Menu
Готуємо смачні соуси до новорічного столу – 5 рецептів

Готуємо смачні соуси до новорічного столу – 5 рецептів

Готуємо смачні соуси до новорічного столу – 5 рецептів

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Коли основне новорічне меню вже складено, залишилося лише подумати про соуси для закусок, м'яса або салатів. Адже соус – це те, що допомагає зробити майже будь-яку страву більш пікантною. Пропонуємо кілька рецептів соусу, який відмінно підійде до м'яса, овочів та рибних страв.

Соус до м'яса з чорного абрикоса – рецепт

Соус до м'яса з чорного абрикоса

Візьміть інгредієнти:

  • 0, 5 кг чорного абрикоса
  • 1 ст. л. меду
  • 1 ст. л. хмелі-сунелі
  • 1 часник
  • петрушка або кінза – за смаком
  • перець чилі – смаку
  • сіль і перець – за смаком

За допомогою блендера перемішайте всі інгредієнти, крім зелені. Перелийте в сотейник, доведіть до кипіння і тримайте на маленькому вогні протягом 15 хвилин, постійно помішуючи. Потім додайте подрібнену зелень і варіть ще 5 хвилин. Дайте соусу охолонути і подавайте до столу.

Легкий сирний соус для салатів – рецепт

Легкий сирний соус для салатів

Для приготування вам знадобиться:

  • 120 г кисломолочного сиру
  • 120 г сметани

Сметана Славия

  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 1 зуб. часнику
  • сіль і перець – за смаком
  • зелень – за смаком

Подрібніть зелень і часник. Ретельно перемішайте всі інгредієнти. Соус готовий. Він відмінно підійде до м'ясних і м'ясо-овочевих салатів, які прикрасять ваш новорічний стіл.

Домашній майонез «Провансаль» – рецепт

Домашній майонез «Провансаль»

Візьміть інгредієнти:

  • 2 яєчних жовтки
  • 130 мл соняшникової олії
  • 0,5 ч. л. гірчиці
  • по 0, 5 ч. л. солі і цукру
  • 1-2 ч. л. соку лимона

Всі інгредієнти обов'язково повинні бути кімнатної температури. За допомогою блендера збийте яйця, гірчицю, сіль і цукор до однорідної консистенції. Потім, не припиняючи роботу блендера, вливайте олію, поки консистенція не набуде бажаної форми. Додайте лимонний сік, ще раз збийте і охолодіть в холодильнику. Готово!

Смачні альтернативи майонезу - в статті Чим замінити майонез — 10 продуктів-замінників майонезу

Калиновий соус до м'яса, риби або птиці – рецепт

Калиновий соус до м'яса, риби або птиці

Вам знадобиться:

  • 400 г калини
  • 2,5 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 1 пучок зелені (петрушка, кріп)
  • 1 ч. л. коріандру
  • 1 ст. л. яблучного оцту
  • 3 зуб. часнику
  • 1 щіпка червоного перцю

Залийте ягоди 100 мл води. Поставте на вогонь і варіть до м'якості ягід. Потім перетріть калину через сито, регулюючи густоту за допомогою води, в якій вона варилася. Додайте подрібнену зелень, часник, коріандр, цукор, оцет і червоний перець. Поставте на вогонь і варіть близько 10 хвилин, постійно помішуючи. Готово!

Домашній соус до м'яса, курки і овочів – рецепт

Домашній соус до м'яса, курки і овочів

Візьміть інгредієнти:

  • 2 ст. л. мигдалю
  • 1 ріпчастої цибулі
  • 1 склянки курячого бульйону
  • 4 ст. л. білого напівсолодкого вина
  • 4 ст. л. вершків 10%

Вершки Яготинські

  • масло вершкове – за смаком
  • сіль і цукор – за смаком

Подрібніть цибулю і обсмажте до золотистого кольору. Влийте вино і курячий бульйон і тушкуйте протягом 5 хвилин. Потім додайте вершки, мелений мигдаль, сіль і готуйте ще 2-3 хвилини. Вимкніть вогонь і дайте охолонути. Потім подрібніть суміш в окремій ємності за допомогою блендера. Додайте 1 ч. л. цукру і перемішайте. Готово! 

Читайте також: Готуємо ідеальний маринад для м'яса в духовці – 4 рецепти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття