
Морквяний торт-light — десерт для тих, хто на дієті
Ділимося з вами рецептом морквяного торта, який — ми переконані — стане дуже смачним та поживним десертом і для дорослих, і для малят.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Яскрава, помаранчева, соковита морква є одним з найцінніших коренеплодів. Морква містить вітаміни С, Е, К та групи В, клітковину, мікро- та макроелементи, такі як: залізо, йод, марганець, цинк, калій, кальцій, натрій, фосфор та інші. А головне — морква містить бета каротин, котрий, як відомо, в організмі людини перетворюється на вітамін А, а той, у свою чергу, відповідає за ріст та розвиток усіх життєвоважливих систем.
В цій статті ми поділимося з вами рецептом морквяного торта, який — ми переконані – стане дуже смачним та поживним десертом і для дорослих, і для малят.
Одразу скажемо, що цей рецепт стане знахідкою для представниць прекрасної статі, котрі стежать за фігурою, рахують калорії, і просто воліють споживати якомога менше непотрібних цукрів та жирів у раціоні.
Готуємо дієтичний морквяний торт
Для приготування коржів вам знадобляться:
- 2 яйця
- 80 г очищеної моркви
- 50 г натурального йогурту
- 20 г волоських горіхів
- 25 г вівсяних пластівців (або готового вівсяного борошна)
- 20 г ц/з борошна спельти (або пшеничного)
- дрібка солі
- підсолоджувач або мед за смаком
- кориця 1/2 ч.л.
- 1 ч.л. розпушувача
Варто сказати кілька слів про спельтове борошно: це вид борошна з пшениці, що не була схрещена з іншими сортами. Вона містить рекордну кількість білку, амінокислот, клітковини та вітамінів серед всіх видів зернових! Ну хіба що кіноа може з нею у цьому позмагатися.
Спельта — екологічно чистий продукт, оскільки не переносить жодних штучних добрив та домішок. А найцікавіше те, що її корисні речовини рівномірно розподілені і в оболонці, і в самих зернятах, а це означає, що при будь-якому помолі зерно не втратить своїх цінних властивостей. Проте, якщо змоги знайти та купити спельту у вас немає, звичайна цільнозмелена пшениця — також чудово підійде та смакуватиме.
Інгредієнти для крему:
- 175 г рікотти
- 125 г натурального або грецького йогурту
- 1 ч.л. лимонного соку
- 40-50г чорносливу
- підсолоджувач або мед за смаком
Читайте також: Здорове харчування — 10 ідей, як покращити харчові звички вже зараз
Приготування, етап «Коржі»:
Моркву натираємо на дрібній терці. Горіхи, попередньо підсушені на пательні або у духовці, подрібнюємо до стану крихт. Вівсяні пластівці (якщо у вас не готове вівсяне борошно) варто подрібнити у блендері або кавомолці. Далі, беремо яйця, відділяємо білки від жовтків і збиваємо білки до міцних піків. Жовтки змішуємо з усіма іншими інгредієнтами, і останніми вводимо білки, обережно вимішуючи тісто. Переливаємо усе в силіконову форму (бажано 20х20см) і випікаємо близько 15 хвилин за температури 180 градусів. Готовий корж залишаємо охолонути (можна загорнути у харчову плівку та помістити на півгодини до холодильника), а потім довгим ножем обережно розділяємо на 3-4 частини.
Тепер можемо взятися за етап «Крем»:
Чорнослив, попередньо замочений у теплій воді на кілька хвилин, висушуємо серветками чи кухонними рушниками, і нарізаємо на дрібні шматочки. Усі інші інгредієнти — рікоту, йогурт, лимонний сік та підсолоджувач — збиваємо разом до однорідного стану.
Фініш:
Кожен корж ретельно перемазуємо кремом, посипаючи зверху шматочками чорносливу. Прикрашаємо за своїм смаком і відправляємо до холодильника на кілька годин.
Готово! Смачного вам корисного чаювання!
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття