Готуємо смачні соуси до новорічного столу – 5 рецептів
Готуємо смачні соуси до новорічного столу – 5 рецептів
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Коли основне новорічне меню вже складено, залишилося лише подумати про соуси для закусок, м'яса або салатів. Адже соус – це те, що допомагає зробити майже будь-яку страву більш пікантною. Пропонуємо кілька рецептів соусу, який відмінно підійде до м'яса, овочів та рибних страв.
Соус до м'яса з чорного абрикоса – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 0, 5 кг чорного абрикоса
- 1 ст. л. меду
- 1 ст. л. хмелі-сунелі
- 1 часник
- петрушка або кінза – за смаком
- перець чилі – смаку
- сіль і перець – за смаком
За допомогою блендера перемішайте всі інгредієнти, крім зелені. Перелийте в сотейник, доведіть до кипіння і тримайте на маленькому вогні протягом 15 хвилин, постійно помішуючи. Потім додайте подрібнену зелень і варіть ще 5 хвилин. Дайте соусу охолонути і подавайте до столу.
Легкий сирний соус для салатів – рецепт
Для приготування вам знадобиться:
- 120 г кисломолочного сиру
- 120 г сметани
- 1 ст. л. соєвого соусу
- 1 зуб. часнику
- сіль і перець – за смаком
- зелень – за смаком
Подрібніть зелень і часник. Ретельно перемішайте всі інгредієнти. Соус готовий. Він відмінно підійде до м'ясних і м'ясо-овочевих салатів, які прикрасять ваш новорічний стіл.
Домашній майонез «Провансаль» – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 2 яєчних жовтки
- 130 мл соняшникової олії
- 0,5 ч. л. гірчиці
- по 0, 5 ч. л. солі і цукру
- 1-2 ч. л. соку лимона
Всі інгредієнти обов'язково повинні бути кімнатної температури. За допомогою блендера збийте яйця, гірчицю, сіль і цукор до однорідної консистенції. Потім, не припиняючи роботу блендера, вливайте олію, поки консистенція не набуде бажаної форми. Додайте лимонний сік, ще раз збийте і охолодіть в холодильнику. Готово!
Смачні альтернативи майонезу - в статті Чим замінити майонез — 10 продуктів-замінників майонезу
Калиновий соус до м'яса, риби або птиці – рецепт
Вам знадобиться:
- 400 г калини
- 2,5 ст. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 1 пучок зелені (петрушка, кріп)
- 1 ч. л. коріандру
- 1 ст. л. яблучного оцту
- 3 зуб. часнику
- 1 щіпка червоного перцю
Залийте ягоди 100 мл води. Поставте на вогонь і варіть до м'якості ягід. Потім перетріть калину через сито, регулюючи густоту за допомогою води, в якій вона варилася. Додайте подрібнену зелень, часник, коріандр, цукор, оцет і червоний перець. Поставте на вогонь і варіть близько 10 хвилин, постійно помішуючи. Готово!
Домашній соус до м'яса, курки і овочів – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 2 ст. л. мигдалю
- 1 ріпчастої цибулі
- 1 склянки курячого бульйону
- 4 ст. л. білого напівсолодкого вина
- 4 ст. л. вершків 10%
- масло вершкове – за смаком
- сіль і цукор – за смаком
Подрібніть цибулю і обсмажте до золотистого кольору. Влийте вино і курячий бульйон і тушкуйте протягом 5 хвилин. Потім додайте вершки, мелений мигдаль, сіль і готуйте ще 2-3 хвилини. Вимкніть вогонь і дайте охолонути. Потім подрібніть суміш в окремій ємності за допомогою блендера. Додайте 1 ч. л. цукру і перемішайте. Готово!
Читайте також: Готуємо ідеальний маринад для м'яса в духовці – 4 рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття