Menu
Джерело: pexels.com

Найкращі салати для застілля — 5 рецептів

Пропонуємо вам кілька ідей, які салати можна приготувати для святкового застілля.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

У цій статті ми розповімо, як приготувати салат з салямі та проволоне, картопляний салат з беконом, гарячий салат з куркою, салат із зеленим горошком та легкий салат з моцарелою. Почнемо!

Смачний салат з салямі та проволоне — як приготувати

  • 400 грамів салямі (можна взяти два види салямі)
  • 400 грамів проволоне
  • 400 грамів моцарели
  • 2 великі помідорини
  • 0,5 склянки оливок без кісточки
  • 300 грамів маринованого червоного перцю
  • 300 грамів маринованих артишоків
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 2 столові ложки червоного винного оцту
  • Базилік та чорний перець — за смаком

Салямі та сир наріжте скибочками. Артишоки і червоний перець відкиньте на друшляк, щоб стік маринад. Перемішайте салямі, сир, оливки, перець, артишоки. Збризніть оливковою олією та червоним винним оцтом. Смачного!

салати для застілля

 

Читайте також: Готуємо по-італійськи — 4 рецепти салатів з моцарелою

Поживний картопляний салат з беконом та сиром чеддер — рецепт

  • 5 великих картоплин
  • 4 зварених круто яйця
  • 5 скибочок бекону
  • 3 невеликих маринованих огірки
  • 3 гілочки зеленої цибулі
  • 3 гілочки петрушки
  • 100 грамів сиру чеддер або іншого твердого сиру
  • Кілька столових ложок майонезу або часникового соусу
  • 1 столова ложка гірчиці
  • Сіль та чорний перець — за смаком

Картоплю очистіть, наріжте кубиками, відваріть, злийте воду, охолодіть. Яйця розімніть виделкою. Бекон підсмажте та викладіть на паперовий рушник, щоб стік жир. Подрібніть підсмажений бекон. Мариновані огірки натріть на дрібній тертці. Зелену цибулю і петрушку дрібно порубайте. Чеддер натріть на дрібній тертці. У велику тарілку складіть картоплю, яйця, бекон, чеддер, зелень та огірок. Перемішайте, посоліть та поперчіть. Заправте салат соусом, майонезом та гірчицею. Поставте на кілька годин в холодильник. Смачного!

Рецепти новорічних салатів

Читайте також: Як приготувати смачну заправку для салату за 5 хвилин — рецепти на сметані та йогурті

Гарячий салат з куркою — як приготувати

  • 2 курячих філе (копчених або відварених)
  • 0,5 чашки подрібненої селери
  • 1 чашка подрібненого сиру чеддер
  • 4 скибочки підсмаженого бекону
  • 2 гілочки зеленої цибулі
  • 0,5 чашки подрібнених мигдальних горіхів
  • 1 столова ложка свіжовичавленого лимонного соку
  • Майонез або інша заправка для салату
  • Сіль та чорний перець — за смаком
  • Трохи картопляних чіпсів або солоних крекерів

Куряче філе наріжте кубиками. Зелену цибулю подрібніть. Бекон подрібніть. Чіпси (або крекери) розтовчіть. У великій тарілці перемішайте м'ясо, селеру, бекон, зелену цибулю, лимонний сік, горіхи, заправку для салату. Посоліть та поперчіть, знову перемішайте. Викладіть салат у форму для запікання, прикрасьте чіпсами або крекерами. Поставте страву в духовку на 15-20 хвилин. Подавайте на стіл гарячим. Смачного!

Рецепти новорічних салатів

Читайте також: Чим замінити майонез — 10 продуктів-замінників майонезу

Смачний салат із зеленим горошком — рецепт

  • 6 зварених круто яєць
  • 6 скибочок підсмаженого бекону
  • 2 чашки подрібненого сиру чеддер
  • 1 великий лист латуку
  • 400 грамів зеленого горошку
  • 3 столові ложки молока
  • 2 столові ложки цукру
  • Майонез або інший соус для заправки (1,5 чашки)

Яйця розімніть виделкою або наріжте скибочками. Бекон подрібніть. Зелений горошок розморозьте. Латук порвіть руками та викладіть на дно тарілки для салату. Поверх латуку викладіть бекон, яйця і горошок. В окремій тарілці добре перемішайте майонез, молоко і цукор (можна блендером) — і вилийте соус на салат. Зверху посипте подрібненим чеддером. Поставте в холодильник на кілька годин і можна подавати на стіл!

салати для застілля

Читайте також: Чим заправити салат — соуси і заправки для салатів на сметані та йогурті

Легкий салат з моцарелою — рецепт

  • 3 листи латуку
  • 200 грамів маринованих помідорів чері
  • 2 жовтих або червоних перці
  • 2 середні огірки
  • 300 грамів моцарели
  • 2 чайні ложки бальзамічного оцту
  • 2 чайні ложки рослинної олії
  • Насіння гарбуза — за бажанням

Латук порвіть руками. Огірок наріжте дуже тоненькими скибочками. Перець очистіть та наріжте тонкою соломкою. Кульки моцарели наріжте скибочками. Викладіть в тарілку для салату спочатку зелень, потім помідори, огірок і перець, потім моцарелу. Збризніть салат бальзамічним оцтом і рослинною олією. Смачного!

Рецепти новорічних салатів

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття