Menu
Поживний сніданок, перекус чи навіть солодкий десерт — запашні печені яблука з гранолою

Поживний сніданок, перекус чи навіть солодкий десерт — запашні печені яблука з гранолою

Ароматні печені яблука з гранолою, горіхами і сиром стануть смачним і корисним перекусом, поживним сніданком або навіть дієтичним десертом.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Якщо говорити про ідеальний перекус, печені яблука спадають на згадку одними з перших. Якщо ні, значить ви не все знаєте про їх корисні властивості, яких дуже багато. Самі посудіть: залізо, йод, калій, кальцій, натрій, фосфор, вітаміни А, Н, РР, С, Е, і майже вся група В — хіба це не скарб для організму? У запеченому вигляді яблука зберігають максимум своїх корисних властивостей, омолоджуючи організм, захищаючи його від вірусів, покращуючи обмін речовин, пригнічуючи стреси, а пектин — яблучна клітковина — повністю засвоюється і виводить з організму всі шлаки.

яблука

Додавши до яблук горіхи, ви дуже допоможете своїм судинам, адже горіхи їх очищають, плюс вони дуже ситні і багаті на мікроелементи, білок і надкорисні рослинні олії, які зсередини допомагають вашим шкірі та волоссю.

А ще тут є сир, який теж, власне, білок, і гранола — складний корисний вуглевод, особливо, якщо ви зробите її самі з цільних злаків і без непотрібного цукру.

Гранолу можна купити й у магазині, але потрібно уважно читати склад, щоб там не було пальмової олії, глюкозного сиропу, цукру і тд. — все це перетворює гранолу в звичайні некорисні солодощі, які наситять вас зовсім ненадовго (максимум через годину ви відчуєте легкий голод), а всі свої калорії відправлять прямісінько на найпроблемніші місця.

Загалом, ця страва може служити як корисним перекусом, так і поживним сніданком, адже тут відмінно дотримана формула: складні вуглеводи + білок + корисні жири + ще й клітковина, головне — розуміти потрібну вам кількість. Але точно ми знаємо одне: ваші серце, шлунок, фігура, зовнішній вигляд і самопочуття в цілому скажуть вам велике «дякую» за таку турботу!

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 5 великих яблук
  • 1 чашка граноли
  • 250 г сиру
  • жменя горіхів і сухофруктів
  • кленовий сироп або мед
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • ½ ч.л. меленого імбиру
  • 3 ч.л. кокосової олії

сир домашній

Приготування:
З кожного яблучка зрізаємо верхівку (але не викидаємо!), а серцевину і м'якоть акуратно дістаємо ложечкою так, щоб яблуко стало схожим на горнятко. Тепер в кожне яблуко кладемо по половині чайній ложці кокосової олії, накриваємо яблучною «кришечкою» і відправляємо яблука на 20 хвилин в розігріту до 180С духовку. В окремій ємності тим часом змішуємо всі інші інгредієнти: сир, гранолу, сухофрукти, горіхи та спеції.

Через 20 хвилин, дістаємо яблучка, кришечку вже назовсім знімаємо, і наповнюємо «горнята» доверху нашою корисною і смачною сумішшю, а зверху поливаємо медом або кленовим сиропом (але без фанатизму, адже гранола вже солодка!), і знову відправляємо готуватися в духовку хвилин на 20.

Дістаємо, даємо охолонути кілька хвилин, і можна подавати до столу! Найсмачніше — з «Турецьким» йогуртом, кокосовими вершками або кулькою морозива. Смачного!

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття