
5 оригінальних і незвичайних салатів для перекусу
Салати – відмінний варіант для ситного перекусу. А щоб вони були завжди смачними, ми підібрали досить оригінальні і нестандартні варіанти рецептів, які обов'язково сподобаються всім.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Салати – відмінний варіант для ситного перекусу. А щоб вони були завжди смачними, ми підібрали досить оригінальні і нестандартні варіанти рецептів, які обов'язково сподобаються всім.
1. Салат з тунцем і анчоусами – рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 качан салату цикорій
- 4 помідори
- 3 яйця
- 2 пера зеленої цибулі
- 1/2 болгарського червоного перцю
- 200 г зеленої стручкової квасолі
- 1 зуб. часнику
- 2 ст. л. невеликих маслин
- 8 анчоусів в маслі
- 150 г тунця в маслі
- 3 ст. л. лимонного соку
- 1 гілочка петрушки
Для заправки візьміть інгредієнти:
- 7 ст. л. оливкової олії
- 8 листків зеленого базиліка
- 1 ст. л. винного оцту
- 1 зуб. часнику
- сіль і перець – за смаком
Приготуйте заправку: всі інгредієнти змішайте і дайте настоятися.
Тим часом відваріть квасолю з підсоленій воді близько 2 хвилин. Потім відкиньте на друшляк і промийте холодною водою, щоб зберегти колір і щільність квасолі. Подрібніть петрушку і часник. Обсмажте часник і квасолю на оливковій олії близько 1 хвилини. Додайте петрушку, приберіть з вогню та остудіть. Збризніть лимонним соком. Розберіть салат на листя. Помідори і відварені яйця наріжте на 4 шматочки. Подрібніть зелену цибулю. Болгарський перець очистіть і наріжте смужками. Перекладіть всі інгредієнти в салатник в такому порядку: салат, цибуля, помідори, квасоля і перець. Повторіть цю процедуру кілька разів. Заправте готовим соусом, посоліть і поперчіть салат. Готово!
Більше цікавих рецептів читайте в статті Швидко, просто, смачно — як та з чим приготувати сирний салат
2. Салат з яйцями і перцем – рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 12 яєць
- 100 г зеленої цибулі
- 3 ст. л. гірчиці
- 200 г болгарського перцю
- 60 г сметани
- 1 ст. л. вина
- 150 г помідорів
- 1 ст. л. винного оцту
- 1 щіпка паприки
- сіль і перець – за смаком
Наріжте варені яйця кубиками. Подрібніть цибулю, помідори і болгарський перець. Перемістіть всі інгредієнти у велику миску. Окремо змішайте вино, гірчицю, оцет і сметану. Додайте спеції і перемішайте. Заправте салат і можна подавати. Смачного!
3. Салат з помідорами, моцарелою і кукурудзою – рецепт
Для приготування вам знадобиться:
- 250 г помідорів чері
- 250 г консервованої або вареної кукурудзи
- 100 г кульок моцарели
- 1 пучок базиліка
- 3 ст. л. червоного винного оцту
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. приправи «Італійські трави»
- 1 зуб. часнику
- сіль і перець – за смаком
Наріжте моцарелу на 4 частини, а помідори – на дві. Перемістіть в салатницю і додайте подрібнений базилік та кукурудзу. Для заправки змішайте оливкову олію, оцет, приправи і часник. Полийте салат і добре перемішайте. Готово!
Більше смачних рецептів з моцарелою – в статті Готуємо по-італійськи — 4 салати з моцарелою
4. Салат з помідорами, болгарським перцем і сиром – рецепт
Вам знадобиться:
- 150 г кисломолочного сиру
- 1 зелений болгарський перець
- зелена цибуля
- 1 зелений болгарський перець
- 1 помідор
- сіль і перець – за смаком
Подрібніть цибулю. Перець і помідори наріжте кубиками. Змішайте ці інгредієнти з сиром та приправте сіллю і перцем. Добре перемішайте. Готово!
5. Салат з броколі, горіхами і журавлиною - рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 4 качана броколі
- 1-2 ст. л. солі
- 70 г нарізаного мигдалю або мигдальних пелюсток
- 100 г сушеної журавлини
- 40 г очищеного насіння соняшнику
- 200 г майонезу
- 200 г сиру чеддер
- 1 ст. л. червоного винного оцту
- 1 лимон
- 2-4 ст. л. цукру
- 1/2 ст. л. насіння маку
Відокремте у броколі суцвіття і найбільші з них розріжте на дві частини. Відправте їх в підсолену киплячу воду на 30 секунд. Потім перекладіть в холодну воду. Як тільки броколі охолоне, просушіть паперовим рушником.
Змішайте броколі з мигдалем, нарізаним на кубики сиром чеддер, журавлиною і насінням. Для заправки змішайте цедру лимона, цукор, оцет, майонез, 1 ст. л. лимонного соку, мак і сіль. Полийте салат і добре перемішайте. Відправте в холодильник на півгодини. Смачного!
Читайте також: Здорове харчування — 7 ідей для смачного та корисного салату
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття