Menu
Насіння льону та його користь – 3 способи правильного вживання

Насіння льону та його користь – 3 способи правильного вживання

Лляне насіння зараз можна побачити всюди: його добавляють в хліб, смузі та різні каші. І не дарма! 

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Лляне насіння зараз можна побачити всюди: його додають в хліб, смузі та різні каші. І не дарма! Адже воно може принести величезну користь для нашого здоров'я. У цій статті ми розповімо, чому його варто негайно включити в свій раціон, а також – як правильно приймати, щоб отримати максимальну користь.

Лляне насіння

Наш організм накопичує в собі багато токсинів, алергенів та бруду, що в свою чергу провокує розвиток патогенної мікрофлори. Насіння льону максимально бережно ​​і дбайливо виводить шкідливі речовини, що накопичилися. А чистий кишечник — це запорука міцного та здорового імунітету і нормальної роботи внутрішніх органів. Незважаючи на те, що насіння дуже корисне, приймати його потрібно з обережністю. Перед використанням насіння льону необхідно проконсультуватися з лікарем ні в якому разі не займатися самолікуванням.

Також дуже важливо грамотно підійти до цього процесу і підготувати організм. Якщо раніше ви не приймали насіння почніть з маленької дози і стежте за тим, як відреагує ваш організм. Пити лляне насіння рекомендується при таких порушеннях в організмі:

  • порушення у функціонуванні органів шлунково-кишкового тракту
  • захворювання шлунка
  • зайва вага
  • цукровий діабет
  • патологія органів дихання
  • порушення роботи сечостатевої системи

Протипоказаннями до очищення організму насінням льону будуть:

  • пухлини
  • міома
  • мастопатія
  • загострення захворювання органів шлунково-кишкового тракту
  • сечокам'яна хвороба
  • схильність до розладу кишечника
  • індивідуальна непереносимість

Також насіння не рекомендується приймати дітям і вагітним жінкам, оскільки вони підсилюють моторику і перистальтику кишечника.

Читайте також: Здорове харчування — 7 овочів, які варто додати в раціон

Особливі рекомендації

Чистку організму найкраще проводити 2-3 рази на рік. Існують темне і світле насіння. Перші доступніші, але за кількістю корисних речовин вони не поступаються один одному. Точне дозування залежить від способу і форми застосування насіння, але разовий прийом обмежений двома чайними ложками, а максимальна добова доза не перевищує 25% від склянки. Сам процес очищення простий: насіння розбухають і переміщаються по кишечнику, збираючи всі шкідливі речовини. Щоб отримати максимальну користь від суміші з насіння льону необхідно дотримуватися рекомендацій щодо раціону та організувати правильний режим дня, наприклад:

  • виключити з раціону жирні продукти (можна тушкувати, запікати або відварювати їжу)
  • відмовитися від напівфабрикатів, копченостей, консервів, фаст-фуду
  • цукор замінити медом
  • відмовитися від борошняних і кондитерських виробів
  • слід відмовитися від алкоголю на період чистки
  • Також дуже важливо багато пити води (добова норма – 2 л чистої негазованої води).

Існує безліч рецептів приготування насіння льону для очищення організму. Пропонуємо вам найпоширеніші і прості способи:

Лляний відвар

Лляне насіння

Заваріть насіння льону, щоб отримати слизовий відвар. Для цього вам знадобитися 2 ч. л. насіння і 250 мл води. Залийте його водою і прокип'ятіть 10 хвилин, після чого дайте охолонути. Отриману суміш найкраще пити перед сном протягом 2-3 тижнів. Рідина може викликати неприємну реакцію, щоб запобігти цьому бажано мати під рукою шматочок лимона.

Льон і кисломолочна продукція

Кефір

Протягом трьох тижнів можна вживати льон з кефіром (найкраще вранці або на ніч). Робити це потрібно за певною схемою:

  • Перший тиждень – в 100 мл кефіру додайте половину чайної ложки насіння або борошна.
  • Другий тиждень – в 100 мл кефіру додаємо одну чайну ложку насіння льону.
  • Третій тиждень – півтора чайної ложки льону розмішайте в 200 мл кефіру.

Кефір

За бажанням можете взяти будь-який кисломолочний продукт, головне – напій має бути свіжим.

Масляна суміш

Для приготування вам знадобиться нерафінована соняшникова або натуральна оливкова олія. Візьміть 250 мл і 100 грам борошна (можна взяти насіння льону, але в такому випадку слід перемолоти їх у кавомолці). Залийте олією, накрийте кришкою і залиште в темному прохолодному місці на один тиждень. Кожен день банку потрібно збовтувати. Курс прийому – 10 днів. Приймайте за годину до вживання їжі по одній столовій ложці, попередньо розмішавши.

Масляна суміш

Перед використанням насіння льону необхідно проконсультуватися з лікарем ні в якому разі не займатися самолікуванням.
Більше корисної інформації – в статті Правильне харчування — 7 корисних поєднань продуктів для здоров'я

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

3093

Що приготувати з кабачків — найоригінальніші рецепти

Сирний гратен з кабачків, котлетки з кабачків і сиру, рагу по-італійськи з кабачками і…
1612

Що приготувати з баклажанів – рецепти і секрети

Що приготувати з баклажанів – рецепти і секрети. Пропонуємо вам підбірку смачних…
1600

Готуємо овочеві котлети – 5 оригінальних рецептів

Морквяні котлети, котлети з шпинату, кіноа та сиру чеддер, капустяно-горохові котлети,…
1545

Як приготувати ідеальну окрошку — рецепти смачного літнього супу

Класична окрошка з ковбасою, окрошка з копченою куркою, окрошка з копченою рибою, окрошка…
1145

ТОП-7 корисних продуктів для шлунку

Щоб попередити захворювання шлункового-кишкового тракту, пропонуємо вам дізнатися, які…
967

Як приготувати ідеальний жульєн – 3 рецепта популярної закуски

Жульєн – це традиційна французька закуска із запечених грибів, курячого філе і хрусткою…
897

Як приготувати тістечко «Картопля» – смачний рецепт з дитинства

Як приготувати тістечко «Картопля» – смачний рецепт з дитинства.
828

Смачно і просто – 3 рецепти вишуканих дерунів

Смачно і просто – 3 рецепти вишуканих дерунів