодкої картоплі — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 225 гр. картоплі
- 225 гр. солодкої картоплі
- 1/2 головки цибулі середнього розміру
- 2 ст. л. пшеничного борошна
- 1 ч. л. крупної солі
- щіпка кайенского перцю
- 1 злегка збите яйце
- рослинна олія
- 4 ч. л. сметани
- 4 ч. л. хрону з буряком або звичайного хрону
- 2-3 гілочки петрушки
Розігрійте духовку до 90 градусів, встановивши усередині решітки.
Візьміть велику миску і натріть цибулю. Додайте терту картоплю. Добре перемішайте масу, щоб картопля не потемніла. Потім відіжміть зайву рідину за допомогою кухонного рушника. Додайте борошно, яйця, кайенский перець, сіль і добре перемішайте.
Розігрійте в сковороді рослинну олію. Обсмажте оладки з обох боків до золотистого кольору, потім відправте в духовку на решітки на кілька хвилин.
Подавайте зі сметаною.
Читайте також: Готуємо незвичайні і смачні страви з моркви — рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття