Мексиканська кухня на обід — готуємо запашну кесадилью
Кесадилья — страва мексиканського походження, яка може стати центром уваги під час вечірки, смачним перекусом, чи ситним обідом.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Кесадилья — страва мексиканського походження, яка може стати центром уваги під час вечірки, смачним перекусом, чи ситним обідом. Незмінними її компонентами є тортильї та сир, який під впливом високих температур розплавлюється й поєднує між собою усі інші інгредієнти.
З начинкою для кесадильї можна погратися на свій смак, головне — сир, і його забагато не буде! Аромат на всю кухню, начинка соковита, сир тягнеться… просто казка. А якщо подавати з великою кількістю свіжих овочів, та ще й доповнити усе сальсою, сметаною чи іншими крем-соусами — буде просто домашній «мексиканський ресторан».
І хоча прийнято вважати, що усі страви мексиканської кухні напрочуд гострі — це не більше ніж просто міф. Мексиканці люблять гострі страви, проте вони не додають чилі в усе підряд, проте деколи підкреслюють ним смак поєднання інших інгредієнтів, роблячи його по-своєму особливим.
Загалом, кесадилья швидка й зручна в приготуванні, ситна і неймовірно апетитна страва. І ось вам наші улюблені варіанти кесадильї нашвидкуруч!
Читайте також: 12 ідей для ідеального сніданку — розпочніть день правильно
Кесадилья з індичкою й болгарським перцем
Інгредієнти:
- 2 коржі тортильї (або звичайний круглий лаваш)
- половинка помідора
- половинка болгарського перецю
- цибуля ріпчаста 1/2 шт.
- сир Чеддер 80 г
- філе індички (або курки) 120 г
- кукурудза консервована 60 гр.
Приготування:
Цибулю дрібненько шинкуємо і обсмажуємо на пательні з невеликою кількістю рослинної олії. Додаємо туди ж нарізані солодкий перець і філе, сіль та спеції за смаком, і смажимо ще кілька хвилин на середньому вогні. До цієї ж «компанії» додаємо нарізаний помідор і кукурудзу, ще 3-4 хвилини — і начинка готова. Перекладаємо її в чисту посудину, пательню миємо і витираємо насухо. Сир натираємо на терці і ділимо на дві рівні частини.
Далі — найцікавіше: на вже суху пательню викладаємо тортилью, посипаємо її тертим сиром, викладаємо начинку, посипаємо рештою сиру і кладемо зверху другу тортилью ( можна також покласти одну тортилью, і викладати начинку лише на її половину, щоб другою потім її накрити).
Кілька хвилин обсмажуємо з обох сторін на невеликому вогні, щоб добре розплавився сир. Розрізаємо на потрібну кількість шматків та насолоджуємося!
Кесадилья по-грецьки
Інгредієнти:
- 4 коржі тортилья
- 15 листочків свіжого шпинату
- 1 червона цибулинка
- 1 стакан оливок без кісточок
- 1,5 склянки сиру моцарела
- 2/3 склянки сиру фета
- 16 помідорок чері
- 2 болгарських червоних перці
Приготування:
Болгарський перчик нарізаємо дрібно й обсмажуємо на невеликій кількості оливкової або кокосової олії. Оливки, цибулю й шпинат дрібненько шинкуємо, сири ріжемо на маленькі кубики, чері — навпіл. Усі ігредієнти перемішуємо. На пательню кладемо одну тортилью, на неї викладаємо начинку, накриваємо другим коржем. Обсмажуємо кілька хвилин до гарненького плавлення сиру.
Кесадилья з моцарелою й авокадо
Інгредієнти:
- 2 коржі тортильї
- 1 середнє авокадо
- свіжий базилік
- листя рукколи
- 6-7 помідорок чері
- 100г сиру моцарела
Приготування:
Авокадо чистимо, нарізаємо на дрібні кубики. Моцарелу натираємо на терці, або ж можна нарізати тоненькими пластинками. Чері нарізаємо на четвертинки, зелень подрібнюємо. За традицією, на суху пательню кладемо тортилью, викладаємо моцарелу, авокадо й овочі, знову посипаємо моцарелою (можна також для смаку зверху трішки посипати морською або гімалайською сіллю та чорним перцем) і накриваємо другим тортилья-коржем. Обсмажуємо з обох сторін до розплавлення моцарели, нарізаємо й насолоджуємося. Смачного!
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття