З чим та як приготувати картопляні зрази — найкращі ідеї для начинки
Зрази з м'ясом та зрази з сиром сулугуні, зрази з кисломолочним сиром та зрази з бринзою, зрази з адигейським сиром і зрази з капустою, картопляні зрази та зрази з манкою — в цій статті розповідаємо, як і з чим приготувати зрази.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Картопляні зрази або картопляники — проста та смачна страва української, польської, білоруської, литовської та російської кухні. Готуються картопляники з вареної картоплі з начинкою з капусти, різних видів сиру (кисломолочного, бринзи, сулугуні, адигейського, голландського), м'яса, грибів. Подаються картопляні зрази з ряжанкою, сметаною або простоквашею.
Тісто для картопляних зразів можна приготувати різними способами, в тому числі з борошном та з манкою. У цій статті, розповідаємо, як зробити тісто для картопляників та з якою начинкою можна приготувати цю смачну страву.
Як приготувати тісто для картопляників — спосіб перший
- 1 кг картоплі
- 2 курячих яйця
- 0,5 склянки борошна, щоб замісити тісто
- Борошно або панірувальні сухарі для панірування
- Сіль — за смаком
- Рослинна олія для смаження
- Начинка — в залежності від рецепту
Картоплю відваріть та зробіть з неї картопляне пюре. У картопляне пюре вбийте яйця, добре перемішайте. Додайте півсклянки борошна, добре вимісіть тісто. Смажити такі зрази потрібно на сковороді на рослинній олії. Перед тим як смажити, вмочіть зрази в борошно або панірувальні сухарі.
Як приготувати тісто для картопляників — спосіб другий
- 1 кг картоплі
- 2 курячих яйця
- 1 склянка манки
- Сіль за смаком
- Панірувальні сухарі
- Рослинна олія для смаження
- Начинка — в залежності від рецепту
Манку відваріть так, щоб вона вийшла густою (приблизно 4 склянки води на склянку манки). Картоплю відваріть та зробіть з неї картопляне пюре. З'єднайте картоплю з манкою. Коли картопля з манкою трохи охолонуть, додайте яйця, перемішайте. Коли сформуєте зрази, вмочіть їх у панірувальні сухарі та підсмажте з обох боків на рослинній олії.
Читайте також: Як і з чим приготувати смачні деруни — 5 рецептів справжніх дерунів
З чим приготувати картопляні зрази — найкращі ідеї для начинки
Картопляні зрази можна приготувати з різною начинкою і, напевно, у кожної господині знайдеться кілька фірмових рецептів — з чим і як краще готувати справжні зрази.
- Картопляні зрази готують з фаршем. Для цього фарш обсмажують на олії з цибулею, морквою та іншими овочами. Коли м'ясна начинка трохи охолоне, її потрібно загорнути в тісто та защипнути краї. Після цього зрази потрібно вмочити в паніровку (з борошна або панірувальних сухарів) і підсмажити на олії до золотистої скоринки. Подавайте зі сметаною.
- Готують картопляні зрази з відвареним м'ясом. Для цього відварене м'ясо пропускають через м'ясорубку або подрібнюють в блендері. У м'ясо додають підсмажену цибулю, подрібнену зелень, подрібнене відварене яйце.
- Також можна приготувати м'ясні зрази з плавленим сиром. Для цього потрібно приготувати м'ясну начинку, а сир нарізати невеликими кубиками (це може бути сир сулугуні або моцарела). Коли будете формувати зрази, в кожен зраз покладіть м'ясну начинку і шматочок сиру.
- Смачні зрази виходять з бринзою та зеленню. Для такої начинки бринзу подрібнюють в блендері разом з вершковим маслом (150 грамів бринзи і 100 грамів м'якого вершкового масла), після чого додають подрібнену зелень і добре перемішують. Таку начинку можна не солити, оскільки бринза солона сама по собі.
- Ще простіше приготувати начинку з моцарели або іншого сиру, який добре плавиться. Для цього сир потрібно нарізати великими кубиками (кубик повинен бути такого розміру, щоб помістився в зраз), сир загорнути в картопляне тісто, вмочити зраз в паніровку та підсмажити з обох боків.
- Якщо ви любите страви з кисломолочним сиром (вареники з сиром, деруни з сиром), спробуйте також приготувати картопляники з сиром. Щоб зробити сирну начинку, крім сиру, потрібно взяти трохи свіжого зеленого кропу й куряче яйце. Інгредієнти для начинки потрібно перемішати, посолити й поперчити, після чого можна формувати зрази.
- Смачними виходять і зрази з адигейським сиром. Для таких зразів сир подрібнюють або натирають на тертці, додають подрібнену зелень, можна підсмажену моркву, приправи і добре перемішують.
Подавати зрази можна зі сметаною, ряжанкою, простоквашею, йогуртом без добавок. Смачного!
А з чим готуєте зрази Ви?
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття