
Збираємося на природу — 5 способів приготувати дуже смачний шашлик з курячого м’яса
У цій статті ми підібрали 5 оригінальних способів замаринувати м'ясо для шашлику і гриля.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Якщо ви й ваша сім'я любите відпочивати на природі, то, швидше за все, ви добре вмієте маринувати м'ясо для шашлику і гриля — шашлик на кефірі, шашлик на молоці, шашлик на йогурті, шашлик на ряжанці і навіть шашлик на айрані. У цій статті ми підібрали 5 оригінальних способів замаринувати м'ясо для шашлику і гриля. Почнемо!
Про те, як маринувати м'ясо для шашлику на кефірі, сметані, турецькому йогурті та ряжанці ми вже писали в статті 5 способів замаринувати дуже смачний шашлик для пікніка на природі. У цій статті ми підібрали рецепти маринаду для курячого м'яса на грилі або шампурах — воно легко і швидко готується (замариноване куряче м'ясо можна приготувати за 15-20 хвилин), його просто купити (в кожному супермаркеті), крім того, куряче м'ясо — це смачно.
Як приготувати маринад для м'яса на йогурті з лимоном — турецький рецепт
- 300 мл турецького йогурту
- 4 чайних ложки меленої паприки
- 1 чайна ложка гострого червоного перцю
- 3 столові ложки оливкової олії холодного віджиму
- 2 столових ложки червоного винного оцту
- 2 столових ложки томатної пасти
- Сіль і чорний перець за смаком
- 7 зубчиків подрібненого часнику
- 2 лимона з шкіркою, нарізати кружечками
- 1,5 кг курячого м'яса для шашлику або гриля
Мелену паприку і червоний перець складіть в тарілку, залийте 3 столові ложки теплої води, добре перемішайте. Додайте в тарілку турецький йогурт, оливкову олію, червоний винний оцет, томатну пасту і сіль. Всі інгредієнти добре перемішайте, щоб вийшла однорідна маса. Потім додайте подрібнений часник, шматочки курячого м'яса і кружечки лимона.
Поставте м'ясо в маринаді на ніч в холодильник. Куряче м'ясо для шашлику або гриля готово! Залишилася найприємніша частина — приготувати м'ясо на багатті, але з цією частиною, як нам здається, ви легко впораєтеся і без наших рекомендацій. Смачного!
Як приготувати смачний маринад для курячого м'яса на грилі
- 300 мл турецького йогурту
- Свіжовичавлений сік одного лимона
- 3 подрібнених зубчики часнику
- 70 грамів імбиру
- 2 чайних ложки паприки
- Трохи подрібненої м'яти
- Сіль за смаком
- 1,5 кг курячого м'яса для гриля
Спочатку вичавіть в тарілку імбирний сік (можна це зробити за допомогою часникодавки). Потім додайте в тарілку всі інші інгредієнти, крім м'яса і йогурту, і добре перемішайте. Потім додайте йогурт, знову перемішайте. Тепер можна маринувати м'ясо: для цього залийте шматочки курятини маринадом і поставте в холодильник мінімум на 5 годин. Замариноване м'ясо потрібно дістати з холодильника хоча б за 1-2 години, щоб воно нагрілося до кімнатної температури. Перед тим як викласти м'ясо в гриль, струсіть залишки маринаду.
Як замаринувати куряче м'ясо для гриля
- 300 мл турецького йогурту
- Свіжовичавлений сік половинки лимона
- 1,5 чайних ложки солі
- 1,5 чайних ложки меленого перцю
- 50 грамів очищеного імбиру
- 100 мл білого винного оцту
- 1 велика цибулина
- 2 зубики часнику
- 2 чайних ложки суміші спецій гарам масала (якщо не знайдете, візьміть звичайну суміш для шашлику)
- 1 чайна ложка чорного перцю
- 2 чайних ложки паприки
- 1,5 кг курячого м'яса для гриля
Очищену цибулю, зубчики часнику та імбир складіть в блендер і добре подрібніть. Додайте інші інгредієнти і знову все подрібніть. Залийте м'ясо маринадом і поставте на ніч у холодильник. Замариноване м'ясо потрібно дістати з холодильника хоча б за 1-2 години, щоб воно нагрілося до кімнатної температури. Перед тим як викласти м'ясо в гриль, струсіть залишки маринаду.
Як приготувати смачне куряче м'ясо на грилі
- 300 мл турецького йогурту
- Свіжовичавлений сік одного лимона
- 2 цибулини
- 5 зубчиків часнику
- 3 свіжих перців чилі
- 2 чайних ложки меленого імбиру
- 2 чайних ложки куркуми
- 1 чайна ложка коріандру
- 1 чайна ложка кмину
Очищену цибулю, зубчики часнику і перець чилі складіть в блендер і добре подрібніть. Додайте інші інгредієнти і знову все подрібніть. Залийте м'ясо маринадом і поставте в холодильник мінімум на 24 години (до 48 годин). Перед тим як смажити м'ясо на грилі, його потрібно дістати з холодильника хоча б за 1-2 години, щоб воно нагрілося до кімнатної температури. Перед тим як викласти м'ясо в гриль, струсіть залишки маринаду.
Як приготувати шашлик з курки на кефірі
Існує безліч способів замаринувати куряче м'ясо для шашлику, і курячий шашлик на кефірі — один з найпростіших. При такому способі приготування м'ясо виходить дуже ніжним. Крім того, такий рецепт добре підійде, якщо ви відпочиваєте на природі з дітьми. Отже, які інгредієнти потрібні для того, щоб замаринувати куряче м'ясо в кефірі?
- 0,5 літра кефіру
- Нарізана кільцями цибуля
- Кілька зубчиків часнику
- Сіль та перець за смаком
- 1,5 кг курячого м'яса
Всі інгредієнти потрібно перемішати, посолити і поперчити, після чого залити м'ясо маринадом. Крім того, курячий шашлик на кефірі готується швидше за все — досить залишити його в маринаді на 2-3 години, і шашлик можна смажити. Смачного!
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття