Готуємо осінні десерти – 3 приголомшливих рецепти
Готуємо осінні десерти – 3 приголомшливих рецепти
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
З доступних осінніх продуктів, такі як гарбуз, яблука, груші, горіхи, можна приготувати різноманітні і смачні десерти.
Щоб підзарядиться яскравим і осіннім настроєм, пропонуємо вам кілька цікавих і приголомшливих рецепти, які легко приготувати вдома.
Пиріг з горіховою начинкою і карамеллю – рецепт
Для приготування тіста вам знадобиться:
- 360 г борошна
- 220 г вершкового масла
- 50 г цукру
- 1 ч. л. солі
- 70 мл холодної води
Для начинки:
- 130 г цукру
- 80 г вершків
- 60 г вершкового масла
- грецькі горіхи
Готуємо тісто. У чашу кухонного комбайна покладіть борошно, вершкове масло, цукор і сіль. Перемішайте до однорідної крихти. Потім додайте по 1 ст. л. води і вимішують тісто. Слідкуйте за його консистенцією. Тісто має бути м'яким і податливим. Відправте тісто в холодильник на годину.
Готуємо начинку. Підсушіть горіхи в духовці близько 15 хвилин. Для приготування карамелі розтопіть цукор в сотейнику. Як тільки він стане світло-коричневого кольору – додайте масло кімнатної температури. Помішуйте дерев'яною лопаткою до однорідності. Потім влийте вершки і також добре перемішайте. Додайте сіль і приберіть з вогню. Додайте горіхи.
Розкачайте тісто в тонкий пласт. Виріжте коло потрібного діаметру, з урахуванням бортиків. Потім перемістіть тісто в форму для випічки, сформувавши бортики. Застеліть дно фольгою і присипте її будь-якою твердою крупою (наприклад, квасолею). Таким чином, можна запекти тісто окремо від начинки і зберегти його форму. Відправте корж в духовку на 25 хвилин при 190 градусах. Потім приберіть фольгу і насипте начинку на тісто. Поверніть пиріг в духовку і випікайте ще 20 хвилин. Дайте йому охолонути і можете подавати. Смачного!
Яблучно-грушевий пиріг з горіхами – рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 3 солодких яблука
- 3 груші
- 2 яйця
- 125 мл молока
- 2 ст. л. оливкової олії
- 4-5 ст. л. ванільного цукру
- 150 г борошна
- 1 ст. л. цукру
- 1 пакетик розпушувача
- дрібка солі
- жменю очищених лісових горіхів
Розріжте яблука на 4 частини, а потім на скибочки, попередньо видаливши серцевину та шкірку. Зробіть те ж саме з грушами. Горіхи трохи підсушіть в духовці і подрібніть ножем.
Готуємо тісто. Збийте яйця, ванільний цукор і сіль. Додайте олію і влийте молоко. Перемішайте. Потім додайте просіяне з розпушувачем борошно. Ретельно розмішайте. За консистенцією тісто має нагадувати йогурт.
Форму для запікання (бажано 30х40) змастіть олією і посипте борошном. Перекладіть на дно трохи тіста і викладіть фрукти. Потім додайте решту тіста і розкладіть фрукти, що залишилися. Зверху посипте подріблені горіхи, змішаними з 1 ст. л. цукру. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини. Охолодіть і можете подавати. Смачного!
Більше цікавих рецептів читайте в статті Як спекти смачну шарлотку з яблуками — шарлотка на кефірі, ряжанці та сметані
Американський гарбузовий пиріг – рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 400 г гарбуза (запеченого)
- 480 г пшеничного борошна
- 130 г мигдального борошна
- 400 г вершкового масла
- 10 г солі
- 225 г цукрової пудри
- 5 яєць
- 250 мл згущеного молока
- 8 г меленої кориці
- 2 г меленого імбиру
- 2 г запашного меленого перцю
- 2 г меленої гвоздики
- 12 г ванільного цукру
- 60 г картопляного крохмалю
- 1 апельсин
- 120 мл води
Готуємо тісто. Мигдальне і пшеничне борошно змішайте з сіллю, цукровою пудрою і ванільним цукром. Пересипьте суміш на дошку і додайте холодне вершкове масло. Перетріть руками в крихту. Потім додайте жовтки і замісіть тісто. Загорніть в плівку і відправте в холодильник на пів години.
Розкачайте тісто між двома листами пергаменту і викладіть у форму для запікання, сформувавши бортики. Зверху застеліть пергаментний папір і насипте квасолю. Відправте корж в духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Готуємо начинку. Подрібніть до однорідності гарбуз. Злегка збийте яйця і додайте до гарбуза. Потім додайте згущене молоко, корицю, цукрову пудру, ванільних цукор, сіль, перець, мелений імбир, апельсинову цедру і гвоздику. Крохмаль розведіть у воді і додайте в начинку. Збийте масу. Приберіть пергаментний папір з квасолею і додайте начинку. Відправляйте в духовку на 25 хвилин при 180 градусах. Готово!
Читайте також: Що приготувати з гарбуза – 4 класних рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття