Menu
Перші страви — як швидко приготувати смачний грибний суп

Перші страви — як швидко приготувати смачний грибний суп

Грибний суп з плавленим сиром чеддер, грибний суп з картоплею та плавленими сирками, грибний суп з сиром «Янтар» — у цій статті ми підібрали прості рецепти смачних грибних супів.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Існує багато смачних страв, які можна приготувати з грибами, і одна з них — це грибний суп. Грибний суп з плавленим сиром чеддер, грибний суп з сиром «Янтар» та грибний суп з плавленим сирком «Дружба» — у цій статті ми розповімо, як та з чим можна приготувати смачний грибний суп.

Грибний суп з плавленим сиром чеддер — рецепт

Чеддер — один з найвідоміших у світі сирів. Він широко використовується в кулінарії: з чеддером готують сендвічі, запіканки, макарони, піцу і, звичайно ж, супи. Пропонуємо вам простий рецепт грибного супу з плавленим сиром чеддер (готується в середньому 45 хвилин). Вам знадобляться інгредієнти:

  • 0,5 кг печериць або лісових грибів
  • 2,5 столові ложки вершкового масла
  • 2 столові ложки борошна
  • Кілька гілочок зеленої цибулі
  • 0,5 літра молока
  • 0,5 літра курячого або овочевого бульйону
  • 200 грамів сиру чеддер (або іншого твердого сиру, який добре плавиться)
  • Кілька гілочок петрушки та сухарики (щоб прикрасити суп)

Чеддер

Гриби дрібно наріжте, зелену цибулю подрібніть, чеддер натріть на тертці. На сковороді розтопіть вершкове масло, додайте гриби та цибулю, протушкуйте протягом приблизно 5 хвилин. Додайте борошно, добре перемішайте. Постійно помішуючи, вилийте на сковороду бульйон та молоко, протушкуйте на середньому вогні приблизно 20 хвилин або до готовності. Якщо потрібно, посоліть та поперчіть, додайте приправи за смаком. Коли гриби будуть готові, додайте подрібнений чеддер й трохи потримайте суп на плиті, щоб сир розплавився. Подавайте з зеленню та сухариками. Смачного!

гриби

Читайте також: Меню сирного гурмана — 10 фактів та причин полюбити сир чеддер

Грибний суп з плавленими сирками — рецепт

Багато смачних страв можна приготувати зі звичайними плавленими сирками, такими як сирок «Дружба», «Вершковий», «Голландський», «Російський». Щоб приготувати грибний суп з плавленими сирками, візьміть інгредієнти:

  • 0,5 кг печериць або лісових грибів
  • 1 середню морквину
  • 1 середню цибулину
  • 5 картоплин
  • 1,5 літра води
  • Рослинну олію для смаження
  • 2–3 плавлених сирки
  • Сіль, перець, приправи — за смаком

сир дружба

Цибулю подрібніть, моркву натріть на дрібній тертці. Овочі помістіть в каструльку, залийте водою та поставте на вогонь варитися, щоб овочі стали м'якими. Тим часом гриби наріжте тоненькими скибочками й обсмажте на олії. Підсмажені гриби додайте в овочевий бульйон і трохи протушкуйте. Картоплю почистіть та наріжте скибочками або кубиками (як більше подобається). Додайте картоплю в бульйон та варіть до готовності. Тим часом плавлені сирки натріть на тертці (щоб це було простіше зробити, можна ненадовго поставити плавлені сирки в морозильник). Подрібнені сирки додайте в суп, коли картопля буде майже готова. Посоліть, поперчіть, додайте приправи за смаком. Подавайте з зеленню та сухариками. Смачного!

гриби

Читайте також: Що приготувати з плавленими сирками — швидко, смачно та дуже просто

Грибний суп з плавленим сиром «Янтар» — рецепт

Ще один спосіб приготувати смачний грибний суп — з плавленим сиром «Янтар». Готується такий суп не складніше, ніж суп з плавленими сирками «Дружба». Візьміть інгредієнти:
0,5 кг печериць або лісових грибів

  • 1 середню морквину
  • 1 середню цибулину
  • 1,5 літра води або бульйону (овочевого, курячого)
  • 1,5 столові ложки рослинної олії
  • 1,5 столові ложки вершкового масла
  • 300 грамів сиру «Янтар»
  • Сіль, перець, приправи — за смаком
  • Зелень — щоб прикрасити готовий суп

сир янтарний

Цибулю подрібніть, моркву натріть на тертці, гриби наріжте тоненькими скибочками. На сковороду додайте вершкове масло та рослинну олію, підсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте на сковороду моркву, протушкуйте протягом приблизно 5 хвилин, після чого додайте на сковороду гриби. Накрийте сковороду кришкою і протушкуйте на невеликому вогні в середньому 15 хвилин. Залийте овочі водою, доведіть до кипіння, трохи потримайте на невеликому вогні. Коли суп буде готовий, додайте сир «Янтар», добре перемішайте, доведіть до кипіння та зніміть з вогню. Якщо потрібно, посоліть і поперчіть. Подавайте суп гарячим. Смачного!

грибний  суп

Читайте також: Просто, смачно, поживно — 10 оригінальних смаків плавлених сирів

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття