Menu
Джерело: pexels.com

Збираємося на природу — 5 способів приготувати дуже смачний шашлик з курячого м’яса

У цій статті ми підібрали 5 оригінальних способів замаринувати м'ясо для шашлику і гриля. 

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Якщо ви й ваша сім'я любите відпочивати на природі, то, швидше за все, ви добре вмієте маринувати м'ясо для шашлику і гриля — шашлик на кефірі, шашлик на молоці, шашлик на йогурті, шашлик на ряжанці і навіть шашлик на айрані. У цій статті ми підібрали 5 оригінальних способів замаринувати м'ясо для шашлику і гриля. Почнемо!

Про те, як маринувати м'ясо для шашлику на кефірі, сметані, турецькому йогурті та ряжанці ми вже писали в статті 5 способів замаринувати дуже смачний шашлик для пікніка на природі. У цій статті ми підібрали рецепти маринаду для курячого м'яса на грилі або шампурах — воно легко і швидко готується (замариноване куряче м'ясо можна приготувати за 15-20 хвилин), його просто купити (в кожному супермаркеті), крім того, куряче м'ясо — це смачно.

Як приготувати маринад для м'яса на йогурті з лимоном — турецький рецепт

  • 300 мл турецького йогурту
  • 4 чайних ложки меленої паприки
  • 1 чайна ложка гострого червоного перцю
  • 3 столові ложки оливкової олії холодного віджиму
  • 2 столових ложки червоного винного оцту
  • 2 столових ложки томатної пасти
  • Сіль і чорний перець за смаком
  • 7 зубчиків подрібненого часнику
  • 2 лимона з шкіркою, нарізати кружечками
  • 1,5 кг курячого м'яса для шашлику або гриля

Мелену паприку і червоний перець складіть в тарілку, залийте 3 столові ложки теплої води, добре перемішайте. Додайте в тарілку турецький йогурт, оливкову олію, червоний винний оцет, томатну пасту і сіль. Всі інгредієнти добре перемішайте, щоб вийшла однорідна маса. Потім додайте подрібнений часник, шматочки курячого м'яса і кружечки лимона.

Поставте м'ясо в маринаді на ніч в холодильник. Куряче м'ясо для шашлику або гриля готово! Залишилася найприємніша частина — приготувати м'ясо на багатті, але з цією частиною, як нам здається, ви легко впораєтеся і без наших рекомендацій. Смачного!

Рецепт маринаду для шашлику

Як приготувати смачний маринад для курячого м'яса на грилі

  • 300 мл турецького йогурту
  • Свіжовичавлений сік одного лимона
  • 3 подрібнених зубчики часнику
  • 70 грамів імбиру
  • 2 чайних ложки паприки
  • Трохи подрібненої м'яти
  • Сіль за смаком
  • 1,5 кг курячого м'яса для гриля

Спочатку вичавіть в тарілку імбирний сік (можна це зробити за допомогою часникодавки). Потім додайте в тарілку всі інші інгредієнти, крім м'яса і йогурту, і добре перемішайте. Потім додайте йогурт, знову перемішайте. Тепер можна маринувати м'ясо: для цього залийте шматочки курятини маринадом і поставте в холодильник мінімум на 5 годин. Замариноване м'ясо потрібно дістати з холодильника хоча б за 1-2 години, щоб воно нагрілося до кімнатної температури. Перед тим як викласти м'ясо в гриль, струсіть залишки маринаду.

Рецепт маринаду для шашлику

Як замаринувати куряче м'ясо для гриля

  • 300 мл турецького йогурту
  • Свіжовичавлений сік половинки лимона
  • 1,5 чайних ложки солі
  • 1,5 чайних ложки меленого перцю
  • 50 грамів очищеного імбиру
  • 100 мл білого винного оцту
  • 1 велика цибулина
  • 2 зубики часнику
  • 2 чайних ложки суміші спецій гарам масала (якщо не знайдете, візьміть звичайну суміш для шашлику)
  • 1 чайна ложка чорного перцю
  • 2 чайних ложки паприки
  • 1,5 кг курячого м'яса для гриля

Очищену цибулю, зубчики часнику та імбир складіть в блендер і добре подрібніть. Додайте інші інгредієнти і знову все подрібніть. Залийте м'ясо маринадом і поставте на ніч у холодильник. Замариноване м'ясо потрібно дістати з холодильника хоча б за 1-2 години, щоб воно нагрілося до кімнатної температури. Перед тим як викласти м'ясо в гриль, струсіть залишки маринаду.

Рецепт маринаду для шашлику

Як приготувати смачне куряче м'ясо на грилі

  • 300 мл турецького йогурту
  • Свіжовичавлений сік одного лимона
  • 2 цибулини
  • 5 зубчиків часнику
  • 3 свіжих перців чилі
  • 2 чайних ложки меленого імбиру
  • 2 чайних ложки куркуми
  • 1 чайна ложка коріандру
  • 1 чайна ложка кмину

Очищену цибулю, зубчики часнику і перець чилі складіть в блендер і добре подрібніть. Додайте інші інгредієнти і знову все подрібніть. Залийте м'ясо маринадом і поставте в холодильник мінімум на 24 години (до 48 годин). Перед тим як смажити м'ясо на грилі, його потрібно дістати з холодильника хоча б за 1-2 години, щоб воно нагрілося до кімнатної температури. Перед тим як викласти м'ясо в гриль, струсіть залишки маринаду.

Рецепт маринаду для шашлику

Як приготувати шашлик з курки на кефірі

Існує безліч способів замаринувати куряче м'ясо для шашлику, і курячий шашлик на кефірі — один з найпростіших. При такому способі приготування м'ясо виходить дуже ніжним. Крім того, такий рецепт добре підійде, якщо ви відпочиваєте на природі з дітьми. Отже, які інгредієнти потрібні для того, щоб замаринувати куряче м'ясо в кефірі?

  • 0,5 літра кефіру
  • Нарізана кільцями цибуля
  • Кілька зубчиків часнику
  • Сіль та перець за смаком
  • 1,5 кг курячого м'яса

Всі інгредієнти потрібно перемішати, посолити і поперчити, після чого залити м'ясо маринадом. Крім того, курячий шашлик на кефірі готується швидше за все — досить залишити його в маринаді на 2-3 години, і шашлик можна смажити. Смачного!

Рецепт маринаду для шашлику

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття