Menu
Готуємо осінні десерти – 3 приголомшливих рецепти

Готуємо осінні десерти – 3 приголомшливих рецепти

Готуємо осінні десерти – 3 приголомшливих рецепти

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

З доступних осінніх продуктів, такі як гарбуз, яблука, груші, горіхи, можна приготувати різноманітні і смачні десерти.

Щоб підзарядиться яскравим і осіннім настроєм, пропонуємо вам кілька цікавих і приголомшливих рецепти, які легко приготувати вдома.

Пиріг з горіховою начинкою і карамеллю – рецепт

Пиріг з горіховою начинкою і карамеллю

Для приготування тіста вам знадобиться:

Для начинки:

  • 130 г цукру
  • 80 г вершків

Вершки

  • 60 г вершкового масла
  • грецькі горіхи

Готуємо тісто. У чашу кухонного комбайна покладіть борошно, вершкове масло, цукор і сіль. Перемішайте до однорідної крихти. Потім додайте по 1 ст. л. води і вимішують тісто. Слідкуйте за його консистенцією. Тісто має бути м'яким і податливим. Відправте тісто в холодильник на годину.

Готуємо начинку. Підсушіть горіхи в духовці близько 15 хвилин. Для приготування карамелі розтопіть цукор в сотейнику. Як тільки він стане світло-коричневого кольору – додайте масло кімнатної температури. Помішуйте дерев'яною лопаткою до однорідності. Потім влийте вершки і також добре перемішайте. Додайте сіль і приберіть з вогню. Додайте горіхи.

Розкачайте тісто в тонкий пласт. Виріжте коло потрібного діаметру, з урахуванням бортиків. Потім перемістіть тісто в форму для випічки, сформувавши бортики. Застеліть дно фольгою і присипте її будь-якою твердою крупою (наприклад, квасолею). Таким чином, можна запекти тісто окремо від начинки і зберегти його форму. Відправте корж в духовку на 25 хвилин при 190 градусах. Потім приберіть фольгу і насипте начинку на тісто. Поверніть пиріг в духовку і випікайте ще 20 хвилин. Дайте йому охолонути і можете подавати. Смачного!

Яблучно-грушевий пиріг з горіхами – рецепт

Яблучно-грушевий пиріг з горіхами

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 3 солодких яблука
  • 3 груші
  • 2 яйця
  • 125 мл молока

Молоко

  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 4-5 ст. л. ванільного цукру
  • 150 г борошна
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 пакетик розпушувача
  • дрібка солі
  • жменю очищених лісових горіхів

Розріжте яблука на 4 частини, а потім на скибочки, попередньо видаливши серцевину та шкірку. Зробіть те ж саме з грушами. Горіхи трохи підсушіть в духовці і подрібніть ножем.

Готуємо тісто. Збийте яйця, ванільний цукор і сіль. Додайте олію і влийте молоко. Перемішайте. Потім додайте просіяне з розпушувачем борошно. Ретельно розмішайте. За консистенцією тісто має нагадувати йогурт.

Форму для запікання (бажано 30х40) змастіть олією і посипте борошном. Перекладіть на дно трохи тіста і викладіть фрукти. Потім додайте решту тіста і розкладіть фрукти, що залишилися. Зверху посипте подріблені горіхи, змішаними з 1 ст. л. цукру. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини. Охолодіть і можете подавати. Смачного!

Більше цікавих рецептів читайте в статті Як спекти смачну шарлотку з яблуками — шарлотка на кефірі, ряжанці та сметані

Американський гарбузовий пиріг – рецепт

Американський гарбузовий пиріг

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 400 г гарбуза (запеченого)
  • 480 г пшеничного борошна
  • 130 г мигдального борошна
  • 400 г вершкового масла

Вершкове масло

  • 10 г солі
  • 225 г цукрової пудри
  • 5 яєць
  • 250 мл згущеного молока
  • 8 г меленої кориці
  • 2 г меленого імбиру
  • 2 г запашного меленого перцю
  • 2 г меленої гвоздики
  • 12 г ванільного цукру
  • 60 г картопляного крохмалю
  • 1 апельсин
  • 120 мл води

Готуємо тісто. Мигдальне і пшеничне борошно змішайте з сіллю, цукровою пудрою і ванільним цукром. Пересипьте суміш на дошку і додайте холодне вершкове масло. Перетріть руками в крихту. Потім додайте жовтки і замісіть тісто. Загорніть в плівку і відправте в холодильник на пів години.

Розкачайте тісто між двома листами пергаменту і викладіть у форму для запікання, сформувавши бортики. Зверху застеліть пергаментний папір і насипте квасолю. Відправте корж в духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Готуємо начинку. Подрібніть до однорідності гарбуз. Злегка збийте яйця і додайте до гарбуза. Потім додайте згущене молоко, корицю, цукрову пудру, ванільних цукор, сіль, перець, мелений імбир, апельсинову цедру і гвоздику. Крохмаль розведіть у воді і додайте в начинку. Збийте масу. Приберіть пергаментний папір з квасолею і додайте начинку. Відправляйте в духовку на 25 хвилин при 180 градусах. Готово!

Читайте також: Що приготувати з гарбуза – 4 класних рецепти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття