
Літнє меню — як приготувати смачний томатний суп
Простий і смачний томатний суп з вершковим маслом, томатний суп з молоком, томатний суп з йогуртом та холодний томатний суп зі сметаною — у цій статті розповідаємо, як приготувати смачний томатний суп.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Помідор — смачний, доступний та дуже корисний для здоров'я овоч. У помідорах міститься багато корисних речовин, в тому числі вітаміни групи В, калій, кальцій, магній, залізо, органічні кислоти.
З помідорами можна приготувати багато смачних та корисних страв, в тому числі салати зі свіжих помідорів та томатні супи зі стиглих свіжих помідорів. Читайте також: Що приготувати з огірків та помідорів — швидко, смачно, корисно
У цій статті ми розповімо про те, як можна приготувати томатний суп — від найпростіших до більш складних рецептів.
Томатний суп на бульйоні з вершковим маслом — рецепт
Цей томатний суп — один і найпростіших в приготуванні. Для його приготування знадобляться такі інгредієнти:
- 4 чашки подрібнених свіжих помідорів
- 2 чашки бульйону (курячого, овочевого) або води
- 2 столові ложки борошна
- 2 столові ложки вершкового масла
- 1 невелика цибулина, очищена та подрібнена
- 2–4 цілих зубчики часнику — за бажанням
- 2 чайні ложки білого цукру
- Сіль — за смаком
У невеликій каструльці з'єднайте подрібнені помідори, бульйон, подрібнену цибулю та зубчики часнику. Поставте каструльку на невеликий вогонь і тушкуйте протягом 20 хвилин. Подрібніть суп у блендері (часник можна попередньо дістати з каструльки). У каструльці розтопіть вершкове масло, додайте борошно, перемішайте та готуйте, помішуючи, поки борошно не стане коричневого кольору. Додавайте в каструльку подрібнений томатний суп, постійно помішуючи. Додайте сіль та цукор, добре перемішайте. Суп готовий!
Читайте також: Як швидко приготувати суп — прості та складні рецепти супів з кабачками
Холодний томатний суп зі сметаною — рецепт
Літо — ідеальний час для того, щоб готувати холодні супи. Для приготування цього супу вам знадобиться блендер і зовсім небагато часу. Складові:
- 1,5 кг свіжих стиглих помідорів
- 4 столові ложки свіжого лимонного соку
- 2 чайні ложки лимонної цедри
- 1 чайна ложка цукру
- Сіль за смаком
- 1–2 гілочки зеленої цибулі, подрібнити
- Дрібка сухого чебрецю та майорану
- Дрібка меленого чорного перцю
- Сметана
Помідори подрібніть за допомогою блендера. Додайте лимонний сік, подрібнену зелену цибулю, сіль, цукор, перець, приправи. Поставте томатний суп в холодильник на 1 годину. Подавайте зі сметаною. Смачного!
Читайте також: Літні страви за 15 хвилин — холодні супи та напої на айрані
Як приготувати літній томатний суп з йогуртом — рецепт
Якщо ви стежите за харчуванням, то напевно і так знаєте, що йогурт — дуже корисний для здоров'я продукт. Про користь йогурту більше читайте в статті 10 причин почати їсти йогурт — чим цей продукт буде корисний саме для вас. Пропонуємо вам рецепт простого та смачного літнього супу з помідорами та йогуртом. Вам знадобляться інгредієнти:
- 2 великих дуже стиглих помідори
- 450 мл йогурту без добавок
- 4 чашки овочевого бульйону або води
- 1 зубчик часнику, подрібнений
- Половинка невеликої цибулини, подрібнена
- 2 столові ложки оливкової олії
- Півчашки свіжого листя базиліку
- Сіль та перець — за смаком
Часник та цибулю підсмажте на олії (приблизно 5 хвилин). Додайте на сковороду воду або бульйон, доведіть до кипіння. Зменште вогонь та тушкуйте приблизно 5 хвилин. Охолодіть до кімнатної температури, подрібніть у блендері. Додайте в блендер базилік, сіль та перець, знову увімкніть блендер. Потім додайте йогурт, перемішайте. Суп поставте в холодильник охолоджуватися. Тим часом помідори наріжте невеликими кубиками. Коли суп охолоне, розлийте його в тарілки, додайте в кожну тарілку кілька столових ложок подрібнених помідорів — і можна подавати на стіл. Смачного!
Читайте також: Як готують супи на йогурті в різних країнах — найкращі рецепти
Томатний суп на молоці — рецепт
- 2 великих дуже стиглих помідори
- 450 мл молока
- 2 столові ложки борошна
- 2 столові ложки вершкового масла
- Чверть невеликої цибулини
- Половина чайної ложки цукру
- Сіль, чорний перець — за смаком
- Подрібнена зелень — щоб прикрасити суп
- Сметана — за бажанням
Помідори подрібніть. Протушкуйте помідори разом з подрібненою цибулею, цукром, сіллю та перцем. На сковороді розтопіть вершкове масло, додайте борошно, перемішайте та готуйте, помішуючи, поки борошно не стане коричневого кольору. Додайте молоко, добре перемішайте і протушкуйте. Додайте помідори, перемішайте і трохи потримайте на невеликому вогні. Подавайте суп гарячим, можна з зеленню та сметаною. Смачного!
За матеріалами allrecipes.com, epicurious.com, foodnetwork.com
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття