
Меню для вегетаріанців — як приготувати манні, рисові та гречані зрази з сиром
Зрази з манки з сиром, рисові зрази з плавленим сиром, гречані зрази з грибами та твердим сиром — у цій статті ми підібрали рецепти зраз з манки, рису та гречки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Складно знайти господиню, яка хоча б раз у житті не готувала картопляні зрази з начинкою. Тісто для картопляних зразів (або картопляників) готується дуже просто: окрім картоплі, для цього знадобляться курячі яйця, борошно або манка, сіль та панірувальні сухарі. Картопляні зрази бувають з начинкою з капусти, з різних видів сиру (кисломолочного, бринзи, сулугуні, адигейського, голландського), м'яса, грибів. Подаються з ряжанкою, сметаною, простоквашею або турецьким йогуртом.
Більше — читайте в статті З чим та як приготувати картопляні зрази — найкращі ідеї для начинки
Також, смачні зрази можна приготувати з манної крупи, з рису та з гречаної крупи. У цій статті, ми підібрали рецепти зраз, які готуються без м'ясних інгредієнтів та сподобаються як вегетаріанцям, так і тим, хто любить смачно поїсти.
Зрази з манної каші з сирною начинкою — рецепт
З сиром можна приготувати багато смачних поживних страв: вареники з сиром, деруни з сиром, сирники, налисники, картопляні зрази з сиром, манні зрази з сиром. Щоб приготувати зрази з сиром з манки, вам знадобляться інгредієнти:
- 1 склянка манної крупи
- 500 мл молока
- 1 яйце
- 300 грамів сиру
- 1 столова ложка цукру
- 0,5 чайної ложки солі
- Борошно для панірування
- Рослинна олія для смаження
Молоко вилийте в каструльку, поставте каструльку на вогонь та доведіть молоко до кипіння. Тоненькою цівкою висипте манну кашу в молоко, постійно помішуйте, варіть до готовності (3–5 хвилин). Зніміть кашу з вогню (у вас повинна вийти густа каша), додайте сіль та яйце, добре перемішайте. Тепер можна готувати начинку: для цього сир потрібно розім'яти виделкою або перетерти через сито, додати цукор, перемішати. З манної каші сформуйте коржик, покладіть всередину начинку, сформуйте котлетку. Манний зраз вмочіть у борошно та підсмажте на сковороді з рослинною олією, щоб вийшла апетитна скоринка. Смачного!
Читайте також: Для тих, хто любить сир — що приготувати з кисломолочним сиром
Рисові котлети з плавленим сирком — рецепт
Дуже незвичайні та смачні котлети можна приготувати з рисом і плавленим сирком. Вам знадобляться інгредієнти:
- 1,5 склянки відвареного солоного рису
- 1 плавлений сирок (зі шматочками грибів, із зеленню, із зеленню та часником)
- 1 яйце
- 2 столові ложки борошна + борошно для панірування
- Сіль, приправи (куркума, паприка) — за смаком
- Рослинна олія для смаження
Рис відваріть заздалегідь та охолодіть (щоб вийшло 1,5 склянки відвареного рису, вам потрібно відварити 0,5 склянки рисової крупи). Плавлений сирок поставте на 20 хвилин у морозилку, після чого натріть на великій тертці. З'єднайте рис, плавлений сир, яйце, приправи та 2 столові ложки борошна. Добре перемішайте рис та інші інгредієнти. Сіль додайте за смаком (пам'ятайте, що рис і сирок вже солоні). Сформуйте котлетки, вмочіть їх у борошно та підсмажте на сковороді на рослинній олії. Готові котлетки викладіть на паперовий рушник, щоб стік жир. Смачного!
Читайте також: Що приготувати з плавленими сирками — швидко, смачно та дуже просто
Гречані зрази з печерицями та сиром — рецепт
Не менш смачними виходять гречані зрази з різними начинками. І готуються вони не складніше, ніж манні або рисові зрази. Щоб приготувати гречані зрази, вам знадобляться такі інгредієнти:
- 1,5 склянки гречаної крупи
- 200 грамів печериць
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 2 курячих яйця
- 100 грамів твердого сиру (голландського, російського, сметанкового, пошехонського, костромського)
- Сіль — за смаком
- Рослинна олія для смаження
Гречку відваріть до готовності, посоліть. Часник пропустіть через прес, сир подрібніть на тертці. Печериці з цибулею підсмажте на рослинній олії, посоліть, додайте подрібнений часник. За допомогою кухонного комбайна або блендера подрібніть гречану кашу, 2 яйця, сир — у вас повинна вийти однорідна маса. З гречаної маси сформуйте коржик, в центр коржика покладіть грибну начинку, сформуйте зраз. Підсмажте гречані зрази на сковороді з рослинною олією. Смачного!
А з чим готуєте зрази Ви?
За матеріалами edimsovkusom.com, alimero.ru, webspoon.ru
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття