Menu
Особливі маринади для особливого курячого шашлику

Особливі маринади для особливого курячого шашлику

З курячого філе можна приготувати дуже смачний, соковитий, апетитний шашлик, головне — правильно приготувати маринад.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Надворі з кожним днем стає дедалі тепліше, повітря просочене запахом зелені, сонця й багаття, і це означає — що настала пора відпочинку на природі, а отже — шашлик-шашлик-шашлик!

Без шашликів складно уявити відпочинок компанією на лісовій галявині, адже хтось обов’язково візьме на свої плечі «краще всіх» приготувати «такий шашлик, якого ви в житті не куштували»! Зазвичай, подібні фрази видають саме чоловіки, і готують вони переважно свинину, адже це класика. Куряче філе прийнято готувати у вигляді шашлику здебільшого вдома, на якісь свята, на природі ж здебільшого це або шматочки-гриль, або ніжки-крильця-стегенця. Проте, з курячого (або індичого) філе можна приготувати не менш смачний, соковитий, апетитний шашлик, головне — правильно приготувати маринад, обрати свіжу курочку, і довірити справу люблячим рукам!

Читайте також: Збираємося на природу — 5 способів приготувати дуже смачний шашлик з курячого м’яса

* Обираючи філе, віддавайте перевагу м’ясу рівномірного світлого кольору, без жовтуватого, блакитного чи фіолетового відтінків. Філе повинне бути пружним і тримати форму, тож, якщо ви натиснули на нього згори пальцем, і слід за кілька секунд не розрівнявся — таке м’ясо брати не можна. Не повинне філе бути з обвітреною твердуватою шкірочкою, бути липким на дотик, мати на собі сліди крові чи залишки пір’я, що вже казати про неприємний запах, який завжди є стоп-фактором номер один!

Читайте також: Мексиканська кухня на обід — готуємо запашну кесадилью

* Якщо постає вибір між куркою й індичкою — краще зупинитися на другому варіанті. Індиче філе дещо жорсткіше, проте воно менше піддається хімікатам, і вірогідність, що пташку годували якоюсь гидотою — мінімальна. Однак, обирайте все ж дуже пильно!

* Жиру філе практично в собі не містить, тому, для надання м’ясу соковитості бажано додавати до маринаду 1-2 ст.л рослинної олії: соняшникової, оливкової, кокосової чи олії авокадо — найбільш підходящі варіанти. Кокосова ж з усіх — найкорисніша, особливо холодного віджиму, адже в ній ціла скарбничка вітамінів, мікроелементів, мінералів, і усі вони не втрачають своїх властивостей при нагріванні. Що вже казати про неймовірний кокосовий запах і присмак, який тільки надасть екзотичності будь-якому маринаду, і зробить його особливим!

1. Гірчично-медовий маринад

  • 1,5 кг курячого філе
  • 3 ст. л. діжонської гірчиці
  • 1 ч.л меду
  • 1/2 ч.л карі
  • 2 ст. л рослинної олії (кокосова — завжди смакує ідеально, і дуже корисна!)
  • сік чверті лимона
  • сіль та перець за смаком

Усі інгредієнти змішуємо в окремій ємності, філе кладемо у рукав чи прозорий пакет, заливаємо маринад всередину, зав’язуємо на міцний вузол і гарненько трусимо, щоб кожен шматочок просочився соусом. Відкладаємо пакет із м’ясом в холодильник на 2-3 години, якщо часу мало, а в ідеалі — на ніч.

Гірчично-медовий маринад

2. Кефірний маринад

  • 2 кг курячого філе
  • 1 л кефіру
  • великий пучок кінзи або петрушки
  • 2 цибулини
  • 5 зубчиків часнику
  • Сіль та чорний перець

Кефір

Приготування:

Часникові зубчики вичавлюємо в посудину, додаємо сіль та перець, перемішуємо і натираємо цією сумішшю філе. Цибулю нарізаємо кільцями, викладаємо на м’ясо, заливаємо усе кефіром приблизно до половини, і відправляємо в холодильник на 2 години.

3. Грейпфрутовий маринад

  • 1,5 кг курячого філе
  • 6 цибулин
  • 2 грейпфрути
  • 1 ч. л. сичуанського перцю
  • 1 ст. л. хмелі-сунелі чи інших трав
  • Сіль

Приготування:

Філе ретельно миємо, висушуємо, натираємо сіллю й перцем. Цибулю нарізаємо тонкими кружальцями, але не розділяємо. З грейпфрутів вичавлюємо сік, бажано з мякоттю, заливаємо ним філе доверху, додаємо трави, цибулю, і залишаємо на 2 години. На вогні смажимо близько 15 хвилин.

Смачного!

Грейпфрутовий маринад

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

1298

3 соуси, які доповнять будь-яку страву – прості рецепти

Грибний, молочний або сметанний? Вирішувати вам, який з цих соусів прикрасить ваш…
1203

Як приготувати «Пташине молоко» в домашніх умовах – рецепт смачного десерту

Як приготувати «Пташине молоко» в домашніх умовах – рецепт смачного…
1097

Рецепти ідеального заварного крему для ваших десертів

Рецепти ідеального заварного крему для ваших десертів
1075

Що приготувати з кабачків — найоригінальніші рецепти

Сирний гратен з кабачків, котлетки з кабачків і сиру, рагу по-італійськи з кабачками і…
854

Десерт для ласунів – як приготувати торт «Мурашник»

Мурашник – це неймовірно солодкий і дуже швидкий в приготуванні торт. Такий варіант…
823

Готуємо простий та ніжний сметанник – рецепти ідеального десерту

Один з найпопулярніших десертів з дитинства – це сметанник. Всі інгредієнти прості та…
811

Готуємо картопляний салат – прості та смачні рецепти

Картопляний салат з тунцем, картопляний салат з печінкою, картопляний салат з оселедцем…
710

Як приготувати домашній паштет – рецепти і секрети

Паштет – проста і дуже смачна закуска. Її можна робити з печінки, риби, м'яса, овочів,…