
Готуємо смачні та оригінальні оладки – 5 рецептів
Готуємо смачні та оригінальні оладки – 5 рецептів
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Оладки – ідеальна страва для сніданку. Їх аромат завжди асоціюється з домашнім затишком, а смак нікого не залишить байдужим. Не бійтеся експериментувати, пробуйте нові інгредієнти та різноманітну подачу.
Ми підібрали для вас декілька оригінальних і дуже смачних рецептів на будь-який смак.
Фісташкові оладки – рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 100 мл йогурта (знежиреного)
- 2 яйця
- 50 мл молока
- 1/4 ч. л. ванілі (екстракт)
- 1/2 ст. борошна
- 1/2 ч. л. розпушувача
- 1/4 ст. фісташок
- 100 г вершкового масла
- сіль і цукор – за смаком
Подрібніть фісташки в блендері. Змішайте їх з маслом до однорідної консистенції.
В окремій мисці змішайте молоко, йогурт, ваніль і яєчні білки. Потім в ще одній мисці змішайте розпушувач, борошно, сіль і цукор. Після чого з'єднайте молочну і мучну частини та ретельно перемішайте. Додайте фісташки і знову перемішайте.
Розігрійте масло в сковороді і обсмажте оладки з обох сторін близько 2 хвилин.
Готово!
Оладки з броколі, пармезаном і часником – рецепт
Вам знадобиться:
- 1 зуб. подрібненого часнику
- 1 яйце
- 1/2 ст. пшеничного борошна
- 1/4 чашки тертого пармезану
- 2 ст. л. молока
- 1/2 ч. л. солі
- чорний перець – за смаком
Відваріть броколі і зробіть з неї пюре (головне, щоб не було великих грудочок).
Збийте яйце виделкою і додайте інші інгредієнти (молоко, пармезан, борошно, часник, сіль і перець). Потім додайте броколі і добре перемішайте.
Розігрійте трішки олії на сковороді і обсмажте оладки з кожного боку до золотистого кольору.
Смачного!
Оладки з курагою та соусом – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 350 г борошна
- 3 яйця
- 1 ст. л. кориці
- 1 ст. л. тертої цедри апельсина
- 225 мл молока
- 40 г вершкового масла
- 150 г цукрової пудри
- сіль – за смаком
Для приготування соусу вам знадобиться:
- 200 г кураги
- 100 мл десертного білого вина
- 0,5 склянки цукру
- 500 мл води
Готуємо тісто. Просійте половину борошна з сіллю. Додайте корицю, цедру, цукрову пудру, розтоплене вершкове масло, молоко і яйця. Добре перемішайте вінчиком, додаючи борошно, що залишилася.
Розігрійте сковороду з невеликою кількістю масла. Обсмажте оладки з обох сторін по дві хвилини.
Промийте курагу і залийте половиною води. Варіть на слабкому вогні до м'якості. Потім подрібніть курагу за допомогою блендера і перетріть через сито. Поверніть назад в каструлю, додайте воду, що залишилася, цукор, добре перемішайте і варіть ще 7 хвилин. У соус влийте вино і подавайте в теплому вигляді разом з оладками.
Смачного!
Оладки з полуницею – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 1 лимон
- 75 г борошна
- 250 г полуниці
- 1 ст. л. вершкового масла
- 90 г цукру
- 2 пакетики ванільного цукру
- 1 яйце
- 250 г кисломолочного сиру
- 2 ст. л. коньяку
- топленого масла – для смаження
- 2 ч. л. цукрової пудри
- дрібка солі
Вершкове масло, яйце, 2 ст. л. цукрового піску і ванільний цукор збийте до густої піни. Натріть цедру лимона на тертці і додайте в яєчну масу разом з борошном, сиром і сіллю. Відставте на пів години. Тим часом вичавіть сік з половини лимона. Перетворіть в пюре полуницю і змішайте з лимонним соком і цукром, що залишився. Додайте 2 столові ложки коньяку. Перемішайте масу.
Обсмажте оладки на розігрітому топлено маслі. Присипте їх пудрою і полийте полуничним соусом.
Смачного!
Читайте також: Меню для ласунів — як приготувати смачні оладки з фруктовою начинкою
Повітряні кавові оладки – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 1 ст. л. розчинної кави
- 50 мл води
- 3 ст. л. цукру
- 500 мл кислого молока
- 1,5 ч. л. соди
- 400 г борошна
- рослинна олія – для смаження
Заваріть каву. Додайте трохи цукру, щоб прибрати гіркоту. Потім дайте каві охолонути до кімнатної температури.
Змішайте каву і кисле молоко. Поступово додайте борошно, просіваючи його через сито. Потім додайте соду, перемішуємо і залишаємо на пів години.
Смажте оладки на середньому вогні близько 4 хвилин з кожного боку. Можна подавати зі збитими вершками.
Смачного!
Більше цікавих рецептів читайте в статті Як приготувати пишні оладки — оладки на кефірі, ряжанці, молоці або сметані
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття