
Що приготувати з ананасів – незвичайні і смачні рецепти
Що приготувати з ананасів – незвичайні і смачні рецепти
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Всі ми звикли бачити ананаси в складі різних смузі, коктейлів та десертів. І не дарма, адже цей тропічний фрукт дарує пікантності, соковитості та аромату будь-якій страві.
До того ж ананаси дуже корисні. Його м`якоть на 85% складається з води, але не дивлячись на це, в ньому містяться вітаміни А, В1, В2, В12, РР, залізо, калій, цинк, кальцій, мідь, магній, йод, марганець, а ще – лимонна і аскорбінова кислоти.
Пропонуємо вам від простих до найоригінальніших рецептів страв з ананасів, які урізноманітнюють ваше звичне меню.
Ананасові мафіни – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 2 склянки борошна
- 150 г цукру
- 1 яйце
- 60 мл рослинної олії
- 250 мл сметани
- 100 г волоських горіхів
- 400 г консервованих ананасів
- 1 ч. л. розпушувач
- 3 ст. л. цукрової пудри
- дрібка солі
З'єднайте яйце, сметану, масло і цукор. Добре перемішайте до однорідності. Додайте просіяне борошно, розпушувач та сіль. Вимісіть тісто.
Наріжте ананаси кубиками і подрібніть волоські горіхи. Перекладіть в тісто і ретельно перемішайте.
Розкладіть тісто по силіконовим формочках для мафінів. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Готові мафіни посипте цукровою пудрою і можете подавати.
Смачного!
Медові ананаси на грилі – рецепт
Візміть інгредієнти:
- 1 цілий ананас
- 2 ст. л. меду
- 1 ст. л. соку лайма
- 4 ст. л. кокосової стружки
Розріжте ананас на 8 кружечків. За бажанням шкірку можна зрізати.
В окремій мисці збийте сік лайма з медом. За допомогою пензлика змастіть ананас отриманою сумішшю.
Нагрійте гриль (можна взяти гриль-сковороду) до середньої температури і змастіть рослинною олією. Потім смажте ананаси по 3 хвилини з кожного боку.
При подачі посипте кокосовою стружкою. Можна прикрасити кулькою кокосового морозива.
Готово!
Читайте також: Скони, мафіни, печиво — три рецепти солоної випічки з сиром чеддер
Млинці з начинкою з ананаса – рецепт
Вам знадобиться:
- 50 г вершкового масла
- 7 кілець ананаса
- 25 г коричневого цукру
- 0, 5 склянки кокосового молока
- 1,5 склянки борошна
- 1 ст. л. цукру
- 1 стакан молока
- 1 ч. л. солі
- 13 г розпушувача
У великій сковороді розігрійте 1 ст. л. вершкового масла. Обсмажте кільця ананаса з обох сторін, щоб вони трохи підрум’янились і всипте коричневий цукор. Продовжуйте смажити, поки цукор не розчиниться.
Перекладіть ананаси в тарілку. У сковороду з сиропом додайте кокосове молоко і доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Потім зніміть з вогню і дайте сиропу охолонути.
В окремій мисці з'єднайте розпушувач, борошно, сіль і цукор. Добре помішуючи, влийте молоко. Перемішайте до однорідної консистенції. Потім розтопіть масло, що залишилося і додайте в отриману суміш.
Розігрійте і змастіть маслом велику сковороду. Налийте трохи тіста, поміщаючи в центр кожного млинця по одному колечку ананаса. Обсмажте млинці з обох боків до золотистого кольору. Полийте кокосовим сиропом і подавайте до столу.
Смачного!
Більше смачних рецептів – в статті Як та на чому приготувати смачні тонкі млинці — 5 рецептів
Смузі з ананаса та шпинату – рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 340 г шматочків ананаса
- 60 г свіжого шпинату
- 1 банан
Всі інгредієнти змішайте за допомогою блендера. Додайте насіння чіа – за бажанням. Якщо смузі буде несолодким, можна додати мед або цукор.
Смачного!
Ще більше рецептів смузі читайте в статті Готуємо смузі з користю для шлунку та фігури
Ананас в клярі – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 1 ананас
- 200 г пшеничного борошна
- 2 яйця
- 250 мл білого сухого вина
- 1 ч. л. цукру
- 1/2 ч. л. рослинної олії
- сіль і цукрова пудра – за смаком
Очистіть і наріжте ананас на кружечки, вирізавши серцевину. Викладіть їх на паперові рушники.
Перетріть жовтки з сіллю і цукром. Додайте вино, борошно і добре перемішайте. Збийте білки і акуратно з'єднайте з тістом.
Розігрійте масло. Обваляйте ананаси в клярі і обсмажити до золотистого кольору. Потім викладіть їх на серветку, щоб стік весь жир. Посипте цукровою пудрою і подавайте до столу.
Готово!
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття