Готуємо ідеальний маринад для м'яса в духовці – 4 рецепти
У цій статті ми розповімо, як приготувати смачний маринад для м'яса просто і швидко.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
У процесі приготування м'яса велику роль відіграє маринад. Саме він додає страві незабутнього аромату і соковитості, оскільки в духовці свинина або яловичина втрачають свою соковитість. У цій статті ми розповімо, як приготувати смачний маринад просто і швидко.
Маринад на кефірі – рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 ріпчаста цибуля
- 1 зуб. часнику
- 1 ст. кефіру
- 1 лавровий лист
- 800 г свинини
- сіль і перець – за смаком
- спеції – за бажанням
М'ясо промийте, посоліть, поперчіть та додайте спеції - за смаком. Відставте на кілька хвилин. Тим часом наріжте на великі кільця цибулю. Подрібніть часник. Додайте до м'яса кефір, потім цибулю, часник і лавровий лист. Залиште м'ясо в холодильнику на 1-2 години. Після чого відправте в духовку на 50 хвилин при 180-200 градусах. Готово!
Більше цікавих рецептів – в статті 4 кращих рецепти приготування кролятини в сметані — від простого до вишуканого
Маринад з базиліком – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 1 пучок базиліка
- 1/2 пучка петрушки
- 1 ріпчаста цибуля
- 1 зуб. часнику
- 3 ст. л. рослинної олії
- 1 ч. л. солі
- 1/2 ч. л. цукру
- 600 г свинини
- чорний мелений перець – за смаком
За допомогою блендера подрібніть петрушку, цибулю, часник і базилік. Додайте рослинну олію, цукор, сіль і перець. Ретельно збийте.
М'ясо наріжте середніми шматочками і замаринуйте. Відправте в холодильник мінімум на 3 години, накривши харчовою плівкою.
Запікайте м'ясо в духовці 1 годину при температурі 190 градусів.
Готово!
Маринад з гірчицею і медом – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 2 ст. л. оливкової олії
- 5 ст. л. соєвого соусу
- 1 ст. л. меду
- 2 ст. л. рисового оцту
- 4 зуб. часнику
- 1 ч. л. гірчиці
- 500 г яловичини
Змішайте масло, мед і соєвий соус. Додайте рисовий оцет, гірчицю і подрібнений часник. Наріжте яловичину на невеликі шматки і замаринуйте на 40 хвилин. Потім злегка обсмажте на сковороді і перемістіть в форму для запікання. Полийте маринадом, що залишився і відправте в духовку на півгодини при 180 градусах. Смачного!
Маринад з імбиром і йогуртом – рецепт
Для приготування вам знадобиться:
- 1 лимон
- 2 см кореня імбиру
- 250 мл натурального йогурту
- 1 ч. л. коріандру
- 2 зуб. часнику
- 2 ч. л. солі
- 1 ч. л. паприки
- 1/2 ч. л. чорного меленого перцю
- 1,5 кг баранини
Змішайте лимонний сік, тертий імбир, лимонну цедру і йогурт. Додайте подрібнений часник, коріандр, паприку, сіль і перець. Маринують баранину близько 3-12 годин. Перекладіть м'ясо в пакет для запікання і зробіть кілька проколів. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на дві години. Готово!
Читайте також: Готуємо м'ясо як шеф-кухар: курка, яловичина та ягнятина з моцарелою
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття