Menu
Мексиканська кухня на обід — готуємо запашну кесадилью

Мексиканська кухня на обід — готуємо запашну кесадилью

Кесадилья — страва мексиканського походження, яка може стати центром уваги під час вечірки, смачним перекусом, чи ситним обідом.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття


Кесадилья — страва мексиканського походження, яка може стати центром уваги під час вечірки, смачним перекусом, чи ситним обідом. Незмінними її компонентами є тортильї та сир, який під впливом високих температур розплавлюється й поєднує між собою усі інші інгредієнти.

З начинкою для кесадильї можна погратися на свій смак, головне — сир, і його забагато не буде! Аромат на всю кухню, начинка соковита, сир тягнеться… просто казка. А якщо подавати з великою кількістю свіжих овочів, та ще й доповнити усе сальсою, сметаною чи іншими крем-соусами — буде просто домашній «мексиканський ресторан».

І хоча прийнято вважати, що усі страви мексиканської кухні напрочуд гострі — це не більше ніж просто міф. Мексиканці люблять гострі страви, проте вони не додають чилі в усе підряд, проте деколи підкреслюють ним смак поєднання інших інгредієнтів, роблячи його по-своєму особливим.

Загалом, кесадилья швидка й зручна в приготуванні, ситна і неймовірно апетитна страва. І ось вам наші улюблені варіанти кесадильї нашвидкуруч!

Читайте також: 12 ідей для ідеального сніданку — розпочніть день правильно

Кесадилья з індичкою й болгарським перцем

Інгредієнти:

  • 2 коржі тортильї (або звичайний круглий лаваш)
  • половинка помідора
  • половинка болгарського перецю
  • цибуля ріпчаста 1/2 шт.
  • сир Чеддер 80 г
  • філе індички (або курки) 120 г
  • кукурудза консервована 60 гр.

Чеддер

Приготування:

Цибулю дрібненько шинкуємо і обсмажуємо на пательні з невеликою кількістю рослинної олії. Додаємо туди ж нарізані солодкий перець і філе, сіль та спеції за смаком, і смажимо ще кілька хвилин на середньому вогні. До цієї ж «компанії» додаємо нарізаний помідор і кукурудзу, ще 3-4 хвилини — і начинка готова. Перекладаємо її в чисту посудину, пательню миємо і витираємо насухо. Сир натираємо на терці і ділимо на дві рівні частини.
Далі — найцікавіше: на вже суху пательню викладаємо тортилью, посипаємо її тертим сиром, викладаємо начинку, посипаємо рештою сиру і кладемо зверху другу тортилью ( можна також покласти одну тортилью, і викладати начинку лише на її половину, щоб другою потім її накрити).
Кілька хвилин обсмажуємо з обох сторін на невеликому вогні, щоб добре розплавився сир. Розрізаємо на потрібну кількість шматків та насолоджуємося!

tortillalop2

Кесадилья по-грецьки

Інгредієнти:

  • 4 коржі тортилья
  • 15 листочків свіжого шпинату
  • 1 червона цибулинка
  • 1 стакан оливок без кісточок
  • 1,5 склянки сиру моцарела
  • 2/3 склянки сиру фета
  • 16 помідорок чері
  • 2 болгарських червоних перці

Приготування:

Болгарський перчик нарізаємо дрібно й обсмажуємо на невеликій кількості оливкової або кокосової олії. Оливки, цибулю й шпинат дрібненько шинкуємо, сири ріжемо на маленькі кубики, чері — навпіл. Усі ігредієнти перемішуємо. На пательню кладемо одну тортилью, на неї викладаємо начинку, накриваємо другим коржем. Обсмажуємо кілька хвилин до гарненького плавлення сиру.

Кесадилья по-грецьки

Кесадилья з моцарелою й авокадо

Інгредієнти:

  • 2 коржі тортильї
  • 1 середнє авокадо
  • свіжий базилік
  • листя рукколи
  • 6-7 помідорок чері
  • 100г сиру моцарела

Моццарелла

Приготування:

Авокадо чистимо, нарізаємо на дрібні кубики. Моцарелу натираємо на терці, або ж можна нарізати тоненькими пластинками. Чері нарізаємо на четвертинки, зелень подрібнюємо. За традицією, на суху пательню кладемо тортилью, викладаємо моцарелу, авокадо й овочі, знову посипаємо моцарелою (можна також для смаку зверху трішки посипати морською або гімалайською сіллю та чорним перцем) і накриваємо другим тортилья-коржем. Обсмажуємо з обох сторін до розплавлення моцарели, нарізаємо й насолоджуємося. Смачного!
Кесадилья з моцарелою й авокадо

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки 

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

1298

3 соуси, які доповнять будь-яку страву – прості рецепти

Грибний, молочний або сметанний? Вирішувати вам, який з цих соусів прикрасить ваш…
1203

Як приготувати «Пташине молоко» в домашніх умовах – рецепт смачного десерту

Як приготувати «Пташине молоко» в домашніх умовах – рецепт смачного…
1097

Рецепти ідеального заварного крему для ваших десертів

Рецепти ідеального заварного крему для ваших десертів
1074

Що приготувати з кабачків — найоригінальніші рецепти

Сирний гратен з кабачків, котлетки з кабачків і сиру, рагу по-італійськи з кабачками і…
854

Десерт для ласунів – як приготувати торт «Мурашник»

Мурашник – це неймовірно солодкий і дуже швидкий в приготуванні торт. Такий варіант…
823

Готуємо простий та ніжний сметанник – рецепти ідеального десерту

Один з найпопулярніших десертів з дитинства – це сметанник. Всі інгредієнти прості та…
811

Готуємо картопляний салат – прості та смачні рецепти

Картопляний салат з тунцем, картопляний салат з печінкою, картопляний салат з оселедцем…
710

Як приготувати домашній паштет – рецепти і секрети

Паштет – проста і дуже смачна закуска. Її можна робити з печінки, риби, м'яса, овочів,…