Menu
Морквяний торт-light — десерт для тих, хто на дієті

Морквяний торт-light — десерт для тих, хто на дієті

Ділимося з вами рецептом морквяного торта, який — ми переконані — стане дуже смачним та поживним десертом і для дорослих, і для малят.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Яскрава, помаранчева, соковита морква є одним з найцінніших коренеплодів. Морква містить вітаміни С, Е, К та групи В, клітковину, мікро- та макроелементи, такі як: залізо, йод, марганець, цинк, калій, кальцій, натрій, фосфор та інші. А головне — морква містить бета каротин, котрий, як відомо, в організмі людини перетворюється на вітамін А, а той, у свою чергу, відповідає за ріст та розвиток усіх життєвоважливих систем. 

В цій статті ми поділимося з вами рецептом морквяного торта, який — ми переконані – стане дуже смачним та поживним десертом і для дорослих, і для малят.

Морква

Одразу скажемо, що цей рецепт стане знахідкою для представниць прекрасної статі, котрі стежать за фігурою, рахують калорії, і просто воліють споживати якомога менше непотрібних цукрів та жирів у раціоні.

Готуємо дієтичний морквяний торт

Для приготування коржів вам знадобляться:

  • 2 яйця
  • 80 г очищеної моркви
  • 50 г натурального йогурту
  • 20 г волоських горіхів
  • 25 г вівсяних пластівців (або готового вівсяного борошна)
  • 20 г ц/з борошна спельти (або пшеничного)
  • дрібка солі
  • підсолоджувач або мед за смаком
  • кориця 1/2 ч.л.
  • 1 ч.л. розпушувача

Йогурт

Варто сказати кілька слів про спельтове борошно:  це вид борошна з пшениці, що не була схрещена з іншими сортами. Вона містить рекордну кількість білку, амінокислот, клітковини та вітамінів серед всіх видів зернових! Ну хіба що кіноа може з нею у цьому позмагатися. 

Спельта — екологічно чистий продукт, оскільки не переносить жодних штучних добрив та домішок. А найцікавіше те, що її корисні речовини рівномірно розподілені і в оболонці, і в самих зернятах, а це означає, що при будь-якому помолі зерно не втратить своїх цінних властивостей. Проте, якщо змоги знайти та купити спельту у вас немає, звичайна цільнозмелена пшениця — також чудово підійде та смакуватиме.

Інгредієнти для крему:

  • 175 г рікотти
  • 125 г натурального або грецького йогурту
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • 40-50г чорносливу
  • підсолоджувач або мед за смаком

Читайте також: Здорове харчування — 10 ідей, як покращити харчові звички вже зараз  

Приготування, етап «Коржі»:

Моркву натираємо на дрібній терці. Горіхи, попередньо підсушені на пательні або у духовці, подрібнюємо до стану крихт. Вівсяні пластівці (якщо у вас не готове вівсяне борошно) варто подрібнити у блендері або кавомолці. Далі, беремо яйця, відділяємо білки від жовтків і збиваємо білки до міцних піків. Жовтки змішуємо з усіма іншими інгредієнтами, і останніми вводимо білки, обережно вимішуючи тісто. Переливаємо усе в силіконову форму (бажано 20х20см) і випікаємо близько 15 хвилин за температури 180 градусів. Готовий корж залишаємо охолонути (можна загорнути у харчову плівку та помістити на півгодини до холодильника), а потім довгим ножем обережно розділяємо на 3-4 частини.

Тепер можемо взятися за етап «Крем»:

Чорнослив, попередньо замочений у теплій воді на кілька хвилин, висушуємо серветками чи кухонними рушниками, і нарізаємо на дрібні шматочки. Усі інші інгредієнти — рікоту, йогурт, лимонний сік та підсолоджувач — збиваємо разом до однорідного стану.

Фініш:

Кожен корж ретельно перемазуємо кремом, посипаючи зверху шматочками чорносливу. Прикрашаємо за своїм смаком і відправляємо до холодильника на кілька годин.

Готово! Смачного вам корисного чаювання!

Морквяний торт-light

 Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

1114

Смачна вечеря за півгодини – 5 рецептів нашвидкуруч

Щоб приготувати смачну, поживну вечерю і порадувати близьких – не обов'язково…
1009

Насіння льону та його користь – 3 способи правильного вживання

Лляне насіння зараз можна побачити всюди: його добавляють в хліб, смузі та різні каші. І…
647

Солодкий яблучний пудинг — дієтичний десерт за 20 хвилин

У запропонованій нами варіації пудинг буде дієтичним та корисним, хоч інтерпретувати його…
619

Що таке глікемічний індекс та як він впливає на наше здоров'я

Що таке глікемічний індекс та як він впливає на наше здоров'я.
608

Готуємо справжній шоколадний фондан вдома — 3 оригінальних та простих рецепти

"Шоколадний шоколад з шоколадом в шоколаді” — готуємо справжній фондан вдома!
590

Як контролювати рівень цукру в крові — 3 корисні рецепти

Продукти, що допомагають контролювати рівень цукру в крові та 3 корисні рецепти
503

Готуємося до літа – корисні рецепти низькокалорійних страв

Готуємося до літа – корисні рецепти низькокалорійних страв
467

ТОП-5 солодощів, які не зашкодять фігурі

У цій статті ми підібрали ласощі, які можна споживати навіть під час дієти.